Online Ringdagen: Antwerpenaars ontdekken toekomst van hun buurtVanaf 2 november starten de online Ringdagen voor de zeven Ringparken. De stad en partners nodigen alle Antwerpenaars uit om daarop de toekomst van hun buurt te ontdekken. Want niet alleen experten en ontwerpers geven de nieuwe parken vorm, elke Antwerpenaar kan zijn steentje bijdragen. Omwille van de coronamaatregelen vinden de infomomenten online plaats; inschrijven kan vanaf nu.

 

De Ringparken zullen bestaande en nieuwe wijken aan beide kanten van de Antwerpse Ring verbinden, met meer groen, schonere lucht, en minder lawaai. Momenteel zijn verschillende ontwerpteams aan de slag om de parken de komende jaren verder uit te tekenen en te realiseren. Vanaf 2 november kunnen inwoners van de stad voor elk Ringpark meer te weten te komen over de plannen en hoe ze eraan kunnen meewerken.

 

Programma per Ringpark

In september 2020 gingen de ontwerpteams aan de slag voor de Ringparken Noordkasteel, Groenendaal, Lobroekdok en Het Schijn. De teams staan aan de start van het ontwerptraject waarbij ze de in 2018 geselecteerde concepten voor de leefbaarheidsprojecten langs en over de Ring verder uitwerken tot een voorontwerp en definitief ontwerp. Tijdens de Ringdagen kan iedereen online kennismaken met het team, hun ambities en toekomstplannen. Ook de planning en hoe de buurt betrokken wordt bij de verdere uitwerking staat op de planning.

 

Het ontwerpteam van Ringpark Groene Vesten heeft net het conceptontwerp afgerond. Aan de hand van een aantal thema’s kan online feedback geven worden op dit plan. Het team gaat met alle feedback aan de slag om dat conceptontwerp uit te werken tot een landschapsontwerp dat uit verschillende, los van elkaar uit te voeren, delen of zones zal bestaan.

 

Bij Ringpark Zuid staat de startnota voor de opmaak van het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan, of kortweg GRUP, op de planning. Om de realisatie van dit Ringpark, met onder andere de herinrichting van het knooppunt en de overkapping van de A12, juridisch en planologisch mogelijk te maken worden er een GRUP en een milieueffectrapport opgemaakt.

 

Bij Ringpark West is het ontwerpteam al een tijdlang aan de slag en zijn bovendien de eerste werken, zoals het plaatsen van de geluidschermen langs de E17, al volop in uitvoering. Zij geven een laatste stand van zaken.

 

Overzicht Ringdagen – inschrijven kan nu al

Inschrijven is verplicht en kan vanaf vandaag, via www.degroteverbinding.be. De sessies zijn als volgt gepland:

  • Vanaf 2 november, doorlopend tot eind november:
    • Bekijk de presentatie, ontdek de plannen voor Ringpark Groenendaal en geef mee waar jij van droomt voor dit park
    • Geef je feedback op het conceptontwerp Ringpark Groene Vesten
  • 4 november om 19 uur: Ringpark West, laatste stand van zaken
  • 12 november om 19 uur: Ringpark Het Schijn, voorstelling ontwerpteam
  • 17 november 20 uur: Ringpark Lobroekdok, voorstelling ontwerpteam
  • 18 november om 20 uur: Ringpark Noordkasteel, voorstelling ontwerpteam
  • 24 november om 19 uur: Ringpark Zuid, startnota GRUP, de volledige startnota kan je vanaf 10 november online raadplegen.

 

Voor wie niet live kan volgen op bovenstaande momenten zijn alle sessies achteraf te herbekijken.

 

De Grote Verbinding

Met ‘De Grote Verbinding’ bouwt Antwerpen aan zijn internationale reputatie als stad waar het goed is om te wonen, te werken, te ondernemen en op bezoek te komen. De Oosterweelverbinding maakt de Ring rond en de overkapping stuurt de auto’s onder de grond. Zo wordt gezorgd voor een betere mobiliteit voor stad en haven, meer groen en schonere lucht, en worden bestaande en nieuwe wijken aan beide kanten van de Ring verbonden.

 

De afgelopen jaren hebben de Vlaamse overheid, de stad, de haven, de burgerbewegingen en Lantis samen met de intendant voor de Oosterweelverbinding de plannen vormgegeven. Tijdens de uitvoering wordt zoveel mogelijk lokaal talent aan het werk gezet.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  31-10-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Antwerpen

Antwerpen
04-12-2020

De verkeerssituatie aan de schoolpoort van OLV Pulhof in de Lysenstraat in Berchem was als gevolg van de bestrijding van het coronavirus aan herziening toe. Na waarnemingen van buurttoezichters en de verkeerspolitie zijn district, stad, school en buurtbewoners met elkaar in dialoog gegaan. Vanaf maandag 7 december start het proefproject ‘schoolstraat’ in de Lysenstraat. Een gemachtigd...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
03-12-2020

Op donderdagmiddag 3 december is parking Steendok onder de Gedempte Zuiderdokken geopend voor het publiek. Op de vier ondergrondse verdiepingen, gebouwd tussen de oude muren van het Steendok, kunnen naast 900 wagens ook 126 fietsen terecht. De opening van de parking is meteen het startschot voor de heraanleg van de publieke ruimte erboven, met de voorlopige naam Park Dok Zuid, en de aanleg van...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
02-12-2020

‘Antwerpen voor Klimaat’, zo luidt de titel van het Klimaatplan2030 dat het Antwerpse stadsbestuur gisteren goedkeurde. Antwerpen wil daarmee een voortrekkersrol blijven spelen in de strijd tegen klimaatopwarming. ‘Antwerpen voor Klimaat’ bundelt alle maatregelen en projecten en rekent deze door in potentiële klimaatwinst. Zo wil de stad de CO2-uitstoot in Antwerpen...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
02-12-2020

Het college bevestigde het besluit van de burgemeester om een inrichting in de Brederodestraat te sluiten. De zaak blijft gedurende drie maanden, tot en met 1 maart 2021, gesloten wegens herhaaldelijke illegale feiten. Naar aanleiding van meldingen over de verkoop van verdovende middelen, alsook over de aanwezigheid van afnemers van deze middelen, ging de politie over tot het controleren van een...


Meer info

AntwerpenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het