Stad Hoogstraten start met de bouw van de bovenlokale gymhal bij Sportpark WereldakkerOp 4 januari zijn de bouwwerken gestart aan de bovenlokale gymhal op de sportterreinen tussen het Klein Seminarie en de Katelijnestraat. Voor de gymnastieksport in de ruime regio rond Hoogstraten is er al enige tijd een grote nood aan specifieke sportinfrastructuur. Het stadsbestuur van Hoogstraten komt daar nu aan tegemoet.

De bovenlokale gymhal vormt de eerste fase van de ontwikkeling van Sportpark Wereldakker op de gronden achter het Klein Seminarie. Naast de gymhal zal er ook een volwaardige atletiekpiste worden gerealiseerd. In overleg met Hoogstraten V.V. worden de verschillende oefenvelden en wedstrijdvelden geheroriënteerd en een kunstgrasveld aangelegd om het verlies aan oefenvelden te compenseren.

“De ontwikkeling van de sportsite en de bovenlokale gymhal is een duurzame investering in de gezondheid van de Hoogstraatse bevolking en een belangrijke ondersteuning van het Hoogstraatse verenigingsleven”, vertelt burgemeester Marc Van Aperen.

“Hoogstraten heeft een ambitieus meerjarenplan 2020-25 uitgetekend met ruim 65 miljoen euro aan investeringen. De realisatie van de gymhal beslaat daarvan een kleine 3 miljoen euro. De bijkomende investeringen in Sportpark Wereldakker ramen wij op nog een dikke 3,5 miljoen euro”, vult schepen van Financiën Roger Van Aperen aan.

“Sportpark Wereldakker biedt straks ruimte voor gymnastiek, dans, atletiek en voetbal. Voor de realisatie hiervan zijn we een nauwe samenwerking aangegaan tussen ’t Spagaatje, Hoogstraten VV (voetbalvereniging), Atletiekvereniging Noorderkempen en het Klein Seminarie”, legt schepen van Sport Arnold Wittenberg uit. “Als alles volgens planning loopt, kunnen onze inwoners vanaf eind 2022 naar hartenlust sporten op een volledig afgewerkt Sportpark Wereldakker.”

De komende jaren krijgt de hele zone achter het Klein Seminarie dus een grondige facelift. Terwijl de aanleg van de gymhal nog in volle gang is, wordt in mei 2021 begonnen met de aanleg van het kunstgrasveld, stapsgewijs volgen dan de nieuwe natuurgrasvelden en extra parkeergelegenheden die tegen de zomer van 2022 in gebruik kunnen worden genomen. Tenslotte wordt een gloednieuwe atletiekpiste aangelegd tegen het einde van 2022. Er wordt ook voldoende groen voorzien en er zullen trage wegen worden aangelegd zodat bezoekers in een aangename, groene zone kunnen wandelen en vertoeven. Op Sportpark Wereldakker vindt straks ook de individuele sportbeoefenaar zijn gading, want hij kan gebruik maken van de atletiekpiste en een oefengrasveld op vrije momenten.

Voor de realisatie van de gymhal springt de Vlaamse overheid bij met een subsidie van ongeveer een half miljoen euro. Ook voor de tweede fase (het kunstgrasveld, sportvelden en de atletiekpiste) zal Hoogstraten een aanvraag indienen voor Vlaamse subsidies.

Bovenlokale gymhal

Momenteel zijn de graafwerken aan de gang, die voorafgaan aan de bouw van een volledig uitgeruste gymnastiekhal met valkuil, aangevuld met een polyvalente zaal voor multimove, freerunning, seniorengym, yoga en ook nog een danszaal. Het meest gunstige scenario voor de ingebruikname van deze gymhal is het einde van 2021. De werking van ’t Spagaatje is nu verspreid op verschillende locaties in Hoogstraten en die kunnen dan allemaal verhuizen naar de nieuwe gymhal. Het akkoord tussen de verschillende partijen voorziet dat ook de leerlingen van het Klein Seminarie in deze gymhal kunnen sporten.

“’t Spagaatje is heel blij dat de langverwachte bouw van deze gymhal is gestart”, zegt voorzitter May Van Aert. Onze eerste aanvraag om een subsidie te bekomen voor een bovenlokale gymhal dienden we al in 2011 in. Om de subsidies ten bedrage van een half miljoen euro te verkrijgen moesten we een bovenlokale werking uitbouwen en daar heeft de vereniging zich ook voor geëngageerd. Daarenboven investeren wij zelf de aanzienlijke som van een half miljoen euro in de inrichting van de gymhal met toestellen. Onze leden in Hoogstraten en in de wijde omgeving van Hoogstraten krijgen straks een fantastische infrastructuur om hun sport te beoefenen.”
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  13-01-2021

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Hoogstraten

Hoogstraten
13-01-2021

Goed nieuws voor wielerfans in Hoogstraten. In 2021 zal VZW De Hoogstraatse Spurters samen met de Hoogstraatse Bicycle Club en stad Hoogstraten het Belgisch kampioenschap wielrennen organiseren voor aspiranten. Op zondag 15 augustus zullen +- 280 renners tussen 12 en 14 jaar op de Vrijheid de strijd aangaan voor de nationale titel tijdens een tijd- en wegrit. Kristof Van Gestel van De...


Meer info

Hoogstraten
Hoogstraten
02-12-2020

Hoewel het coronavirus een grote spelbreker blijft in de vrijetijdsbeleving, durven we dromen van een tijd waarin het virus onze levens niet langer beheerst. Daarom steekt de stad haar UiT in Hoogstraten-webpagina (www.uitinhoogstraten.be) in een nieuw jasje en wordt de Zaalzoeker gelanceerd. Een nieuwe applicatie waarmee inwoners en organisatoren eenvoudig op zoek kunnen gaan naar een locatie...


Meer info

Hoogstraten
Hoogstraten
01-12-2020

Stad Hoogstraten roept op om lokaal te winkelen – mèt respect voor de strikte veiligheidsvoorschriften Winkels mogen vanaf vandaag (1 december) weer de deuren openen, mits strikte voorwaarden. Het stadsbestuur van Hoogstraten roept zijn bewoners op om in de eerste plaats te gaan shoppen bij lokale winkeliers. Om iedereen toe te laten in alle rust inkopen te doen stelt het...


Meer info

HoogstratenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het