Wanneer   :  Night of the Short Film, persbericht - Internationaal film festival AntwerpenZaterdag 25 augustus 2018 organiseert Move Me Productions de eerste editie van Night of the Short Film, een internationaal kortfilmfestival in Antwerpen. Als locatie filmhuis Klappei.

Uit 46 landen zijn er meer dan 300 kortfilms ingestuurd. Hiervan zijn er 24 genomineerd die worden getoond op het festival. Dit in de categorieën: internationaal, nationaal, documentaire en animatie. Per categorie zijn er 2 prijzen te winnen, een publieksprijs en een vakjuryprijs.

 

Robbe De Hert is een van de 3 vakjury leden. Als bekende Belgische regisseur maakte hij tientallen films, documentaires en TV series. Populaire producties zijn o.a. Bluebarry Hill  en Hollywood aan de Schelde II.
Verder in de jury: Patrick Van Laer, onder andere oprichter van filmsalon.be en Constant Hoogenbosch (NL) onder andere oprichter van Movie Machine.

 

De nationale/Belgische winnaars ontvangen naast een award mooie huurtegoeden van €3.500,- voor de publieksprijs en €5.000,- voor de jury prijs. Het huurtegoed is beschikbaar gesteld door Camalot België, een film verhuur bedrijf.  Zodoende kunnen de vaak jonge filmmakers professionele apparatuur gebruiken voor hun volgende film project.

 

“We bieden een gevarieerd programma in een van de mooiste filmhuizen van Antwerpen. Een evenement waar filmmakers en liefhebbers samen komen. Het is belangrijk de kortfilm een podium te bieden en talent naar voren te halen.” Aldus Ritchie Vermeire en Lennart Gosman, festival organisatoren en tevens zelf film makers.

 

Het evenement start om 19:30 en de prijsuitreiking volgt na de vertoningen om 1:00 waarna er nog tot 2:30 nagetafeld kan worden.

 

Bezoek de website voor meer informatie en fragmenten van de genomineerde films: www.nachtvandekortfilm.be.

Er zijn nog een zeer beperkt aantal kaarten beschikbaar (€6,45) die ook via de website besteld kunnen worden.

Adres evenement: Filmhuis Klappei, Klappeistraat 2, 2060 Antwerpen.
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Wil je gratis een cultuur- of vrijetijdsactiviteit plaatsen?
 Meer nieuws over inVlaanderen

Antwerpen
11-04-2020

Steun onze lokale ondernemers, koop Belgisch. Wenst u ook meer lokale steun ? Klik hier Ondernemers uit alle sectoren kunnen zich op inVlaanderen.be gratis aanmelden!Via uw persoonlijk account "Mijn onderneming" kunt u uw bedrijfspagina vervolledigen, zo bent u zonder kosten bereikbaar. Wilt u ook uw steentje bijdragen? Dit kanForward dan dit berichtje naar enkele bevriende...


Meer info

inVlaanderen
Antwerpen
+3
29-03-2020

Als teken van hoop en digitale dankbetuiging aan alle coronahelden wil ik onze lokale ondernemers en gemeenten/steden inVlaanderen oproepen om hun dankbaarheid ook op de hoofdpagina van hun eigen website kenbaar te maken. Idem zoal wij dit deden. Tegelijkertijd willen we een warme oproep starten, want zonder hun zal het leven er heel anders uitzien! ‘ Denk lokaal, steun onze horeca- en...


Meer info

inVlaanderen
Meer
02-03-2020

Fanfare ‘De Eendracht’ van Meer nodigt iedereen uit op haar jaarlijks lenteconcert op ZATERDAG 21 MAART 2020 OM 20.00 UUR in de refter van de lagere school, Terbeeksestraat 6 te Meer.Tijdens deze concertavond wordt onder leiding van dirigent Marleen Proost een aangenaam muzikaal programma vertolkt, waarin iedereen ongetwijfeld zijn gading zal kunnen vinden.Iedereen is van harte welkom...


Meer info

inVlaanderenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het