Wanneer   :  Ontdek het grootste bio-ecologische kantoorcomplex van Antwerpen op Open WervendagZot van bouwen? Nu zondag 6 mei is het Open Wervendag. In Borgerhout kan je voor het eerst en eenmalig het nieuwe passief kantoorgebouw Mundo-a komen bewonderen. Deze blikvanger op de Turnhoutsebaan zal privékantoren, vergaderzalen en co-working bieden aan maatschappelijk geëngageerde organisaties. Mundo-a is bovendien een architectonisch staaltje van duurzame houtskeletbouw.

Samen met B-architecten en Thys Bouwprojecten geven de projectleiders van aannemersbedrijf dhulst’ uit Lier die dag begeleide rondleidingen. Afspraak op het binnenplein tussen Mundo-a, het Ecohuis en het EcoCafé dat niet alleen een bruisende ontmoetingsplek vormt, het zal voor de buurt letterlijk een oase in de stad worden. De landschapsarchitecten van LAND ontwierpen hiervoor een gevarieerd microbos met varens, mossen en zelfs de geur van bomen.

Terwijl je door 4 imposante verdiepingen kantoorruimte wordt geloodst, ontdek je het verhaal achter de duurzame constructie volledig in hout die als een zelfdragende brug tussen twee gebouwen ‘hangt’. Alle glazen binnenwanden werden gerecupereerd uit ontmantelde kantoorgebouwen en het gebouw heeft een houten liftkoker die uniek is in België. We eindigen op de 5de verdieping met een zicht dat zich uitstrekt over de stad, het districtshuis, het centraal Station en de windmolens van de haven. Dit groene dakterras wordt de ideale plek voor een pauze in het zonnetje.

De rondleidingen op Mundo-a vinden elk halfuur plaats tussen 11u en 17u en duren ongeveer 45 minuten. Naast tal van randactiviteiten en expo’s zijn er ook workshops voorzien rond BENOveren en houtskeletbouw door Pixii en Vibe. Of kom tussen 10u en 14.30u eens langs voor ecobouwadvies voor je eigen verbouwplannen. Alle infosessies en rondleidingen zijn gratis, maar je moet wel even vooraf inschrijven met een mailtje naar ecohuis@stad.antwerpen.be. Het volledige programma vind je hier. De opening van Mundo-a is voorzien in september 2018. Lees nu al het verhaal achter dit spannende project op onze website.

Praktisch

Open Wervendag, zondag 6 mei 10-17u
Mundo-a, Turnhoutsebaan 139, 2140 Borgerhout
Inschrijvingen rondleidingen en infosessies: 03 217 08 11 of ecohuis@stad.antwerpen.be

 OndernemingMundo-a
Turnhoutsebaan 139
2140 Borgerhout
Openingsuren10-17u
Gratis toegangJa
Website bijkomende informatiehttps://www.antwerpen.be/nl/info/5aa91651b4ce552c84604b6f/bezoek-het-grootste-antwerpse-bio-ecologisch-passief-kantoorgebouw
Meer infoecohuis@stad.antwerpen.be
Tel03 217 08 11

Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  03-05-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Wil je gratis een cultuur- of vrijetijdsactiviteit plaatsen?
 


AdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het