Hotelschool Spermalie (Brugge) wint prestigieuze JRE Cooking Cup 2018 voor jonge chefs 

  • Eerste plaats : Spermalie Brugge (Margo Moerman – Killian Vervaeke)
  • Tweede plaats : Hotelschool Hasselt (Fiona Voermans – Sven Moessen)
  • Derde plaats : Hotelschool De Spijker Hoogstraten (Tiffany Freriks – Jonas Van der Weygert)

De vierde editie van de JRE Cooking Cup, georganiseerd door de JRE België, was een ideale gelegenheid voor de leerlingen van hotelscholen om hun talenten en hun vaardigheden in de praktijk om te zetten voor het oog van gevestigde chefs. Het was meteen ook een uitgelezen kans om zich voor te bereiden op hun professionele toekomst en om een brug te slaan tussen twee generaties. Een jury van experts beoordeelde de prestaties in de keuken en de resultaten die de jongeren op de borden toverden.

 

De vierde finale van de JRE Cooking Cup, een kookwedstrijd voor studenten van hotelscholen, vond plaats op maandag 26 februari. Op school leren de studenten allerlei technieken waarmee ze zich kunnen onderscheiden en hun gerechten nét dat vleugje originaliteit kunnen geven. In een restaurant gebeurt er echter wel eens iets onverwachts. Met een wedstrijd als deze willen de Jeune Restaurateurs de toekomstige chef-koks voorbereiden om onder druk te werken en zo correct en passend mogelijk op onverwachte situaties te reageren. 

 

Maandag kookten zes leerlingenteams in de finale voor een groep chefs en deskundigen uit de culinaire en gastronomische wereld. De zes finalisten kwamen uit COOVI Anderlecht, de Hotelschool Wemmel, Hasselt, SIMA, Spermalie en Spijker. Om 7 uur 's ochtends stonden de finalisten al in de keuken voor hun grote opdracht. We zagen hoe zij gedurende de hele wedstrijd het beste van zichzelf gaven en gerechten met een geheel eigen stijl presenteerden. Uiteindelijk mocht hotelschool Spermalie zich na een uitzonderlijke prestatie tot winnaar kronen. Op de tweede en derde plaats staan hotelschool van Hasselt en hotelschool de Spijker.

 

De andere, ook bijzonder verdienstelijke deelnemers, ontvingen prijzen van een aantal partners van de JRE. Zij kregen onder meer aankoopbonnen en beloningen van Wonderbox, vouchers Tui en andere beloningen zoals Rombouts koffie, wijnen van Dercor, bottels van Bru, messen BergHOFF en een voucher om in een JRE restaurant te gaan eten. Met die beloningen worden de jonge chef-koks aangemoedigd om te blijven uitblinken in de keuken. De Belgische fijnproevers – en gastronomen op vakantie in ons land – zullen hen daar zeker dankbaar voor zijn! 

 

Wie zijn de Jeunes REstaurateurs?

De Jeunes Restaurateurs (JRE) is een vereniging van jonge restauranthouders die allemaal dezelfde drang voelen om hun talent en hun passie voor hun vak te delen. 

Een interne kwaliteitsselectie garandeert dat deze ambitieuze chefs tot de top van de Europese gastronomie behoren.

Eertijds waren er de drie woorden Jeunes Restaurateurs d’Europe. Vandaag staat het label Jeunes REstaurateurs ook voor Joigning Innovation & Imagination, Respecting Sources & Substainability, Evoking Emotion & Inspiration. De vereniging die de chefs van 23 tot 49 jaar oud samenbrengt, telt 30 actieve leden in België en niet minder dan 320 over heel Europa.

www.jre.eu 

 
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over inVlaanderen

Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
08-01-2021

Beste Ondernemers,Ervaar de kracht van verbinding,Jullie nieuwsberichten uit jullie sector zijn steeds welkom op https://www.madein.Vlaanderen.Alle geplaatste berichtgevingen worden 24/7 tegelijkertijd lokaal, regionaal, nationaal en doelgroepgericht leesbaar aangeboden. Er zijn twee mogelijkheden om gratis in beeld te komen: Je kunt jouw berichten mailen naar redactie@madein.Vlaanderen en wij...


Meer info

inVlaanderen
Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
19-09-2020

iPUNT.be | TOURISTiPOINT.com ® Het iPUNT ( digitaal infopunt toerisme Vlaanderen ) wil ook voor u een digitale toeristische schakel worden, die zonder kosten inzetbaar is om uw toeristisch netwerk te vergroten.Samen met u wil ik een toeristisch samenwerkende stempel drukken zodat ook u 24/7 bereikbaar bent. www.VisitVlaanderen.be


Meer info

inVlaanderen
Alken
30-06-2020

Kom fietsen in Alken


Meer info

inVlaanderen
Gent
30-06-2020

Gent is een levendige stad. Geef niet alleen je ogen de kost, maar laat je volledig onderdompelen


Meer info

inVlaanderenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het