La Distillerie (Luxemburg) is het Beste Groentenrestaurant ter Wereld
We’re Smart® Awards onthullen wereldtop van groentenrestaurants
Brussel, 21 september 2020 - We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot het Beste Groentenrestaurant ter Wereld. Xavier Pellicer, topchef van het gelijknamige restaurant in Barcelona, wordt opgenomen in de prestigieuze lijst van “Plant Based Untouchable Chefs” voor zijn jarenlange toewijding en pionierschap in de groentenkeuken.
Honderden restaurants wereldwijd kregen het afgelopen jaar bezoek van de jury van We’re Smart®. Het team beoordeelt de restaurants op het aandeel groenten en fruit in de menu’s, maar ook op culinaire creativiteit, ecologische voetafdruk en verrassende smaakcombinaties. Daarnaast bekroont de jury ook elk jaar bedrijven die zich uitzonderlijk inzetten voor gezonde en duurzame voeding en projecten.
Frank Fol, The Vegetables Chef®
Frank Fol, The Vegetables Chef® en oprichter van We’re Smart®: “Met onze jaarlijkse awardshow brengen we wereldwijd groentenliefhebbers samen. Dankzij die interessante kruisbestuivingen evolueren we naar slimmere oplossingen voor ons lichaam, de natuur en de wereld.”
De We’re Smart® Awards werden dit jaar online uitgereikt door Frank Fol, The Vegetables Chef®, en presentatrice Ilse De Vis in aanwezigheid van topchefs Sang Hoon Degeimbre (L’air du temps), Christophe Hardiquest (Bon Bon) en Emile Van der Staak (De Nieuwe Winkel).
La Distillerie op 1e plaats TOP 100 Beste Groentenrestaurants ter wereld
Nieuw op de eerste plaats van de Top 100 van de beste groentenrestaurants ter wereld staat La Distillerie (Luxemburg) van 5-radijzen groentenchef René Mathieu.
René Mathieu
“René Mathieu is een pionier in de natuurkeuken. Hij tovert op een heel smaakvolle manier ingrediënten uit de velden en bossen rond Château Bourglinster op het bord. Met zoveel passie en talent in één persoon is dit terecht de nieuwe wereldwijde ‘place to be’ voor de creatieve plantaardige keuken”, aldus Frank Fol.
Top 10
La Distillerie (Bourglinster, Luxemburg) - Chef René Mathieu
Vrijmoed (Gent, België) - Chef Michaël Vrijmoed
Bord’eau (Amsterdam, Nederland) - Chef Bas van Kranen
Piazza Duomo (Alba, Italië) - Chef Enrico Crippa
L’Oustau de Baumanières (Les Baux-de-Provence, Frankrijk) - Chefs Jean-André Charial and Glen Viel
L’Arpège (Parijs, Frankrijk) - Chef Alain Passard
Graanmarkt 13 (Antwerpen, België) - Chef Seppe Nobels
HumusxHortense (Brussel, België) - Chef Nicolas Decloedt
Arabelle (Marcin, België) - Chef Arabelle Meirlan
Joia (Milaan, Italië) - Chef Pietro Leeman
We’re Smart® Future Awards 2020
We’re Smart® bekroont met de Future Awards bedrijven en personen die actief bijdragen aan een gezonde en ecologische wereld.
Product van het jaar: gastronomisch tomatensap Mary V van chef Nick Bril (The Jane)
Project van het jaar: luchtvaartmaatschappij Luxair slaat de handen in elkaar met chef René Mathieu voor plantaardige vliegtuigmaaltijden
Medium van het jaar: Kachen Magazine, een uniek, drietalig, internationaal culinair magazine uit Luxemburg met bijzondere aandacht voor plantaardige gerechten en chefs
Innovatie van het jaar: Pretexte, 100% plantaardige, lactose- en glutenvrije producten
Communicatie van het jaar: From Waste to Taste met hun projecten voor minder voedselafval
Speciale Future Award: Sang Hoon Degeimbre - Pioneer Plant Based Fermentation voor zijn pionierswerk rond fermentatie
We’re Smart® Beste Groentenrestaurants per land
Deze dertien restaurants kwamen uit de bus als winnaars in hun land dankzij een vernieuwende aanpak en uitzonderlijke smaakcombinaties:
België: Bon Bon, Brussels
Canada: Langdon Country House, Ontario
Denemarken: Geranium, Copenhagen
Finland: Grön, Helsinki
Frankrijk: Le Clos des Sens, Annecy
Italie: Chef Luigi Taglienti, Milano
Japan: Inua, Tokyo
Nederland: De Nieuwe Winkel, Nijmegen
Peru: Statera, Lima
Rusland: Twins Garden, Moscow
Spanje: Gatblau, Barcelona
Verenigd Koninkrijk: Lyle’s, London
Verenigde Staten: Eleven Madison, New York
Chef Xavier Pellicer (Spanje) is “Untouchable”
De Spaanse topchef Xavier Pellicer ontving dit jaar één van de meeste prestigieuze awards: Persoon van het Jaar. De award beloont uitzonderlijke passie en toewijding voor groenten en fruit.
Xavier Pellicer
“Xavier Pellicer is als groentenchef een voorbeeld voor alle chefs wereldwijd. Hij treedt, na 2 jaar als nummer 1 van de TOP 100 Best Vegetables Restaurants in de wereld, nu ook toe tot het universum van de ‘Plant Based Untouchables Chefs’, hét plantaardige paradijs,” licht Frank
Berichtgever: manley.eu
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
Meer nieuws over PRpress
De wet omtrent het verlaagde BTW-tarief op de afbraak en heropbouw van een woning werd eind 2020 gestemd door de overheid. Dit maakt het mogelijk voor klanten om een nieuwbouwappartement of -woning aan te kopen aan een verlaagd btw tarief van 6% i.p.v. de gebruikelijke 21% voor wat betreft de constructieprijs. Deze maatregel biedt kopers een interessant fiscaal voordeel.De nieuwe maatregel is van...
Meer info

Meditatie wordt als remedie gezien, maar slechts 1 op 10 Belgen doet het De meerderheid van de Belgen (bijna 80%) heeft de voorbije maanden stress, ongerustheid, angst en slaapproblemen ervaren, zo blijkt uit onderzoek* van de grootste Europese meditatie-app Petit BamBou die vanaf vandaag ook in het Nederlands beschikbaar is. Meer dan een kwart zegt zelfs vaak tot altijd last te hebben van...
Meer info

Gistel beslist om gratis parkeerkaarten in te voeren voor lokale vrachtwagenchauffeurs in het industrieterrein Konijnenbos. De controles zullen uitgevoerd worden door de lokale politie en dit op basis van het nieuw goedgekeurde GAS-reglement. Het bestuur kreeg regelmatig klachten en opmerkingen met betrekking tot het lang parkeren van vrachtwagens van niet-Gistelnaars waarvan de bestuurders...
Meer info

Zij hebben 10 dagen de tijd om deel te nemen aan deze pittige crowdlending!BeeBonds biedt particuliere beleggers en rechtspersonen de mogelijkheid om te investeren in de opening van 70 Thaise Pitayarestaurants in de Benelux. Zij hebben 10 dagen de tijd om deel te nemen aan deze pittige crowdlending!Het Belgische crowdlendingplatform BeeBonds laat particuliere beleggers en rechtspersonen toe om te...
Meer info

Advertenties
Gerelateerd nieuws
Media Partners





Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.