38 restaurants schakelen 1 week lang over op een veggie aanbod dankzij Greenway & DeliverooOp donderdag 1 oktober is het opnieuw World Veggie day. In samenwerking met Deliveroo daagt Greenway verschillende restaurants die op het platform beschikbaar zijn om gedurende één week vleesklassiekers om te toveren tot een vegetarisch alternatief met plantaardige producten. 

Op 1 oktober is het ‘World Vegetarian Day’ en staat de vegetarische levensstijl centraal. Vegetarisch eten is vandaag veel meer dan een saai slaatje. Er zijn talloze alternatieven voor vlees en vis beschikbaar.

Zo is het aanbod aan vegetarische restaurants beschikbaar via Deliveroo in België doorheen de jaren gestaag toegenomen. Zo'n vijf jaar geleden telde Deliveroo 10 restaurants met vegetarische opties, terwijl dit er vandaag maar liefst 435 restaurants zijn.

 

Om World Veggie Day extra in de kijker te zetten biedt Deliveroo in samenwerking met Greenway gedurende één week extra vegetarische gerechten aan op het platform. Vanaf 1 oktober kan je bij 38 deelnemende restaurants aanwezig in Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Hasselt, Mechelen, Leuven en Luik een vegetarisch alternatief bestellen.

De bestaande vleesgerechten worden voor de gelegenheid omgetoverd tot een vegetarische versie met plantaardige producten gratis ter beschikking gesteld door Greenway. Zo kan je bijvoorbeeld bij Ellis Burgers de Mexican Pepper Burger proeven als je de Crazy Red Veggie Burger besteld, bij Poule & Poulette kan je voor de gelegenheid de 3 veggie gerechten bestellen: aperoballetjes, een vol-au-vent alsook een Caesar Salad allemaal afgewerkt met de vegan filetstukjes 'Just Like Chicken' en bij Bocca kan je de Vegan Bolo Pasta bestellen met Vegan gehakt van Greenway.

Ontdek hieronder een aantal deelnemende restaurants die voor één week hun vleesklassiekers in een vegetarische jasje steken:

Poule Poulette
Bocca
Otomat
Ellis
Donki
Banh Mi Express
Guerilla ​

 

Met de samenwerking met Deliveroo en de verschillende restaurants, willen we zo veel mogelijk mensen laten kennismaken met plantaardige producten. Het is niet alleen beter voor onze planeet, het is ook even smaakvol als het origineel. Het feit dat maar liefst 38 restaurants intekenen op de actie en bereid zijn hun gerechten een week lang aan te passen, toont alleen maar aan dat ook zij vertrouwen in de kwaliteit én de smaak van het plantaardige alternatief. Het is ons doel om dit in de toekomst ook op een duurzame manier te installeren bij de verschillende restaurants.” – Paul Florizoone, oprichter van Greenway.​

"We zijn verheugd om samen te werken met Greenway als hun exclusieve partner in deze restaurantuitdaging. Bij Deliveroo hebben we de afgelopen vijf jaar een enorme toename gezien van het aantal gezonde en vegetarische bestellingen op het platform en met name een toename van de vraag naar meer plantaardige opties, zowel van onze veganistische klanten als van onze klanten die gewoonweg willen bezuinigen op hun vleesconsumptie. Het uitgebreide Greenway-assortiment speelt hierop in, en wij staan paraat om dit aan de deur van de klanten te leveren." - Rodolphe Van Nuffel van Deliveroo.

 

Nog meer veggie weetjes?
Van de 13 Belgische steden waar Deliveroo actief is in België worden de meeste vegetarische bestellingen in Gent, Antwerpen en Leuven geplaatst. Gent springt er met kop en schouders bovenuit terwijl Brussel dit jaar moest afstaan aan Leuven.

 

Het meest populaire gerecht dat per stad via Deliveroo wordt besteld is:

·         Kortrijk - Falafel sandwich van Fluffy Falafel

·         Gent - Vegetarische spaghetti van Kastart

·         Antwerpen - Pizza Dirty Vegan van Otomat 

·         Leuven - Pad Thai Kai of Tofu van Thai House

·         Bruxelles - Veggie pizza van Al bacceto 

·         Luik - Veggie Burger van The Huggy's Bar

·         Namen - Quinoa vegan pot-au-feu van Le Pain Quotidien

 

Benieuwd naar nog meer vegetarische alternatieven? Bestel dan zeker eens bij Copper Branch in Brussel, Le Botaniste in Gent en Brussel of Greenway in Antwerpen, Gent, Brussel en Leuven.

 

Berichtgever: Vandeghinste - famousrelations.be
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  22-09-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over PRpress

Kortrijk
15-01-2021

De wet omtrent het verlaagde BTW-tarief op de afbraak en heropbouw van een woning werd eind 2020 gestemd door de overheid. Dit maakt het mogelijk voor klanten om een nieuwbouwappartement of -woning aan te kopen aan een verlaagd btw tarief van 6% i.p.v. de gebruikelijke 21% voor wat betreft de constructieprijs. Deze maatregel biedt kopers een interessant fiscaal voordeel.De nieuwe maatregel is van...


Meer info

PRpress
Brussel
14-01-2021

Meditatie wordt als remedie gezien, maar slechts 1 op 10 Belgen doet het De meerderheid van de Belgen (bijna 80%) heeft de voorbije maanden stress, ongerustheid, angst en slaapproblemen ervaren, zo blijkt uit onderzoek* van de grootste Europese meditatie-app Petit BamBou die vanaf vandaag ook in het Nederlands beschikbaar is. Meer dan een kwart zegt zelfs vaak tot altijd last te hebben van...


Meer info

PRpress
Gistel
14-01-2021

Gistel beslist om gratis parkeerkaarten in te voeren voor lokale vrachtwagenchauffeurs in het industrieterrein Konijnenbos. De controles zullen uitgevoerd worden door de lokale politie en dit op basis van het nieuw goedgekeurde GAS-reglement. Het bestuur kreeg regelmatig klachten en opmerkingen met betrekking tot het lang parkeren van vrachtwagens van niet-Gistelnaars waarvan de bestuurders...


Meer info

PRpress
Zonder gemeente
14-01-2021

Zij hebben 10 dagen de tijd om deel te nemen aan deze pittige crowdlending!BeeBonds biedt particuliere beleggers en rechtspersonen de mogelijkheid om te investeren in de opening van 70 Thaise Pitayarestaurants in de Benelux. Zij hebben 10 dagen de tijd om deel te nemen aan deze pittige crowdlending!Het Belgische crowdlendingplatform BeeBonds laat particuliere beleggers en rechtspersonen toe om te...


Meer info

PRpressAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het