Gault&Millau lanceert vijfde editie van gids met beste chocolatiers. Editie 2021Gault&Millau maakt voor de vijfde keer een selectie van de beste chocolatiers bekend in een nieuwe gids. Dit jaar werd er opnieuw door middel van anonieme degustaties een selectie gemaakt van de beste chocolatiers in België en in Luxemburg. De bekende gids bekroonde tevens de ‘Chocolatier of the Year’ en dit zowel voor Vlaanderen, Brussel als Wallonië, en reikte een nieuwe award uit, de ‘Discovery of the Year’.

Brussel, 19 oktober 2020: Gault&Millau en hun projectpartners nodigden chocolatiers, pers en specialisten uit de sector uit in Brussels Expo voor de voorstelling van de gids “Gault&Millau's Selection of the Finest Chocolatiers in Belgium and Luxembourg”. Daarmee komen zij tegemoet aan de toenemende vraag van een publiek dat het groeiende aanbod alsmaar meer weet te waarderen. De lijst is niet exhaustief of volledig, maar groeit de jongste jaren snel. Maar ze geeft een exclusieve selectie van de beste chocolatiers uit onze diverse degustaties.

Steeds meer zoeken onze chocolatiers naar de beste chocoladebonen ter wereld die ze zelf branden, malen en verwerken in hun ateliers. Van ‘Bean-to-bar’. Ook dit jaar ontdekten we weer een aantal nieuwe adressen. Omdat we in bewondering staan voor de kwaliteit die vele nieuwkomers aan de dag leggen, riepen we dit jaar ook een nieuwe award in: de “Discovery of the Year”.

 

Selectieprocedure

Zoals steeds gebeurde de selectie van chocolatiers in deze gids op basis van verschillende objectieve degustaties. Het team van Gault&Millau ging daarbij op dezelfde manier te werk als in de restaurantgids: volledig zelfstandig, zonder commerciële of andere bedenkingen. De degustaties gebeurden op basis van de visuele en smaakeigenschappen van elk geproefd item.

Er wordt dit jaar een uitgebreide selectie gemaakt van 97 chocolatiers in België en het Groothertogdom Luxemburg. Deze chocolatiers zijn samen goed voor meer dan 133 winkeladressen.

 

Chocolatiers of the Year

Drie chocolatiers werden bekroond met de titel ‘Chocolatier of the Year’. De zaken die dit jaar de prijs wegkapen zijn:

  • Chocolatier van het Jaar 2021 voor Vlaanderen: OLIVIER WILLEMS - OOSTENDE

Dat Olivier Willems onze chocolatier van het jaar wordt is niet verwonderlijk. Hij is een bijzondere smaakmaker die pralines ontwerpt die opvallen door hun ‘lekker design’. Ook zijn nieuwste creaties zijn opvallend origineel: dat zijn pralines met een vulling van The Seadog Navy Gin; bedrukt met emoticons; of als hommage aan ‘James Ensor’ gevuld met Earl Grey, praliné en fleur de sel. Olivier Willems overtuigde dit jaar de jury met technisch hoogstaande creaties met intense en evenwichtige smaken.

  • Chocolatier van het Jaar 2021 voor Brussel: LAURENT GERBAUD – BRUXELLES

Met exclusieve cacaobonen uit Madagaskar, Peru en Ecuador ontwikkelde Laurent Gerbaud een bijzonder assortiment pure chocolade 75%. Hij maakt er uitzonderlijke pralines mee die bijzonder goed samengaan met wijn en bier, zoals zijn nieuwste creatie: een ganache met framboos en litchi. Een terechte winnaar uit Brussel die al jaren topkwaliteit levert!

  • Chocolatier van het Jaar 2021 voor Wallonië: BENOIT NIHANT – AWANS

Benoit Nihant trok de wereld rond op zoek naar de beste cacaoplantages en vond die in verschillende Zuid-Amerikaanse landen. De bonen roostert, maalt en verwerkt hij tot zijn eigen origine-chocolade. Zijn signatuurpraline is nog steeds Le Coeur Samba: pure chocolade met een vulling van lopende karamel met passievrucht en een infusie van sambathee. Dat hij door onze jury dit jaar tot winnaar uitgeroepen wordt is niet verwonderlijk gezien zijn hoogstaande pralines die technisch hoog scoren.

 

Discovery of the Year

Omdat we in bewondering staan voor de kwaliteit die sommige nieuwkomers aan de dag leggen, riepen we dit jaar ook een nieuwe award in: dé Ontdekking van het Jaar.

  • De “Discovery of the Year” 2021 voor België: GOÛT FOU - ZELE

Liefde bracht Niels Segers en Justine Lanoo samen. Dit jaar besloten ze na een mooi voorbereidend parcours om zelfstandig als chocolatier te starten in Zele. We waren niet alleen verrast door de mooie winkel met atelier, maar ook door de reeds hoogstaande kwaliteit van dit jonge koppel. Vertrouwde klassiekers herwerken ze out of the box. Zoals hun dessertsnackbars, dessertklassiekers zoals sachertaart en citroenmeringue die ze vertalen naar hun eigen snackrepen. Ook maken ze nieuwe versies van de klassieke mellowcake met karamel, framboos, praliné, passievrucht en ‘double chocolate’, die zowel aan de binnen als aan de buitenkant ‘gerestyled’ zijn.

 

Praktisch

De gids voor Chocolatiers 2021 telt 76 pagina’s om van te smullen en kost 9,95 euro via shop.gaultmillau.be (gratis verzending). De volledige selectie staat online op www.gaultmillau.be en op www.chocolatierpatissier.be.

Voor de gids in pdf, de cover en alle Chocolatiers: http://www.chocolatierpatissier.be/nl/gaultmillau-lanceert-vijfde-editie-van-gids-met-beste-chocolatiers-en-bekroont-4-winnaars

Chocolatiergids GM 2021 Cover
Chocolatiergids GM 2021 Cover.pdf - 4 MB

Chocolatiergids GM 2021 Cover-1
Chocolatiergids GM 2021 Cover-1.jpg - 461 KB

 

 

Berichtgever: backstagecom.be
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  19-10-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over PRpress

Kortrijk
15-01-2021

De wet omtrent het verlaagde BTW-tarief op de afbraak en heropbouw van een woning werd eind 2020 gestemd door de overheid. Dit maakt het mogelijk voor klanten om een nieuwbouwappartement of -woning aan te kopen aan een verlaagd btw tarief van 6% i.p.v. de gebruikelijke 21% voor wat betreft de constructieprijs. Deze maatregel biedt kopers een interessant fiscaal voordeel.De nieuwe maatregel is van...


Meer info

PRpress
Brussel
14-01-2021

Meditatie wordt als remedie gezien, maar slechts 1 op 10 Belgen doet het De meerderheid van de Belgen (bijna 80%) heeft de voorbije maanden stress, ongerustheid, angst en slaapproblemen ervaren, zo blijkt uit onderzoek* van de grootste Europese meditatie-app Petit BamBou die vanaf vandaag ook in het Nederlands beschikbaar is. Meer dan een kwart zegt zelfs vaak tot altijd last te hebben van...


Meer info

PRpress
Gistel
14-01-2021

Gistel beslist om gratis parkeerkaarten in te voeren voor lokale vrachtwagenchauffeurs in het industrieterrein Konijnenbos. De controles zullen uitgevoerd worden door de lokale politie en dit op basis van het nieuw goedgekeurde GAS-reglement. Het bestuur kreeg regelmatig klachten en opmerkingen met betrekking tot het lang parkeren van vrachtwagens van niet-Gistelnaars waarvan de bestuurders...


Meer info

PRpress
Zonder gemeente
14-01-2021

Zij hebben 10 dagen de tijd om deel te nemen aan deze pittige crowdlending!BeeBonds biedt particuliere beleggers en rechtspersonen de mogelijkheid om te investeren in de opening van 70 Thaise Pitayarestaurants in de Benelux. Zij hebben 10 dagen de tijd om deel te nemen aan deze pittige crowdlending!Het Belgische crowdlendingplatform BeeBonds laat particuliere beleggers en rechtspersonen toe om te...


Meer info

PRpressAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het