CANGO maakt mantelzorg mogelijk in de achtertuinHahbo lanceert nieuwe zorgwoning die aan alle comforteisen voldoet

 

Met haar nieuwste woonmodule CANGO ontwierp de modulaire houtbouwer Hahbo een echte thuis voor elke zorgbehoevende. De mantelzorgwoning kan op korte termijn een oplossing bieden voor ouderen die graag hun eigen stekje hebben en waardig ouder willen worden met familie of vrienden om zich heen. Het ontwerp is zo ingenieus dat volledig zelfstandig leven mogelijk blijft, ook voor mensen die daar vandaag of in de toekomst moeite mee hebben of krijgen.

Goed voor mekaar zorgen, is crucialer dan ooit. Met dat idee in het achterhoofd ontwierp Hahbo haar nieuwste woonmodule. CANGO is de moduleerbare woning die op korte termijn kan worden ontworpen en geproduceerd én in één dag vrijstaand bij een andere woning kan worden geplaatst. Met bewoonbare oppervlaktes vanaf 40 m2 is CANGO geschikt voor één of meerdere personen. De woning is gezellig en hedendaags ingericht en beschikt ook over alle essentiële hulpmiddelen voor zorgbehoevenden. Ze is ook uit te rusten met alle vormen van domotica die elke kopzorg wegnemen bij zowel de inwoner als zijn of haar omgeving.

Met CANGO wil Hahbo een alternatief bieden voor het klassieke zorgcircuit dat in België onder druk staat en een antwoord klaar hebben op de vereenzaming die sinds de coronacrisis alleen maar toeneemt. De woonmodules worden met kwalitatieve materialen vervaardigd die worden omgevormd tot een knappe woning, die er niet alleen goed uitziet, maar ook op gebruiksgemak focust. Privacy blijft gegarandeerd, zowel voor de bewoner als de mantelzorger. De stijlvolle buitenkant laat zich in elke omgeving integreren. Duurzaamheid staat ook voorop, CANGO sluit aan bij de Cradle to Cradle tendens.

Volledig afgestemd op de wensen van de bewoner

CANGO is de eerste woonmodule waar al van bij het ontwerp de zorgbehoevende centraal staat”, zegt Benoît Somers, Directeur bij Hahbo. “Alles is zo ontworpen dat de bewoner een comfortabel leven kan leiden en tegelijk kan genieten van de warme band en de veiligheid die familie biedt, maar met respect voor ieders vrijheid en privacy. Een CANGO-woning kan volledig naar de wensen van de bewoner worden ingedeeld en gemoduleerd zodat alle comfort voor handen is. Ze kan perfect bewoond worden door een persoon die nog probleemloos zelfstandig kan leven, maar is voorbereid op het moment dat er hier en daar een steuntje nodig is.

De woningen zijn volledig drempelloos en rolstoel- en rollatortoegankelijk. Er loopt een leuning over de volledige kastenwand. De inloopdouche heeft geen opstapje, maar wel een steun en ruimte voor een verzorger en het badkamermeubel is op zithoogte. De vloerbekleding is schokdempend én voorzien van een anti-sliplaag. Met een lichtstrip is oriënteren ook in het donker eenvoudig. CANGO is uitgerust met de modernste technieken, zowel van isolatie, ventilatie, verwarming als koeling en is onderhoudsarm. Specifiek op de noden van de bewoner inspelend, kunnen alle zorgfuncties (aanwezigheidssensoren, noodknop…) of zelfs lichttherapie geïnstalleerd worden.

Combinatie van comfort, vrijheid en veiligheid

CANGO is een perfecte combinatie van comfort, vrijheid en veiligheid”, zegt ontwerper Axel Enthoven. “Het interieur is zo opgebouwd dat het in alles een moderne woning lijkt, wat een enorm gevoel van zelfstandigheid stimuleert bij de bewoner. Toch is er alles wat nodig is om ook zorgbehoevenden het leven te bieden dat ze verdienen met hun geliefden in de directe omgeving.

CANGO is niet alleen een comfortabele en aangename manier om aan mantelzorg te doen, het is ook een oplossing op relatief korte termijn, vermits een unit al in tien weken tijd gebouwd kan worden en in één dag kan worden geïnstalleerd. De CANGO-woningen zijn CASCO of sleutel op de deur inclusief meubelen verkrijgbaar. De startprijs bedraagt ongeveer 60.000 euro. Dankzij haar circulair ontwerp is ook een herbestemming tot bijvoorbeeld een thuiskantoor, privépraktijk of tienerpaviljoen perfect mogelijk.

Bijlagen

 

1.9 MB jpg Hahbo - CANGO-woning

 

 

 

1.9 MB jpg Hahbo - CANGO-woning

 

Over Hahbo

Hahbo is al 90 jaar actief in modulaire houtbouw. Het maakt deel uit van Frisomat, een bedrijvengroep met hoofdkwartier in Wijnegem en 14 filialen wereldwijd waaronder productiesites in België en Brazilië. Gesteund door de groep speelt Hahbo met zijn geprefabriceerde, modulaire houtbouwconcepten flexibel in op plaatstekorten in onder meer het onderwijs, bij sport- en jeugdverenigingen, bedrijven en particulieren.

Hahbo bouwt voor een waaier aan toepassingen. Haar ecologische bouwsystemen vormen een duurzame oplossing om ruimtes permanent of tijdelijk in te richten als sport- en vrijetijdsaccommodatie, kantoren en klaslokalen. Met CANGO voegde het recent een mantelzorgwoning toe aan haar productenportfolio. Zowel ontwerp, productie als montage van de modulaire houtsysteembouwen gebeurt volledig in eigen beheer in het Hahbo atelier in Wijnegem. Hahbo heeft 15 medewerkers en die realiseren jaarlijks zo’n 35 à 40 projecten in heel België. De jaaromzet bedraagt om en bij de 4 miljoen euro.

Hahbo | www.hahbo.be
CANGO | www.cango.be/mantelzorgwoningen
Frisomat | www.frisomat.be

 

 

Berichtgever:  Hahbo  teamlewis.com
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  20-01-2021

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over PRpress

Turnhout
24-02-2021

Texture Painting, dé referentie voor ambachtelijke en decoratieve schilderwerken, kon zich geen betere start van 2021 wensen. Het nieuwe Antwerpse Botanic Sanctuary Hotel, een van de ‘Leading Hotels of the World’, gaat met Texture Painting in zee voor de afwerking van hun luxueus vijfsterrenhotel. Dankzij de recente alliantie met de Waal, specialist in residentieel...


Meer info

PRpress
Mechelen
24-02-2021

Ondernemers in Mechelen en Kempen gaan nog efficiënter zaken kunnen doen met China. Voka - KvK Mechelen-Kempen en het Europese kenniscentrum ‘EU SME Centre’ hebben hiervoor een principeakkoord ondertekend. Zo’n 125 bedrijven in onze regio exporteren al naar China. “De export naar China is al aanzienlijk. Zo’n 125 bedrijven uit de regio Mechelen-Kempen vragen al...


Meer info

PRpress
Bornem
24-02-2021

Twee jaar geleden viel het doek over het jeugdhuis Kadee in Breeven. Daarmee viel voor 100Km Dodentocht de link met de jeugd meteen ook weg. Door de verkoop van het gebouw van 100Km Dodentocht-Kadee vzw aan de gemeente Bornem kunnen er opnieuw plannen gemaakt worden om jongeren een plaats te bieden om te vertoeven. “Meer dan vijftig jaar geleden bestond het Jeugdhuis Kadee uit een groot...


Meer info

PRpress
Halle
24-02-2021

Uber Eats gaat uitbreiden en is vanaf woensdag 24 februari ook beschikbaar in Halle. De keuze voor deze nieuwe stad is gebaseerd op data die laat zien dat er rond Halle veel interesse is in de bezorg-app. Via de Uber Eats-app bestel je eenvoudig een maaltijd zonder dat je de deur uit hoeft. Na een succesvolle introductie in andere steden in België heeft Uber Eats nu Halle als nieuwe...


Meer info

PRpressAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het