CANGO maakt mantelzorg mogelijk in de achtertuinHahbo lanceert nieuwe zorgwoning die aan alle comforteisen voldoet

 

Met haar nieuwste woonmodule CANGO ontwierp de modulaire houtbouwer Hahbo een echte thuis voor elke zorgbehoevende. De mantelzorgwoning kan op korte termijn een oplossing bieden voor ouderen die graag hun eigen stekje hebben en waardig ouder willen worden met familie of vrienden om zich heen. Het ontwerp is zo ingenieus dat volledig zelfstandig leven mogelijk blijft, ook voor mensen die daar vandaag of in de toekomst moeite mee hebben of krijgen.

Goed voor mekaar zorgen, is crucialer dan ooit. Met dat idee in het achterhoofd ontwierp Hahbo haar nieuwste woonmodule. CANGO is de moduleerbare woning die op korte termijn kan worden ontworpen en geproduceerd én in één dag vrijstaand bij een andere woning kan worden geplaatst. Met bewoonbare oppervlaktes vanaf 40 m2 is CANGO geschikt voor één of meerdere personen. De woning is gezellig en hedendaags ingericht en beschikt ook over alle essentiële hulpmiddelen voor zorgbehoevenden. Ze is ook uit te rusten met alle vormen van domotica die elke kopzorg wegnemen bij zowel de inwoner als zijn of haar omgeving.

Met CANGO wil Hahbo een alternatief bieden voor het klassieke zorgcircuit dat in België onder druk staat en een antwoord klaar hebben op de vereenzaming die sinds de coronacrisis alleen maar toeneemt. De woonmodules worden met kwalitatieve materialen vervaardigd die worden omgevormd tot een knappe woning, die er niet alleen goed uitziet, maar ook op gebruiksgemak focust. Privacy blijft gegarandeerd, zowel voor de bewoner als de mantelzorger. De stijlvolle buitenkant laat zich in elke omgeving integreren. Duurzaamheid staat ook voorop, CANGO sluit aan bij de Cradle to Cradle tendens.

Volledig afgestemd op de wensen van de bewoner

CANGO is de eerste woonmodule waar al van bij het ontwerp de zorgbehoevende centraal staat”, zegt Benoît Somers, Directeur bij Hahbo. “Alles is zo ontworpen dat de bewoner een comfortabel leven kan leiden en tegelijk kan genieten van de warme band en de veiligheid die familie biedt, maar met respect voor ieders vrijheid en privacy. Een CANGO-woning kan volledig naar de wensen van de bewoner worden ingedeeld en gemoduleerd zodat alle comfort voor handen is. Ze kan perfect bewoond worden door een persoon die nog probleemloos zelfstandig kan leven, maar is voorbereid op het moment dat er hier en daar een steuntje nodig is.

De woningen zijn volledig drempelloos en rolstoel- en rollatortoegankelijk. Er loopt een leuning over de volledige kastenwand. De inloopdouche heeft geen opstapje, maar wel een steun en ruimte voor een verzorger en het badkamermeubel is op zithoogte. De vloerbekleding is schokdempend én voorzien van een anti-sliplaag. Met een lichtstrip is oriënteren ook in het donker eenvoudig. CANGO is uitgerust met de modernste technieken, zowel van isolatie, ventilatie, verwarming als koeling en is onderhoudsarm. Specifiek op de noden van de bewoner inspelend, kunnen alle zorgfuncties (aanwezigheidssensoren, noodknop…) of zelfs lichttherapie geïnstalleerd worden.

Combinatie van comfort, vrijheid en veiligheid

CANGO is een perfecte combinatie van comfort, vrijheid en veiligheid”, zegt ontwerper Axel Enthoven. “Het interieur is zo opgebouwd dat het in alles een moderne woning lijkt, wat een enorm gevoel van zelfstandigheid stimuleert bij de bewoner. Toch is er alles wat nodig is om ook zorgbehoevenden het leven te bieden dat ze verdienen met hun geliefden in de directe omgeving.

CANGO is niet alleen een comfortabele en aangename manier om aan mantelzorg te doen, het is ook een oplossing op relatief korte termijn, vermits een unit al in tien weken tijd gebouwd kan worden en in één dag kan worden geïnstalleerd. De CANGO-woningen zijn CASCO of sleutel op de deur inclusief meubelen verkrijgbaar. De startprijs bedraagt ongeveer 60.000 euro. Dankzij haar circulair ontwerp is ook een herbestemming tot bijvoorbeeld een thuiskantoor, privépraktijk of tienerpaviljoen perfect mogelijk.

Bijlagen

 

1.9 MB jpg Hahbo - CANGO-woning

 

 

 

1.9 MB jpg Hahbo - CANGO-woning

 

Over Hahbo

Hahbo is al 90 jaar actief in modulaire houtbouw. Het maakt deel uit van Frisomat, een bedrijvengroep met hoofdkwartier in Wijnegem en 14 filialen wereldwijd waaronder productiesites in België en Brazilië. Gesteund door de groep speelt Hahbo met zijn geprefabriceerde, modulaire houtbouwconcepten flexibel in op plaatstekorten in onder meer het onderwijs, bij sport- en jeugdverenigingen, bedrijven en particulieren.

Hahbo bouwt voor een waaier aan toepassingen. Haar ecologische bouwsystemen vormen een duurzame oplossing om ruimtes permanent of tijdelijk in te richten als sport- en vrijetijdsaccommodatie, kantoren en klaslokalen. Met CANGO voegde het recent een mantelzorgwoning toe aan haar productenportfolio. Zowel ontwerp, productie als montage van de modulaire houtsysteembouwen gebeurt volledig in eigen beheer in het Hahbo atelier in Wijnegem. Hahbo heeft 15 medewerkers en die realiseren jaarlijks zo’n 35 à 40 projecten in heel België. De jaaromzet bedraagt om en bij de 4 miljoen euro.

Hahbo | www.hahbo.be
CANGO | www.cango.be/mantelzorgwoningen
Frisomat | www.frisomat.be

 

 

Berichtgever:  Hahbo  teamlewis.com
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  20-01-2021

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over PRpress

Laakdal
03-03-2021

Binnenkort beschikt ook het Mamadepot in het Fortun in Groot-Vorst over een luierbox. Zijn je (zwem)luiers te klein geworden? Heb je (zwem)luiers te veel? Schenk deze aan de luierbox! Raf Moons (schepen van Welzijn): “Het idee van een luierbox is eenvoudig: luiers zijn duur, voor sommige gezinnen is de aankoop zelfs onbetaalbaar. Via de boxen zamelen we luieroverschotten in om deze...


Meer info

PRpress
Zonder gemeente
03-03-2021

België heeft in vergelijking met rest van Europa hoog aandeel zieken en invalidenHet aandeel zieken en invaliden in dit land is de laatste tien jaar sterk gestegen. Uit onderzoek van Randstad Research blijkt nu ook dat de stijging in België de voorbije tien jaar veel sterker was dan in de rest van Europa. De aanname dat vergrijzing, de communicerende vaten tussen werkloosheidsstelsel en...


Meer info

PRpress
Brussel
03-03-2021

Ondanks coronacrisis teert een derde op ‘buikgevoel’ om maatregelen rond welzijn in te voerenAmper 43 % van de bedrijven in ons land heeft een preventief beleid rond mentaal en fysiek welzijn op de werkvloer op de plank liggen. Bijna een vijfde (18 %) van de bedrijven onderneemt - ondanks de coronacrisis - nog geen concrete acties om het welzijn van zijn werknemers te verbeteren. En...


Meer info

PRpress
Brussel
02-03-2021

Op vraag van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke heeft de Hoge Gezondheidsraad (HGR) zich gebogen over volgende bijkomende vragen betreffende de vaccinatiestrategie in België.Is het mogelijk het AstraZeneca vaccin toe te dienen aan 55-plussers?Is het mogelijk de 2de dosis van het vaccin Pfizer/BioNTech toe te dienen na 42 dagen in plaats van 21 dagen?Zijn er nog andere...


Meer info

PRpressAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het