Weekend van de klant van UNIZO en Comeos: de topafspraak tussen winkel en klantZaterdag 5 en zondag 6 oktober is het Weekend van de Klant.  Het is al de derde keer dat de handelsorganisaties Comeos en Unizo de handen in elkaar slaan om het grootste winkelevent van het land te organiseren. Het wordt een topeditie dit jaar want al meer dan 13.000 winkels doen mee en dat is een stijging van 10% ten opzichte van vorig jaar.

Beide organisaties hebben een onderzoek laten uitvoeren bij 900 consumenten naar hun koopgedrag. Voor bedragen boven de 50 euro willen 95 klanten op 100 het liefst elektronisch betalen.  Dominique Michel, ceo van Comeos: “We hebben nog een weg af te leggen voor de kleinere bedragen, dan grijpt de consument nog te makkelijk terug naar cash.  Elektronisch betalen is echter eenvoudiger, sneller, goedkoper en veiliger dan cash, zowel voor de consument als de handelaar.  In een ideale wereld, gebeurt alles elektronisch, met de kaart, smartphone of contactloos.”

Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO: “De aanvaardingsgraad van elektronische betalingen, ook voor kleinere bedragen, is de afgelopen jaren sterk toegenomen, mede onder impuls van de gedaalde transactiekosten voor de handelaars. Wat het aantal elektronische betaaltransacties naar de toekomst toe alleen maar verder zal doen toenemen.” Nathalie Vandepeute, CEO van Bancontact Payconiq Company: "Door dit weekend de transactiekosten gratis te maken voor de Wordline-handelaars voor alle contactloze Bancontact-betalingen die gebeuren door de Bancontact-kaart of de smartphone vlak bij het contactloos symbool op de betaalterminal te houden, willen wij de handelaars speciaal bedanken voor hun trouwe medewerking en tegelijkertijd hun klanten aanmoedigen om deze eenvoudige, snelle en veilige betaalwijze te ontdekken. Een heuse win-winsituatie voor een geslaagde aankoopervaring!”  


Contactloos betalen: +361%
Kaartbetalingen zijn al langer de norm maar uit de cijfers van Bancontact blijkt dat de contactloze betalingen een enorme sprong hebben gemaakt.  Bij de contactloze Bancontact-betalingen (dat zijn betalingen met de kaart of de smartphone zonder fysiek contact met de betaalautomaat) was er tijdens de eerste 8 maanden van dit jaar zelfs een stijging van maar liefst 361 % ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar: 312 % meer via kaart en 32 % via smartphone. Vooral voor kleine betalingen is contactloos betalen populair. 91 % van alle contactloze betalingen zijn voor bedragen van onder de 25 euro.


“De consumenten moeten vandaag kunnen betalen waar, wanneer én hoe ze willen. Bij Wordline zien we dat zij almaar vaker kiezen voor elektronische betalingen, ook voor kleine bedragen, en dat met de kaart of smartphone. We willen de handelaar dan ook helpen om elektronische betaalmethoden aan te bieden om zo iedereen een naadloze betaalervaring te bezorgen.”, zegt Vincent Coussement, Head of Merchant Services Belgium bij Worldline.

De digitalisering van het betalingsverkeer blijkt ook uit de evolutie van de maaltijdcheques die allemaal elektronisch zijn sinds 2016.  Afgelopen jaar is er in België voor meer dan 2,5 miljard euro uitgegeven met de maaltijdcheques.

Shoppen = auto
Shoppen associëren de meeste consumenten wel nog altijd met de wagen.  Ondanks alle oproepen kan het openbaar vervoer maar weinig consumenten bekoren want 9 klanten op 10 wil het liefst met zijn wagen gaan shoppen.  De consument let daarbij vooral op de bereikbaarheid van de winkels en het feit dat er voldoende parkeermogelijkheid aanwezig is.  
 

Consument shopt het liefst in steden
De steden blijven nog altijd met voorsprong de belangrijkste aantrekkingspool voor de consument die wil gaan winkelen. 7 op 10 geeft de voorkeur aan zijn eigen gemeente of een (grotere winkel)stad.


 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  05-10-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over UNIZO

Brussel
16-11-2019

Van 17 tot 22 november trekt Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO mee op handelsmissie naar China, onder leiding van Prinses Astrid. Een belangrijke missie met 632 deelnemers, voorbereid door het Agentschap voor Buitenlandse Handel, de drie gewestelijke instellingen voor buitendlandse handel (Flanders Investment & Trade/FIT, hub.brussels en het Agence Wallonne à...


Meer info

UNIZO
Brussel
09-11-2019

UNIZO betreurt de vandaag door de Vlaamse regering goedgekeurde beslissing om te besparen op doelgroepkortingen. "Het gaat hier om belangrijke incentives voor ondernemers die arbeidskansen bieden aan werkzoekenden die anders moeilijker aan de bak komen", zegt Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO. UNIZO kan begrijpen dat er met de middelen voor doelgroepkortingen wordt...


Meer info

UNIZO
Brussel
30-10-2019

Vandaag verscheen in het Staatsblad de wetgeving die paal en perk stelt aan de vaak te lange betalingstermijnen die grote ondernemingen zich veroorloven ten aanzien van hun kmo-leveranciers. De wet treedt zes maanden na de publicatie in werking, op 29 april 2020 dus. "Een belangrijke overwinning na jarenlang lobbywerk", zegt Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO. Dankzij de...


Meer info

UNIZO
Brussel
22-10-2019

Online UNIZO-platform Overnamemarkt.be (voor vraag en aanbod van kmo-bedrijven) en partnerorganisatie Integraal vzw (voor de ondernemende 50-plusser) laten tijdens deze 'Week van de Bedrijfsoverdracht' volop van zich horen, op de tweetalige Brusselse Informatie- en Adviesmarkt, morgenavond, van 19u tot 22u, in het KBC-gebouw aan de Havenlaan. Intussen schreven zich al meer dan 150...


Meer info

UNIZOAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het