Weekend van de klant van UNIZO en Comeos: de topafspraak tussen winkel en klantZaterdag 5 en zondag 6 oktober is het Weekend van de Klant.  Het is al de derde keer dat de handelsorganisaties Comeos en Unizo de handen in elkaar slaan om het grootste winkelevent van het land te organiseren. Het wordt een topeditie dit jaar want al meer dan 13.000 winkels doen mee en dat is een stijging van 10% ten opzichte van vorig jaar.

Beide organisaties hebben een onderzoek laten uitvoeren bij 900 consumenten naar hun koopgedrag. Voor bedragen boven de 50 euro willen 95 klanten op 100 het liefst elektronisch betalen.  Dominique Michel, ceo van Comeos: “We hebben nog een weg af te leggen voor de kleinere bedragen, dan grijpt de consument nog te makkelijk terug naar cash.  Elektronisch betalen is echter eenvoudiger, sneller, goedkoper en veiliger dan cash, zowel voor de consument als de handelaar.  In een ideale wereld, gebeurt alles elektronisch, met de kaart, smartphone of contactloos.”

Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO: “De aanvaardingsgraad van elektronische betalingen, ook voor kleinere bedragen, is de afgelopen jaren sterk toegenomen, mede onder impuls van de gedaalde transactiekosten voor de handelaars. Wat het aantal elektronische betaaltransacties naar de toekomst toe alleen maar verder zal doen toenemen.” Nathalie Vandepeute, CEO van Bancontact Payconiq Company: "Door dit weekend de transactiekosten gratis te maken voor de Wordline-handelaars voor alle contactloze Bancontact-betalingen die gebeuren door de Bancontact-kaart of de smartphone vlak bij het contactloos symbool op de betaalterminal te houden, willen wij de handelaars speciaal bedanken voor hun trouwe medewerking en tegelijkertijd hun klanten aanmoedigen om deze eenvoudige, snelle en veilige betaalwijze te ontdekken. Een heuse win-winsituatie voor een geslaagde aankoopervaring!”  


Contactloos betalen: +361%
Kaartbetalingen zijn al langer de norm maar uit de cijfers van Bancontact blijkt dat de contactloze betalingen een enorme sprong hebben gemaakt.  Bij de contactloze Bancontact-betalingen (dat zijn betalingen met de kaart of de smartphone zonder fysiek contact met de betaalautomaat) was er tijdens de eerste 8 maanden van dit jaar zelfs een stijging van maar liefst 361 % ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar: 312 % meer via kaart en 32 % via smartphone. Vooral voor kleine betalingen is contactloos betalen populair. 91 % van alle contactloze betalingen zijn voor bedragen van onder de 25 euro.


“De consumenten moeten vandaag kunnen betalen waar, wanneer én hoe ze willen. Bij Wordline zien we dat zij almaar vaker kiezen voor elektronische betalingen, ook voor kleine bedragen, en dat met de kaart of smartphone. We willen de handelaar dan ook helpen om elektronische betaalmethoden aan te bieden om zo iedereen een naadloze betaalervaring te bezorgen.”, zegt Vincent Coussement, Head of Merchant Services Belgium bij Worldline.

De digitalisering van het betalingsverkeer blijkt ook uit de evolutie van de maaltijdcheques die allemaal elektronisch zijn sinds 2016.  Afgelopen jaar is er in België voor meer dan 2,5 miljard euro uitgegeven met de maaltijdcheques.

Shoppen = auto
Shoppen associëren de meeste consumenten wel nog altijd met de wagen.  Ondanks alle oproepen kan het openbaar vervoer maar weinig consumenten bekoren want 9 klanten op 10 wil het liefst met zijn wagen gaan shoppen.  De consument let daarbij vooral op de bereikbaarheid van de winkels en het feit dat er voldoende parkeermogelijkheid aanwezig is.  
 

Consument shopt het liefst in steden
De steden blijven nog altijd met voorsprong de belangrijkste aantrekkingspool voor de consument die wil gaan winkelen. 7 op 10 geeft de voorkeur aan zijn eigen gemeente of een (grotere winkel)stad.


 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  05-10-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over UNIZO

Brussel
28-05-2020

Veel kmo’s hebben door de coronacrisis nood aan bijkomende financiële middelen om het hoofd boven water te houden. Naast leningen en overheidssteun zijn bijkomende kapitaalinjecties een belangrijke bron. Om die kapitaalinjecties extra te stimuleren en te faciliteren pleit UNIZO voor een – tijdelijke – uitbreiding (voor de boekjaren 2020 en 2021) van de tax shelter (voor...


Meer info

UNIZO
Brussel
14-05-2020

"Maar geef nu ook andere sectoren op zijn minst het perspectief waar ze naar snakken! Dit is onhoudbaar!"UNIZO is vanzelfsprekend heel erg blij voor de vele ondernemers in contactberoepen die maandag opnieuw aan de slag mogen, en voor de marktkramers in food en non-food die opnieuw op de markt kunnen verkopen. "Hiermee wordt een belangrijke volgende stap gezet om onze economie weer...


Meer info

UNIZO
Brussel
09-05-2020

De afgelopen weken is een derde van onze economie verdwenen. Vele sectoren die hard geraakt zijn, hebben dringend hulp nodig. Maar vooraleer er sectorale hulpmechanismen kunnen bekeken worden, is het dringend noodzakelijk om een algemene maatregel af te kondigen. Daarom vraagt UNIZO aan de federale regering om nu dringend werk te maken van enkele bijkomende, cruciale fiscale steunmaatregelen. Die...


Meer info

UNIZO
Brussel
09-05-2020

UNIZO reageert positief over de uitbreiding van de winwinlening zoals vandaag door de Vlaamse regering beslist. De verhoging van de maximale bedragen en de verlenging van de looptijd had UNIZO zelf eerder voorgesteld naar aanleiding van concrete vragen van ondernemers hierover. Ook de andere aanpassingen zijn welkom.In de vorige eeuw haalde UNIZO het concept van de winwinlening vanuit Nederland...


Meer info

UNIZOAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het