Hoe energie(on)zuinig is je woning en wat kan je eraan doen? Doe de BENOvatietest10 cm isolatie in mijn hellend dak, volstaat dat wel? Dubbel glas met een Ug-waarde van 2,8 W/m²K, houdt dat de warmte voldoende binnen en de koude genoeg buiten? Schimmel in de badkamer, hoe los ik dat op? Een slechte EPC-score doordat ik elektrisch verwarm, hoe maak ik dat goed? Ik heb geen mechanisch ventilatiesysteem, is dat erg? Ik heb geen waterontharder en ook geen regenwaterfilter, is dat een probleem? Allemaal vragen die woningeigenaars zich kunnen stellen. Een overzichtelijk, digitaal en gratis rapport en gepersonaliseerd en objectief BENOvatieadvies krijgen ze nu dankzij de nieuwe BENOvatietest die aan www.mijnBENOvatie.be, dé informatiesite over BENOveren, werd toegevoegd.

Gratis BENOvatieadvies op maat

Surf naar www.mijnBENOvatie.be, vul de vragenlijst van de BENOvatietest in, en op basis van je antwoorden ontvang je in je mailbox een BENOvatierapport waarin staat hoe goed – of slecht – je woning scoort op het vlak van dak-, gevel-, schrijnwerk- en vloerisolatie, verwarming en sanitair warm water, ventilatie, rationeel energiegebruik, stroomopwekking, waterbehandeling en regenwaterrecuperatie.

Samen met dit overzichtelijk en persoonlijk verslag krijg je – gratis, objectief en volledig op jouw maat – een schat aan waardevol BENOvatieadvies, met o.a. info over de BENOvatiedoelstellingen van elke renovatiestap in kwestie, en met een link naar de beste oplossingen om die doelstellingen te bereiken, naar mogelijke plaatsers en verdelers, en naar een overzicht van de mogelijke premies of andere financiële stimuli.

Omdat BENOveren belangrijk is

Of je nu je energiefactuur wil verlagen, wil genieten van meer comfort, je woning meer waarde wil geven of het milieu een dienst wil doen, je woning nu al meteen BENOveren volgens de ambities van het Renovatiepact 2050 is altijd een goed idee.

Een woning die is geBENOveerd, heeft een warmere oppervlaktetemperatuur, kan sneller op de gewenste temperauur worden gebracht, en heeft veel minder last van temperatuurverschillen en warmteverliezen. En als je de warmte beter binnen houdt, zal je minder brandstoffen gebruiken en dus ook minder CO2 uitstoten, waardoor de aarde minder zal opwarmen.

Een BENOvatie is daarenboven een prima gelegenheid om het binnenklimaat te optimaliseren. BENOveren bepaalt ook steeds meer de waarde van een woning. Als je later je huis verhuurt of verkoopt, krijg je een veel betere prijs doordat een geBENOveerd huis er beter uitziet, energiezuiniger is én beschikt over een gunstige EPC-score.

Doe de BENOvatietest en volg je ideale BENOvatietraject

Is BENOveren veel duurder dan ‘gewoon’ renoveren? Niet per se. Al enkele eenvoudige ingrepen kunnen een prima resultaat geven.

Je huis BENOveren hoeft trouwens niet in één keer te gebeuren. Het kan ook stapsgewijs, volgens het beschikbare budget. Zolang je maar slim en doordacht te werk gaat. En dat doet in de logische volgorde – meestal te beginnen met de BENOvatie van het dak, dan de buitenmuren, het glas, de ramen en de deuren, vervolgens de vloer en ten slotte de zogenaamde ‘technieken’:verwarming en sanitair warm water, ventilatie, huisautomatisering en verlichting, stroomopwekking, waterbehandeling en regenwaterrecuperatie.

Voor elk van die 5 BENOvatiestappen vond je op www.mijnBENOvatie.be al een schat aan informatie, concrete oplossingen, een overzicht van de BENOvatiepremies en financieringsadvies, maar om woningeigenaars nog beter te helpen werd nu aan deze site een BENOvatietest toegevoegd. Uit het gratis persoonlijk rapport dat ze op basis van hun antwoorden digitaal ontvangen, kunnen ze achterhalen hoe energiezuinig hun woning al dan niet is. En dankzij het BENOvatieadvies komen ze te weten hoe ze in de praktijk op dat vlak een tandje kunnen bijsteken.

Meer info

www.mijnBENOvatie.be

www.facebook.com/MijnBENOvatie.be

https://www.mijnbenovatie.be/nl/benovatietest/

​  
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  03-10-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over Belga Media Support

Antwerpen
18-10-2019

Meer dan de helft (52%) van de Belgische kmo’s maakt zich zorgen over de wereldeconomie. Vooral de Brexit spookt door de hoofden van Belgische ondernemers. 42% van de Belgische kmo's vindt de Brexit namelijk de grootste bedreiging voor globale economische groei. Daarnaast vinden ze de politieke ontwikkelingen in de VS (38%) en de stijgende prijzen van grondstoffen (20%) de belangrijkste...


Meer info

Belga Media Support
Puurs - Sint - Amands
18-10-2019

Studio 100 maakte vandaag bekend dat het nieuwe restaurant "Chef's Club" vanaf november exclusief haar deuren zal openen in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. In de Chef’s Club zullen de gasten getrakteerd worden op een exquis menu van één van onze topchefs. Om de 6 maanden zorgt een andere chef voor het menu, en njam!-chef Roger van Damme bijt in november...


Meer info

Belga Media Support
Brussel
18-10-2019

Sharp introduceert zes nieuwe 4K interactieve schermen, drie in de PN-TH1-serie en drie in de PN-HC1 BIG PAD-serie. Deze series bouwen voort op het succes van Sharp’s bekroonde interactieve lcd-schermen voor een optimale samenwerking en productiviteit in vergaderzalen en klaslokalen. De nieuwe serie bestaat uit verschillende instapmodellen en geavanceerde touchscreenoplossingen.De PN-TH1 en...


Meer info

Belga Media Support
Leuven
17-10-2019

Vandaag zijn artsen niet meer de enige experten over ziekte en zorg. De voorbije 20 jaar hebben patiënten geleerd hoe ze zelf kunnen bijdragen aan een betere gezondheidszorg.Aanstoker van dat vuur was het Vlaams Patiëntenplatform (VPP) dat in die tijd is uitgegroeid tot de voorvechter van een centrale rol voor patiënten in hun behandeling. Al die jaren is het VPP blijven hameren op...


Meer info

Belga Media SupportAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het