Voka stapt in #p2800Meer investeringen naar Mechelen en de randgemeenten halen. En zo van Mechelen het kloppend hart van Vlaanderen maken. Tussen Antwerpen en Brussel. Met die doelstelling stapt Voka - KvK Mechelen-Kempen in #project2800. “Onze ambities voor de regio moeten sky-high liggen”, zegt Tom Laveren, directeur van Voka – KvK Mechelen-Kempen. Op donderdag 17 oktober zet Voka mee de schouders onder een eerste grote congres ‘Vast Goed, in en rond Mechelen’.

 

“#project2800 is een onafhankelijk en belangeloos ondernemersplatform. Het wil zich inzetten voor een beter ondernemersklimaat in Mechelen”, zegt Kurt Geens, voorzitter van #project2800. “Met dit project willen we ook hét klankbord zijn voor vragen over projectontwikkeling. Als er problemen en opportuniteiten zijn die bedrijven en omliggende gemeenten hebben, in relatie met de stad Mechelen, willen we graag dé sparringpartner zijn.”

 

Voka – KvK Mechelen-Kempen zet vanaf nu de schouders onder #project2800. “Dit is een heel natuurlijke samenwerking. Want we hebben dezelfde ambitie: Mechelen en de regio errond nog meer op de kaart zetten”, zegt Tom Laveren, directeur van Voka – KvK Mechelen-Kempen. “De inspanningen die de stad en de ondernemers uit de regio hebben gedaan zijn al enorm. Mechelen valt op. Het werd door de krant The Financial Times drie keer in de toptien gezet als ‘kleinere’ stad met het grootste economische potentieel, de beste connectiviteit en het is een veelbelovende smart city. Maar de ambities met project #2800 moeten sky-high liggen. Onze Voka-Kamer heeft een enorm netwerk. Al die schouders zetten we graag onder dit project. Wij kijken ook uit naar de samenwerking met bevoegd schepen Greet Geypen en Alexander Vandersmissen, de nieuwe waarnemend burgemeester van Mechelen.”

 

Congres

“Er liggen voldoende uitdagingen: we moeten nadenken over het nieuwe werken, gekoppeld aan vooruitstrevende woonstructuren gebaseerd op de nieuwe tendensen. We gaan ook na welke bedrijven en mensen de regio Mechelen wenst aan te trekken”, zegt Kurt Geens, voorzitter van #project2800. “We willen nauw samenwerken met het Mechels stadsbestuur, maar ook met de gemeentebesturen en bedrijven uit de regio.”

 

 

 

Vastgoed zal een belangrijke pijler zijn voor #project2800. “Onze Voka-Kamer heeft zopas een erkenning gekregen van het Beroepsinstituut voor Vastgoedmakelaars. Dat houdt in dat vastgoedmakelaars bij ons vanaf nu beroepsopleidingsuren kunnen halen. Dat moeten ze elk jaar verplicht doen. Dit kan enkel bij erkende instanties. Onze Voka-Kamer is dat nu. Voor onze regio was daar al langer vraag naar. Want leden moesten tot nu toe altijd naar Antwerpen”, zegt Laveren.

 

Op donderdag 17 oktober volgt het eerste, grote congres ‘Vast Goed, in en rond Mechelen’. Het congres vindt plaats in het Verelst Kaffee, in het stadion van KV Mechelen.

  

Onder meer Greet Geypen, schepen van Ruimtelijke Ordening en Stadsontwikkeling in Mechelen, zal er haar visie delen op de toekomst van de stad. Internationale vastgoedontwikkelaars en experten praten er ook over grote stadsvernieuwings-projecten en smart cities.

 

Er is ook een panelgesprek, onder leiding van moderator Lieven Van Gils.

 

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  09-10-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over VOKA MECHELEN

Mechelen
18-02-2020

De investeringen in grote verkeersassen in de regio Mechelen en Kempen missen ambitie. Dat zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Mechelen-Kempen, in een reactie op de pas voorgestelde grote werken aan ons wegennet. “Er wordt gewerkt aan snelwegen en dat is positief. Maar voor onze regio blijft het beperkt tot structureel onderhoud van de weg en het vernieuwen van...


Meer info

VOKA MECHELEN
Mechelen
12-02-2020

Eerste lichting bachelorstudenten volgt traject duaal lerenZe zijn met 23 en ze behoren tot de eerste lichting Vlaamse studenten aan een hogeschool of universiteit die een traject duaal leren volgt. Op woensdag gaan ze niet naar school, maar leren ze bij in een echt bedrijf. En dat dertien weken lang. Vanaf 12 februari. Accenture, AXS GUARD, Colruyt, Syneton en Voka – Kamer van Koophandel...


Meer info

VOKA MECHELEN
Mechelen
15-01-2020

De stad Mechelen gaat deze legislatuur een e-loket oprichten voor ondernemers. Dat heeft waarnemend burgemeester Alexander Vandersmissen bekendgemaakt op de nieuwjaarsreceptie van de stad en Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen. Mechelen maakt er 426.245 euro voor vrij. “Een ondernemer zal zijn aanvragen digitaal kunnen doen, en zal ook info kunnen toevoegen die nuttig is voor...


Meer info

VOKA MECHELENAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het