Hoogtechnologisch breinonderzoek voor flexibelere werknemersAntwerp Management School en Acerta stellen voor: AMS-Acerta NeuroTrainingLabTM

Antwerp Management School (AMS) en hr-dienstenbedrijf Acerta werken samen aan een hoogtechnologisch breinonderzoek rond het aanpassingsvermogen van werknemers, een competentie waar werkgevers steeds meer waarde aan hechten. Op basis van de resultaten zal partner Acerta tools aanreiken waarmee organisaties dit aanpassingsvermogen als hr-factor kunnen meten en versterken.

In een wereld waarin de snelheid van veranderingen niet eens meer in vraag wordt gesteld, groeit de nood aan inzicht in future skills: de vaardigheden die werknemers nodig hebben om de uitdagingen van de toekomst aan te kunnen. Weten welke vaardigheden dit zijn en hoe je deze kan meten en ontwikkelen, is bijzonder interessante informatie voor de arbeidsmarkt. Een van de future skills die steeds vaker opduikt, is het vermogen van mensen om zich aan te passen. Is het aanpassingsvermogen iets wat mensen van nature in zich hebben, of niet? Hoe meet je het? Zijn er factoren die dit stimuleren of afremmen? Welke en hoe? Kan je het met andere woorden ontwikkelen of moet je op zoek naar specifieke profielen? De behoefte aan evidence based onderzoek naar het aanpassingsvermogen is er dus. Via de biometrie (biomedische indicatoren van activiteit in het menselijke brein) kunnen onderzoekers in het NeuroTrainingLabTM deze behoefte wetenschappelijk verantwoord invullen.

Aanpassingsvermogen als prioritair onderzoeksonderwerp van het NeuroTrainingLabTM

Het NeuroTrainingLabTM, gelegen in de Antwerp Management School, brengt al langer bijzonder efficiënt leiderschapsgedrag en de bijbehorende neuro-cognitieve activiteit in kaart. Het lab wordt geleid door Prof. Dr. Steven Poelmans: “Het NeuroTrainingLabTM is een methodologie die het mogelijk maakt om gedrag te observeren en de gerelateerde neuro-cognitieve activiteit te meten. Het doel is om de EQ, de prestaties en de gezondheid van professionals te verhogen door contingente, taakgerichte (neuro)feedback te bieden.”

AMS en Acerta bundelen intellectuele capaciteit en resources

Onder stimulans van hr-specialist Acerta zal Prof. Poelmans voortaan ook het ‘aanpassingsvermogen bij werknemers’ onderzoeken. Dr. Chris Wuytens, eveneens Managing Director van Acerta Consult: “Het toenemende belang van aanpassingsvermogen bij werknemers is geen modetrend. Daarom hebben we besloten om, samen met AMS, de intellectuele capaciteiten en resources te bundelen. Dit Belgische NeuroTrainingLabTM en dit onderzoek zijn daarvan het resultaat. Als hr-specialist en -dienstenbedrijf dat actief inzet op talentontwikkeling, zijn wij bovendien uitstekend geplaatst om mee vorm te geven aan dit onderzoek. Bovendien kunnen we ook een brede groep van geïnteresseerde organisaties bereiken. Dit is belangrijk voor zowel het onderzoek als de toepassing van de resultaten.”

Van hoogtechnologisch breinonderzoek naar praktische tools

Het is uiteraard niet haalbaar om elke kandidaat-medewerker voortaan hoogtechnologische sensoren op het hoofd te zetten en de resultaten door breinspecialisten te laten analyseren. Het NeuroTrainingLabTM is geen testlab, wel een researchlab. Het biedt inzichten in wat er gebeurt in het brein en in de elementen en interventies die het aanpassingsvermogen positief kunnen beïnvloeden. Op basis daarvan worden tools ontwikkeld waarmee ondernemingen de factor ‘aanpassingsvermogen’ kunnen optimaliseren in hun HRM- (human resources management) en HRD-beleid (human resources development).

Dr Chris Wuytens: “Onze ambitie is de professionalisering van onze hr-tooling rond ontwikkeling. Als copromotor, willen we de krachten bundelen om een bruikbare tool te ontwikkelen waar de werkgever maximaal kan op inzetten om niet alleen de ontwikkelbaarheid van de medewerker te meten maar ook om ze omhoog te krijgen.”


Over het onderzoek
Video over het onderzoek: https://youtu.be/jCodJFa_lDs

Prof. dr. Steven Poelmans zette het eerste NeuroTrainingLabTM op aan de EADA Business School in Barcelona. Ondertussen hebben ook Chili, Peru, Brazilië en dus ook België een NeuroTrainingLabTM en zijn er plannen voor Equador, Mexico en Portugal.

Het Belgische onderzoek dat nu onder partnerschap van AMS en Acerta is gestart, loopt over een periode van drie jaar en bestaat uit vier fasen: 1) een grondige studie van de bestaande literatuur, 2) ontwikkeling van de ideale testbatterij, 3) definiëren van de interventies (experimentele fase) en 4) field testing. Het partnerschap met Acerta verzekert een goede doorstroming van informatie naar en van het onderzoek, tussen het NeuroTrainingLabTM en de business.


Over Antwerp Management School

Al meer dan 60 jaar richt Antwerp Management School (AMS) zich op waardecreatie van organisaties en bedrijven door de focus op duurzame transformatie van individuen, teams en organisaties in een globaal perspectief. Met haar kwalitatief hoogstaande managementopleidingen en onderzoek geeft de school een krachtige impuls aan economische en sociaal-maatschappelijke activiteiten in België en ver daarbuiten. Een 70-tal facultyleden inspireren jaarlijks 900 studenten in onze Master- en PhD- programma’s en executive opleidingen. Daarnaast verwelkomen we 3.000 professionals in b2b-oplossingen en events. De school is gekend voor haar persoonlijke aanpak die door de meer dan 25.000 alumni uit 87 verschillende landen zeer wordt gewaardeerd.

Als bewijs voor haar permanente aandacht voor de kwaliteit van de opleidingen heeft AMS de AACSB-, NVAO- en AMBA-accreditatie ontvangen en is de school opgenomen in de Financial Times Rankings. In de nieuwe Positive Impact Rating die in januari 2020 tijdens het WEF in Davos werd voorgesteld en die de positieve impact van businessscholen op de maatschappij meet, staat AMS opgenomen als Transforming Business School en behoort daarmee tot de top 9 wereldwijd.

Meer informatie over Antwerp Management School op www.antwerpmanagementschool.be

 

ABOUT THE COMPANY

ACERTA is als hr-dienstengroep in België gespecialiseerd in het advies, de informatisering en de verwerking van administratieve processen rond loonverwerking, sociale zekerheid, kinderbijslag, vestigingsformaliteiten en de professionalisering van het hr-beleid. De groep ondersteunt ondernemers en organisaties in elke groeifase en bij elk hr-proces. De kracht van mensen, daar draait het om bij ACERTA. ACERTA wil zijn mensen optimaal inzetten om zo het menselijk kapitaal van ondernemingen te optimaliseren. Daarbij is ACERTA een partner voor starters, zelfstandigen en vrije beroepen, kmo’s en hr-professionals in privéondernemingen en overheidsinstellingen.

ACERTA telt meer dan 1400 medewerkers, verdeeld over 28 kantoren in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. De groep kende in 2019 een omzet van ruim 196 miljoen euro. Meer dan 1 starter op 5 passeert effectief langs ACERTA’s ondernemingsloketten.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  26-11-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over PRpro

Bredene
22-01-2021

Een niet gering aantal individuele eigenaars-bewoners van een vakantieverblijf verhuren dit verblijf sporadisch om hun kosten te dekken of hun lening af te betalen. Dat is momenteel, ook in volle coronaperiode, niet verboden, … tenzij het verblijf toevallig in een bungalowpark, een vakantiepark of een camping ligt. Dit onderscheid leidt op sociale media al enkele maanden tot veel...


Meer info

PRpro
Brussel
20-01-2021

Het Rekenhof onderzocht de effectiviteit van de individuele beroepsopleiding (IBO), een maatregel waarmee de Vlaamse Regering al enkele decennia werkzoekenden wil activeren, hun competenties versterken, knelpuntvacatures wil invullen en kansengroepen evenredig tewerkstellen. De audit richtte zich op de werkzoekenden die in 2015 een IBO volgden. Het Rekenhof volgde tot eind 2017 hun tewerkstelling...


Meer info

PRpro
Diest
20-01-2021

De covid-19 vaccins voor de zorgverleners laten langer op zich wachten, maar de eerste AZ Diest medewerkers konden zich alvast vandaag laten vaccineren in woonzorgcentrum campus Ezeldijk in Diest.Dankzij een optimale samenwerking met de eerstelijnszorg mochten al enkele AZ Diest medewerkers van de primaire doelgroepen (medewerkers die actief zijn op de COVID-19 afdelingen, intensieve zorg en...


Meer info

PRpro
Zonder gemeente
19-01-2021

De Europese leider in vriesverse groenten, kruiden en fruit vernieuwt Raad van Bestuur.Per 1 februari 2021 treden Jan Vander Stichele en Conny Vandendriessche toe tot de Raad van Bestuur van Ardo. Zij vervoegen daarmee Stefaan Decraene - excom lid van BNP Paribas - en Jules Noten – tot voor kort CEO van Vandemoortele NV - als onafhankelijke bestuurders.Conny Vandendriessche is een...


Meer info

PRproAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het