Urban Center breidt uit met House of EmpowermentOp woensdag 15 mei legde de jongerenorganisatie Let’s Go Urban Academy de eerste symbolische steen van hun nieuwbouwproject op het Kiel. Dat gebeurde in het bijzijn van de schepenen Jinnih Beels en Nabilla Ait Daoud.

 

Let’s Go Urban Academy (LGU Academy) is een organisatie voor en door jongeren die wekelijks ongeveer 1000 kinderen, tieners en jongeren bereikt. Via disciplines zoals dans, leren ondernemen, media, digitale skills en zang krijgen jongeren de kans om zichzelf te ontplooien. LGU Academy investeert bewust in jongeren en zet in op talenten. Zo krijgen ze de kans om te groeien naar coach of lesgever. Op die manier werkt LGU Academy versterkend en bieden ze jongeren kansen op gebied van educatie, werk of ondernemerschap.

 

Urban Center + House of Empowerment

In september 2018 kreeg de organisatie een vaste stek in de voormalige stadsfeestzaal aan de Sint-Bernardsesteenweg 113 in de Antwerpse wijk Kiel. Dankzij een ambitieus renovatieproject veranderde de locatie in het allereerste Urban Center van ons land. LGU Academy ging nog een stap verder en onthulde vandaag de bouwplannen voor hun ‘House of Empowerment’ dat  op het braakliggend terrein naast de feestzaal zal worden opgetrokken. Het nieuwbouwvolume zal met een overdekte galerij verbonden worden aan de gerenoveerde stadsfeestzaal. Op die manier komen er danszalen, een muziekstudio, kleine ruimtes voor coaching, een lounge en polyvalente ruimtes bij.

 

“Er komt heel wat ruimte bij voor LGU Academy. Het zijn initiatieven zoals deze die de stad mee doen leven. Als schepen voor stadsontwikkeling kan ik dat enkel maar aanmoedigen”, zegt Annick De Ridder, schepen voor stadsontwikkeling.

 

Volwaardig opleidingscentrum

Gedurende 10 jaar zat de organisatie met haar werking verspreid over de stad. Een eigen plek gaf LGU Academy meer mogelijkheden om samen te werken met de buurt, wijkwerkingen en scholen waar bijvoorbeeld schoolachterstand een groot probleem vormt. Met de komst van het ‘House of Empowerment’ in het Urban Center kan LGU Academy een educatieve werking en een community uitbouwen. Ze willen zo een volwaardig opleidingscentrum worden op maat van jongeren. Stad Antwerpen investeerde 3.000.000 euro in de renovatie en de nieuwbouw samen.

 

“Antwerpen nam vorige legislatuur de lead in het vorm geven van urban culture in het Urban Center. We laten dit niet los en ambiëren blijvend een leidende rol in stedelijke jongerencultuur. Vanuit het beleidsdomein cultuur blijf ik alle trends opvolgen die onze jongeren bezig houden”, vertelt schepen voor cultuur Nabilla Ait Daoud.

 

“Dit project kan, zeker voor het Kiel, een goede katalysator zijn. In Antwerpen hebben we een gebrek aan ruimte voor jongeren, en daarom is het hier in deze wijk belangrijk. Een ruimte die multifunctioneel zal zijn om gebruikt te worden door onze jongeren om hun capaciteiten en talenten te exploreren”, sluit Jinnih Beels, schepen voor jeugd, af.

 

Het ‘House of Empowerment’ zal feestelijk worden geopend tijdens een openingsweekend van vrijdag 22 tot en met zaterdag 23 november 2019.
 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  15-05-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Antwerpen

Antwerpen
06-06-2020

De stad Antwerpen, VDAB, Constructiv, Talentenwerf en Lantis engageren zich om samen zoveel mogelijk Antwerpse arbeidskrachten mee te laten bouwen aan ‘De Grote Verbinding’. De digitale handdruk hiervoor geven de vijf partners elkaar vandaag tijdens hun eerste officiële bijeenkomst. In de komende jaren zal de meest ambitieuze bouwwerf van Noordwest-Europa aan de Schelde liggen....


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
04-06-2020

Het Antwerpse stads- en districtsbestuur maken de komende jaren werk van een voetgangersvriendelijke 16de-eeuwse binnenstad en willen Antwerpen als ‘wandelstad’ op de kaart te zetten. Dat proces wordt nu versneld. Einddoel is dat tot 83% van alle straten tussen de Kaaien, de Oudeleeuwenrui, de Leien en de Kronenburgstraat (woon)erf, voetgangerszone of autoluwe zone worden. De...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
03-06-2020

Er is een projectdefinitie voor het Spoorpark tussen de Draakplaats en het Luitenant Naeyaertplein in Antwerpen. De open ruimte wordt onthard en vergroend voor de buurtbewoners en er komt een conflictvrije verbinding voor voetgangers en fietsers. Op basis van de projectdefinitie start AG VESPA nu de zoektocht naar een ontwerpteam. Met de projectdefinitie kan weer een deel van het Spoorpark in...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
03-06-2020

De stad Antwerpen zet in op de uitbreiding van het aantal laadpunten voor elektrische voertuigen door op 10 locaties snelladers te plaatsen. In februari werden al 5 locaties voor snelladers toegekend en het college heeft vorige week nog 4 nieuwe locaties goedgekeurd. Daarbij zijn voor elektrische taxi’s snelladers voorzien aan belangrijke multimodale knooppunten, namelijk de verschillende...


Meer info

AntwerpenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het