ANPR-camera knipt Kruisbaan - 232 camera's op 70 sites in MechelenVanaf 1 juni wordt doorgaand gemotoriseerd verkeer in de Kruisbaan geweerd. Een anpr-camera zorgt voor de permanente controle. De knip past in de reeks maatregelen tegen het sluipverkeer en overdreven snelheid die in overleg met de bewoners werd gezocht.
 
De site Huyghebaert aan de Europalaan huisvest niet alleen bedrijven, maar kreeg er ook een stuk recreatie bij. Voorwaarde voor deze ontwikkeling was dat de omgevingsimpact qua verkeer en parkeren beperkt zou blijven.
 
“Samen met de bewoners uit de aangrenzende straten Europalaan, Geerdegem-Schonenberg, Kruisbaan en Molenweide bekeken we vorig jaar hoe we dit zouden kunnen  garanderen. Meer nog, we bekeken meteen hoe we de mobiliteit in de buurt konden verbeteren. Dat gebeurde stap voor stap. Resultaat: een gedragen plan met een aantal verkeersmaatregelen. Maatregelen die sluipverkeer weren én zorgen voor veiliger verkeer”, zegt schepen van Mobiliteit Alexander Vandersmissen. “Eén van de oplossingen was een knip in de Kruisbaan. Dat is een oplossing voor het sluipverkeer en voor de overdreven snelheid, die al geruime wordt aangekaart door de bewoners en objectief ook wordt gestaafd door snelheidscontroles. Onze metingen geven aan dat er vaak te snel gereden wordt. Deze ingreep is structureel en zal het snelheidsprobleem definitief van de baan helpen”, zegt burgemeester Bart Somers.
 
Naast de invoering van de anpr-camera in de Kruisbaan, nam het stadsbestuur ook bijkomende mobiliteitsmaatregelen in de omgeving. Zo werd de zone 30 uitgebreid en is ook de maximumsnelheid in de Egide Walschaertsstraat verlaagd. In de Europalaan, Molenweide, Geerdegem-Schonenberg en omliggende straten zijn ook diverse zebrapaden en andere wegmarkeringen (zoals parkeervakken en fietssuggestiestroken) aangebracht of worden binnenkort aangebracht.  Op de langere termijn is ook de aanleg van een vrachtwagensluis in de Europalaan voorzien.
 
De anpr-camera wordt eind deze maand geïnstalleerd ter hoogte van de school Pius X aan de Kruisbaan. “Vanaf 1 juni zal hij effectief in werking treden en is doorgaand gemotoriseerd verkeer door de Kruisbaan niet meer toegelaten. Fietsen, speed pedelecs, taxi’s, hulpdiensten en bussen behouden wel doorgang”, gaat burgemeester Bart Somers verder .
 
Tegelijk wordt ook de nodige signalisatie aangebracht. Met de installatie van de anpr-camera is een eenmalige investering van 40.800 euro gemoeid. Er zijn momenteel op Mechels grondgebied 232 ANPR-camera’s operationeel op 70 sites. Er zijn nog 3 camera’s in bestelling: Europalaan (1 camera), Wollemarkt-Schoolstraatje (1 camera), Mezenstraat (1 camera) .
 
 

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  15-05-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Mechelen

Mechelen
02-10-2019

Mechelen wil Ragheno laten uitgroeien tot dé stadswijk van de toekomst. Om de ambitieuze en kwalitatieve ambities te realiseren, legt de stad enkele minimale randvoorwaarden op waar toekomstige investeerders zich aan moeten houden. Daarnaast heeft de stad een kaderbesluit voor de site goedgekeurd dat de financiële bijdrage in de financiering van de gemeenschappelijke voorzieningen -...


Meer info

Mechelen
Mechelen
01-10-2019

Van maandag 30 september tot en met zondag 6 oktober organiseert Mooimakers dit jaar voor de derde keer de Vlaamse handhavingsweek tegen zwerfvuil en sluikstorten. Tijdens deze week willen we de inspanningen van het Mechels stadsbestuur en stadsdiensten om de problematiek aan te pakken in de kijker zetten. Want hier maken we elke dag het hele jaar door werk van handhaving.Tijdens de...


Meer info

Mechelen
Mechelen
01-10-2019

Van 5 oktober tot en met 29 november loopt in lokale dienstencentra Den Abeel, Den Deigem en De Schijf de tentoonstelling ‘Mechelen in de ban van erfgoed’.Het gaat om een unieke collectie van oude foto’s en filmpjes uit de Mechelse wijken, beschikbaar gesteld door de buurtbewoners.De tentoonstelling is een samenwerkingsproject met de lokale dienstencentra en filmclub Mecina.


Meer info

Mechelen
Mechelen
01-10-2019

Geachte heer Bervoets, geachte ereburgemeester, beste Geert,Geachte mevrouw Bervoets, geachte familieleden, beste collega’s, oud-collega’s, medewerkers, vrienden van Geert, Reeds meer dan honderd jaar heeft de stad Mechelen de goede gewoonte om haar ere-burgemeesters permanent te gedenken en te huldigen door een borstbeeld van hen op te stellen in de raadzaal van het stadhuis, het...


Meer info

MechelenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het