Mechelen viert vijf jaar Shopping ShuttleDe Schopping Shuttle wordt vijf jaar en dat moet gevierd worden. Wie zaterdag 10 augustus naar Mechelen afzakt, zal er niet naast kunnen kijken. Speciaal voor deze gelegenheid zullen de busjes van de Shopping Shuttle rondrijden met een grote strik op de motorkap. Passagiers mogen zich verwachten aan cupcakes en vijf gelukkigen winnen een VIP-pakket voor twee personen op Maanrock.


Zaterdag 10 augustus worden de passagiers van de Shopping Shuttle in de bloemetjes gezet. De gratis service bestaat immers vijf jaar. De gebruikers van de minibusjes zullen daarom extra in de watten gelegd worden.
 
“Mechelen is een aangename winkelstad en moet dat ook blijven. Daarom heeft de
stad in het verleden al initatieven genomen zoals gratis randparkings, een autoluwe winkelstraat en recenter de heraanleg van De Bruul. Een andere belangrijke investering is de Shopping Shuttle. Met gemiddeld zo’n 1 000 passagiers per zaterdag, mag dit gerust een geslaagd project genoemd worden. Na vijf jaar zijn de minibusjes een vertrouwd beeld in de straat en een belangrijke troef voor de winkels in het stadcentrum”, klinkt het bij schepen van Economie Greet Geypen.
 
500 cupcakes
 
Voor deze speciale gelegenheid wordt de halte van de Grote Markt in een cadeauverpakking gestoken. Aan deze halte worden ook 500 cupcakes uitgedeeld aan de passagiers van de Shopping Shuttle. Dit is een initiatief van Mechelen Meemaken vzw. Wie een cupcake met één van de vijf gouden stickers bemachtigt, wint een VIP-pakket voor twee personen op Maanrock.
 
“Het is een leuke actie die ervoor zorgt dat de Shopping Shuttle nog eens extra in de spotlights staat. Naast de economische impact voor onze handelaars in het centrum is deze gratis service ook belangrijk voor de leefbaarheid in de binnenstad. Al de mensen die Mechelen bezoeken, kunnen zich op een randparking parkeren om met het nodige comfort naar het centrum af te zakken. Hierdoor creëren we minder verkeersbewegingen en wordt de binnenstad dus aangenamer en veiliger. De Shopping Shuttle heeft zowel voordelen voor onze inwoners, als voor onze bezoekers”, aldus schepen van Mobiliteit Alexander Vandersmissen. 
 
“De Shopping Shuttle is een duidelijke meerwaarde voor handel en horeca. Onze klanten geraken zo op een vlotte en gemakkelijke manier tot aan het winkelcentrum van onze stad en geeft onze handel een extra stimulans wat wij alleen maar kunnen toejuichen”, zegt Geert Milis, voorzitter van Mechelen MeeMaken.
 
De Shopping Shuttle rijdt op zaterdag van 9u tot 19u en op koopzondagen van 11u tot 19u. 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  08-08-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Mechelen

Mechelen
02-10-2019

Mechelen wil Ragheno laten uitgroeien tot dé stadswijk van de toekomst. Om de ambitieuze en kwalitatieve ambities te realiseren, legt de stad enkele minimale randvoorwaarden op waar toekomstige investeerders zich aan moeten houden. Daarnaast heeft de stad een kaderbesluit voor de site goedgekeurd dat de financiële bijdrage in de financiering van de gemeenschappelijke voorzieningen -...


Meer info

Mechelen
Mechelen
01-10-2019

Van maandag 30 september tot en met zondag 6 oktober organiseert Mooimakers dit jaar voor de derde keer de Vlaamse handhavingsweek tegen zwerfvuil en sluikstorten. Tijdens deze week willen we de inspanningen van het Mechels stadsbestuur en stadsdiensten om de problematiek aan te pakken in de kijker zetten. Want hier maken we elke dag het hele jaar door werk van handhaving.Tijdens de...


Meer info

Mechelen
Mechelen
01-10-2019

Van 5 oktober tot en met 29 november loopt in lokale dienstencentra Den Abeel, Den Deigem en De Schijf de tentoonstelling ‘Mechelen in de ban van erfgoed’.Het gaat om een unieke collectie van oude foto’s en filmpjes uit de Mechelse wijken, beschikbaar gesteld door de buurtbewoners.De tentoonstelling is een samenwerkingsproject met de lokale dienstencentra en filmclub Mecina.


Meer info

Mechelen
Mechelen
01-10-2019

Geachte heer Bervoets, geachte ereburgemeester, beste Geert,Geachte mevrouw Bervoets, geachte familieleden, beste collega’s, oud-collega’s, medewerkers, vrienden van Geert, Reeds meer dan honderd jaar heeft de stad Mechelen de goede gewoonte om haar ere-burgemeesters permanent te gedenken en te huldigen door een borstbeeld van hen op te stellen in de raadzaal van het stadhuis, het...


Meer info

MechelenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het