Jaarmarktfeesten in Mortsel-dorp met jarig Rode Kruis op 21 septemberHet derde weekend van september staat in Mortsel al jaar en dag in het teken van de jaarmarktfeesten. Nieuw dit jaar is het veiligheidsdorp. Dat wordt georganiseerd naar aanleiding van 80 jaar Rode Kruis Mortsel.

 

DE JAARMARKT

Het wordt er ongetwijfeld opnieuw over de koppen lopen. De jaarmarkt in Mortsel-dorp trekt altijd veel volk. Het aanbod is dan ook enorm groot. De gekende rommelmarkt, de oude ambachtenmarkt, de kinderboerderij, hoefsmid en het veeprijskamp, ieder jaar brengen ze heel wat bezoekers op de been. Je maakt er ook kennis met verschillende Mortselse verenigingen en handelaars. En op de speelplaats van De Tandem kan je gezellig bijpraten in het Wereldcafé Mortsel Mundo.

 

HET VEILIGHEIDSDORP

Ter gelegenheid van 80 jaar Rode Kruis Mortsel, kunnen bezoekers dit jaar ook terecht in een veiligheidsdorp, dat vrij te bezoeken is van 09.00 tot 15.00 uur op het grasveld aan Hof ter Linden.

 

·         De brandweer zal aanwezig zijn met een lichte vrachtwagen, een preventie-infostand, spelletjes voor de kinderen en de grote brandweerwagen zoals we die allemaal kennen van in het straatbeeld.

·         Ook het jarige Rode Kruis zelf mag natuurlijk niet ontbreken. Zij voorzien o.a. hun gloednieuwe ziekenwagen, een minibus, de commandowagen, de interventiewagen en een info- en oefenstand AED.

·         De politie is er met een commandowagen, moto en informatiestand.

·         En vanuit het lokaal bestuur Mortsel zal er een informatiestand zijn van Be-Alert, waar mensen zich meteen ook kunnen inschrijven. Be-Alert is een alarmeringssysteem dat burgers verwittigt in geval van nood, maar dat ook gebruikt kan worden om burgers te informeren over andere zaken van algemeen belang.

 

PRAKTISCH

Om de jaarmarktfeesten te kunnen organiseren, wordt Mortsel-dorp verkeersvrij gemaakt.

Tussen 09.00 en 16.00 uur kan je de feesten een bezoekje brengen. Bij sommige verenigingen kan dat zelfs tot 18.00 uur. We hopen je natuurlijk te verwelkomen.

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  12-09-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Mortsel

Mortsel
05-10-2019

We vragen het te weinig aan elkaar, maar het is een vraag die ertoe doet. Op dinsdag 8 oktober organiseert lokaal bestuur Mortsel haar jaarlijkse ‘Wel-in-je-vel carrousel’ voor de leerlingen van het 2de secundair van alle Mortselse scholen. Want je mentale gezondheid een duwtje in de rug geven, dat kan iedereen gebruiken. Op deze wel-in-je-vel beurs kunnen jongeren kennismaken met...


Meer info

Mortsel
Mortsel
02-10-2019

Onder de naam Samen in de warmte van uw woorden brengen Kunstkring Sirkel en de bibliotheek van Mortsel warme avonden vol poëzie. Op dinsdag 8 oktober verwelkomen we Jo Gisekin.Dit is dé kans om haar onvergetelijke “Eerste avondje uit “ te horen en te lezen... en natuurlijk een aantal andere gedichten van haar hand. Zoals op de vorige avonden gaan we gewoon in gesprek:...


Meer info

Mortsel
Mortsel
28-09-2019

De bib legt zijn leners in de watten! Kom genieten van zoete lekkernijen, snuisteren op onze boekenmarkt of poseren op je favoriete boekcover bij onze green screen.Om 10.00 uur, 11.00 uur en 12.00 uur wordt er een spannend Kamishibai verhaal voorgelezen voor de kleinsten vanaf 4 jaar (inschrijven niet nodig).Onze tweedehandsboekenmarkt kan je doorlopend bezoeken van 09.30 tot 13.00...


Meer info

MortselAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het