Stad creëert onnodig verwarring en onveilige verkeerssituatieDe stad Mechelen ving de werken om van de binnenstad een fietszone te maken reeds maandag aan.
Dit terwijl de gemeenteraad pas komende maandag een beslissing neemt over het reglement voor die zone.

 

“Een opmerkelijk staaltje creatief omspringen met de regelgeving bij het Mechels stadsbestuur,” meent gemeenteraadslid Freya Perdaens (N-VA).
“Niet alleen toont het stadsbestuur nog maar eens dat de mening en inspraak van de gemeenteraadsleden niet nuttig/ nodig of gewenst is, maar ook het soepel omspringen met de verkeerswetgeving fronst bij ons de wenkbrauwen.”

Perdaens verwijst daarmee naar de werken die de stadsdiensten deze week aanvingen.

 

De markeringen die deze week aangebracht worden, zouden pas gelden vanaf 26 oktober. Toch zijn ze nu al aangebracht.
“Bij verkeersborden zien we dit wel eens voorvallen. Niet geldende verkeersborden moeten echter afgedekt worden. Hoe wilt de stad duidelijk maken dat deze straatmarkeringen nog niet gelden?
Daar een vuilniszak over trekken, er een boodschap bijschrijven? Of laat de stad de verwarring en onveiligheid voor de komende twee weken welig tieren?
Eventuele overtredingen in de “schemerzone” tot aan de gemeenteraadsstemming die voor de politierechter komen kunnen overigens haast niet anders dan tot vrijspraak leiden,” vult fractieleider Marc Hendrickx (N-VA) aan.

 

N-VA Mechelen overweegt stappen te zetten om te laten onderzoeken of de juiste volgorde gevolgd werd in het komen tot een fietszone en het uitvoeren van de besluiten.

“Het is niet de fietszone zelf die het probleem is. Maar de manier waarop ertoe gekomen werd is twijfelachtig en zorgt voor onnodige verwarring,” aldus Hendrickx (N-VA).

 

“In maart van dit jaar kaartten we op de gemeenteraad aan dat men borden (niet afgedekt) plaatste in Nekkerspoel voor de gemeenteraad een beslissing nam.
Toenmalig burgemeester Somers erkende dat hier niet de correcte volgorde gevolgd werd. Het zal nu minister Somers zijn die indien er fouten gemaakt werden, hiertegen zal moeten optreden,” besluit Perdaens.
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Redactie inVlaanderen Media Support

Temse
+1
17-11-2019

Een boottocht met poëtische zichten op de Schelde, een hemels diner en muziek om bij weg te dromen gebracht door @Sharon Adréanne.Dit wordt een Valentijn om nooit te vergeten! Programma18.30u: inscheping op het passagiersschip Verdi - Temse, Wilfordkaai19.00u: vertrek van een romantische tocht op de Schelde met diner22.00u: aankomst in Temse en einde van het Valentijnsarrangement Uw...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Dendermonde
16-11-2019

Met enige trots meld ik jullie het verschijnen van mijn boek over de Abdijschool Dendermonde.Het gebouw verdwijnt, een boek verschijnt.In attachment vinden jullie de cover en de achterflap met een korte inhoud. Formaat 14,8 x 21 cm.13,99 euro( 82 pagina’s, dus slechts 17 cent per pagina , daar kan je zelf niet voor beginnen schrijven ;) ) ISDN 978-94-6266-401-2Het boek kan in de betere...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Wetteren
16-11-2019

Media alert: Pabo sexshops worden Babylon loveshopsDe Babylon-groep, die al een aantal winkels uitbaat in Wallonië en Frankrijk, heropende vandaag de vroegere Pabowinkel in Wetteren. Deze werd omgedoopt tot een Babylon loveshop met een totaal vernieuwd winkelconcept. Net zoals bij de opening in Roeselare vorige week pakte Babylon meteen uit met een stunt: de eerste 50 klanten die een oud...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media SupportAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het