Wanneer   :  Niel plage komt eraan!De vogels fluiten, bloemen bloeien, ... het zomert volop in onze gemeente! Vakantie hangt in de lucht!  Om deze zomerse vakantiestemming nog wat meer kracht bij te zetten, toveren we ook dit jaar de Heideplaats om in een zalig stukje strand. In deze 19e editie voorzien we tal van activiteiten voor jong en oud. Tijdens de activiteiten kan u genieten van een drankje in de zomerbar.

Maar hoe pakken we het praktisch aan? Wat met de wekelijkse markt? ...

 

 

Niel plage 2019 - Praktisch

De vogels fluiten, bloemen bloeien, ... het zomert volop in onze gemeente! Vakantie hangt in de lucht! Om deze zomerse vakantiestemming nog wat meer kracht bij te zetten, toveren we ook dit jaar de Heideplaats om in een zalig stukje strand. In deze 19e editie voorzien we tal van activiteiten voor jong en oud. Tijdens de activiteiten kan u genieten van een drankje in de zomerbar.

Woensdag 31 juli 2019 

Start van de voorbereidende werken voor Niel Plage. Op deze dag kan er vanaf 7u niet meer op de Heideplaats geparkeerd worden.

Dit parkeerverbod geldt tot en met maandag 19 augustus. (Vanaf vrijdag 16 augustus is beperkt parkeren mogelijk.) Er wordt wel een parkeerstrook voorzien ter hoogte van apotheek Moens en Century 21.

Verder zal de Heideplaats aan de kant van feestzaal De Met tijdelijk enkelrichting worden. Verkeer richting Rupelstraat toegelaten.

Maandag 12 augustus 2019

Start van de opbouw van het podium (ATV vertellingen en Q-Beach party)

Dinsdag 13 augustus 2019

De wekelijkse markt zal doorgaan op de Heideplaats (de strook ter hoogte van apotheek Moens en Century 21). Er geldt een parkeerverbod op de parkeerstrook tot 15u.

De Dorpsstraat wordt afgesloten maar blijft bereikbaar voor bewoners en klanten van de plaatselijke handelaars. Voor hen wordt de straat tweerichtingsverkeer tot aan de parking van de pastorij.

Verder wordt parking Avondrood tijdelijk opengesteld om een extra uitrit te creëren. (Dit geldt ook tijdens de wekelijkse markt op dinsdag 6 augustus en tijdens de Q-Beach Party op woensdag 14 augustus.)

Woensdag 14 augustus 2019

Vanaf 18u wordt de Heideplaats “hermetisch” afgesloten (uitgezonderd voor bewoners).

Verdere maatregelen vanaf 18u:

  • Heideplaats: De parkeerstrook ter hoogte van apotheek Moens en Century 21 wordt fietsenparking.
  • Em. Vanderveldelaan: geen doorgaand ver- keer meer mogelijk.
  • Kapelstraat, Molenstraat en Dorpsstraat worden tijdelijk tweerichtingsverkeer. 4
  • Elisabethplein: geen doorgaand verkeer meer mogelijk. Het plein wordt parking voor mindervaliden en fietsen.
  • Rupelstraat: geen doorgaand verkeer meer mogelijk. Bewoners kunnen wegrijden via de Wirixdreef. De paaltjes zullen tijdelijk wegge- nomen worden. De grasstrook wordt fietsenparking

Een extra parking wordt voorzien op het voetbalveld (sportpark). Toch vragen we de bezoekers van de Q-Beach party zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer te komen. De halte op het dorpsplein blijft -volgens normale regeling- in gebruik.

Donderdag 15 augustus 2019

Vergeet moederdag niet!

De afbouw van het podium start onmiddellijk na het stopzetten van de muziek.

We doen ons uiterste best om zoveel mogelijk geluidsoverlast te vermijden maar hou er rekening mee dat dit, ondanks de inspanningen, enige geluidshinder met zich meebrengt.

Vanaf vrijdag 16 augustus is beperkt parkeren mogelijk op de Heideplaats.

 

Maandag 19 augustus 2019

Het zand wordt opgeruimd. In de loop van de dag zal de Heideplaats terug volledig worden opengesteld.

Wenst u nog deel te nemen aan beachsoccer en/of beachvolley? Als VIP naar Q-Beach Party? of het programma te bekijken? 

Klik hier

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  20-07-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Wil je gratis een cultuur- of vrijetijdsactiviteit plaatsen?
 Meer nieuws over Niel

Niel
22-10-2019

Sinds mei 2018 kan men verschillende attesten zoals o.a. adreswijziging, een attest van goed gedrag en zeden, attest samenstelling gezin, … online aanvragen.Maar gemeente Niel wil blijven inzetten op digitale dienstverlening en zet vanaf 1 november opnieuw een stap verder op de digitale snelweg.Het aanvragen van een vergunning ,voor het innemen van het openbaar domein (bij verhuis,plaatsen...


Meer info

Niel
Niel
22-10-2019

Innoverende technologieën slim integreren in onze dagelijkse werking. Dat is kort samengevat de kern van het project ‘slim beheer van openbaar domein’. Binnen dit project ging Igean samen met gemeente Niel en 13 andere gemeenten binnen het werkingsgebied, aan de slag om met behulp van camera’s op ophaalwagens beelden en gegevens te verzamelen over het openbaar domein.Hoe...


Meer info

Niel
Niel
07-08-2019

Wil je dit najaar graag gezinnen helpen en hen coachen bij het zuinig verwarmen? Dat kan!Als vrijwilliger ga je op huisbezoek bij geïnteresseerde huishoudens in jouw (buur)gemeente. Tijdens onze opleiding leer je hen tips en advies op maat te geven. Je hoeft dus geen specialist te zijn.Roger, Björn en Patrick leggen uit waarom ze graag verwarmingscoach zijn. Heb jij ook zin om deze...


Meer info

Niel
Niel
07-08-2019

Vanaf 12 augustus : vervolg waterwerken in Matenstraat.Voor het bouwverlof heeft Canalco al grote werken verricht in de Matenstraat, tussen de spooroverweg en de Tuinlei. Zoals toen aangekondigd worden deze werken verder gezet na het bouwverlof. Er zullen terug mobiele verkeerslichten geplaatst worden. De werken lopen tot begin september 2019. Vanaf 19 augustus : Antwerpsestraat - afbraak RoxyDe...


Meer info

NielAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het