Drie Blue-bikelocaties in MechelenZowel aan Mechelen Nekkerspoel als aan Mechelen station en de Veemarkt kan je nu Blue-bikes ontlenen.

Met de derde Blue-bikelocatie van de stad is ook het centrum van Mechelen van Blue-bikes voorzien. Dat de fietsen op de Veemarkt werden neergezet is een strategische keuze. “Op de Veemarkt stoppen veel bussen van De Lijn van en naar onder andere Lier en Antwerpen. Op die manier kunnen ook busreizigers die in Mechelen aankomen hun laatste afstand per fiets afleggen. Je betaalt hiervoor steeds 1,15 euro per rit”, legt Joeri de Visser uit.

Ook schepen voor Mobiliteit Marina De Bie is blij met de nieuwe locatie. “Het is een vorm van combimobiliteit. Je werkt op de trein, je werkt op de bus en voor de last mile bieden we Blue-bike aan. Omdat het een ander segment is binnen het mobiliteitsproces, willen we daar als stad op anticiperen.” Dat beaamt ook Blue-bike. “Blue-bike wil zich opstellen op plaatsen waar het openbaar vervoer voor velen stopt. Op die manier ben je altijd mobiel en hoef je de laatste kilometers niet te voet te overbruggen. Je kan met een Blue-bikelidmaatschap bovendien op alle 57 locaties fietsen ontlenen.”

De Blue-bikes zijn 24 uur per dag beschikbaar om te ontlenen via de automaat. Iedereen met een lidkaart kan er telkens voor €1.15 (met uitzondering van enkele steden) een fiets ontlenen voor één dag. Lid worden kan via Blue-bike.be. Eenmaal lid kan de gebruiker over het gehele land gebruik maken van de Blue-bikes. Het aantal locaties zal dit jaar nog doorgroeien tot minimaal 60. Op enkele veelgebruikte locaties komen bovendien fietsen bij. Daarmee hebben Blue-bikeleden bijna letterlijk overal en altijd een fiets op zak.

Bron Foto: blue-mobility.be
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over inVlaanderen

Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
19-09-2020

iPUNT.be | TOURISTiPOINT.com ® Het iPUNT ( digitaal infopunt toerisme Vlaanderen ) wil ook voor u een digitale toeristische schakel worden, die zonder kosten inzetbaar is om uw toeristisch netwerk te vergroten.Samen met u wil ik een toeristisch samenwerkende stempel drukken zodat ook u 24/7 bereikbaar bent. www.VisitVlaanderen.be


Meer info

inVlaanderen
Alken
30-06-2020

Kom fietsen in Alken


Meer info

inVlaanderen
Gent
30-06-2020

Gent is een levendige stad. Geef niet alleen je ogen de kost, maar laat je volledig onderdompelen


Meer info

inVlaanderenAdvertentiesMedia Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het