Mechelen Vlaamse koploper in elektrische deelwagensMechelen telt 25% elektrische deelwagens in zijn cambio-vloot en staat aan kop met het aanbieden van elektrische deelwagens.  Leuven en Gent volgen. Ook Batt Mobility heeft reeds 3 elektrische wagens op Mechels grondgebied sinds hun opstart in maart 2020.

“Vanuit onze ambitie om het aanbod in duurzame mobiliteitsalternatieven te vergroten en tegelijkertijd Mechelen deelstad van Vlaanderen te worden nemen we een belangrijke voorsprong in elektrisch rijden op andere grote centrumsteden”, vertelt schepen van mobiliteit Vicky Vanmarcke.
 

 

Mechelen Vlaamse koploper

Binnen de cambio-vloot zal de teller eind 2020 op 23 elektrische wagens staan.  “Dat maakt van stad Mechelen de absolute koploper in Vlaanderen voor het aanbieden van elektrische deelmobiliteit. Als stad zetten we op verschillende manieren onze voorbeeldfunctie in op duurzame mobiliteit.”, vertelt mobiliteitsschepen Vicky Vanmarcke.  

Cambio telt vandaag al meer dan 1800 gebruikers. Sinds de start van onze deelmobiliteit communicatie zijn er meer dan 200 nieuwe leden geregistreerd. De instapkost van 35 euro voor nieuwe leden wordt daarbij door de stad gedragen om zo de drempel naar autodelen te verlagen.

Mechelen zet sterk in op elektrisch autodelen. De eerste keer  een elektrische wagen gebruiken, blijkt voor vele gebruikers toch nog een drempel. Daarom gaf de stad vanaf juli 2020 tot november 2020 een korting van 10 euro op de eerste rit met een elektrische cambio. Meer dan 100 Mechelaars kregen zo een korting op hun eerste rit met een elektrische cambio. “Bij verdere opvolging bleek deze eerste proefrit een cruciale duw in de rug voor toekomstig gebruik. We willen meer Mechelaars warm maken om de switch te maken naar deelmobiliteit. Maar wie de stap maakt naar elektrisch autodelen vormt een extra duurzaam voorbeeld voor onze stad en ondersteunen we dan ook graag ten volle.”, vertelt mobiliteitsschepen Vicky Vanmarcke enthousiast.

Daarom wordt de promotiecampagne voor elektrisch rijden met bijna een jaar verlengd. Dit voor alle Mechelse particuliere cambiogebruikers met een éénmalige korting van 10 euro op hun eerste gebruik van een elektrische deelwagen met standplaats in Mechelen en dit nog tot en met 31 december 2021.

We streven naar een zeer divers aanbod, zodat er een voertuig past voor elk soort verplaatsing. Eind november komen er nog vier e-wagens  bij. De Peugeot e2008 is een primeur binnen de cambiovloot, gereserveerd voor Mechelen. Ook de grote Jumpy-9-zitter was een primeur. Recent verschenen er ook 2 twee elektrische Kangoo’s in het straatbeeld.

Autodelen kan coronaproof  

“We zorgen vanuit cambio voor een duidelijke communicatie naar onze gebruikers toe rond het ontsmetten na gebruik of bij het instappen.  We merken dat hygiëne-maatregelen voor gebruikers geen reden zijn om niet te rijden.", vertelt Geert Gisquière directeur van cambio Vlaanderen.
Wegense corona wordt de loketfunctie van cambio in het Huis van de Mechelaar vervangen door een digitaal loket.  Infosessies volgen hierin eveneens het digitale voorbeeld op veilige afstand
 
Opkomende projecten rond cambio autodelen

Stad Mechelen zet stadsvernieuwing in de kijker en bouwt verder aan het Mechelen van morgen.  Als stad onderzoeken we in nauw overleg met cambio hoe we binnen deze projecten autodelen toegankelijk kunnen maken voor mensen binnen en buiten dit project.  Deelwagens op plaatsen aan Keerdok en toekomstige bouwprojecten van Komet en Thomas More staan in de steiger.

“Ook zien we veel potentieel bij bedrijven in het centrum en aan de rand.   We gaan actief op zoek naar bedrijven die met duurzame mobiliteit aan het werk gaan en hun personeel overtuigen tot een mobiliteitsshift”, voegt schepen van mobiliteit Vicky Vanmarcke toe.


BattMobility in Mechelen

Intussen is ook BattMobility in Mechelen aangekomen.  Zij bieden enkel elektrische deelmobiliteit aan en willen de Mechelaars overtuigen van dit milieuvriendelijk en comfortabel alternatief voor verplaatsingen in en rond de stad.
 
“Als stad blijven we gradueel uitbreiding in onze vloot met 50% elektrisch ook in 2021. Een gemengd aanbod van elektrisch en conventionele deelwagens blijft belangrijk voor de overstap naar autodelen.  Nu Vlaanderen, na een moeilijke coronaperiode, ook ruimte maakt voor subsidies in deelmobiliteit kunnen we resoluut verdergaan als  Mechelen deelstad van Vlaanderen.”, besluit Vicky Vanmarcke.
 

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  23-11-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over Mechelen

Mechelen
20-01-2021

‘Ontwerp een meubel op basis van circulaire principes dat voor minstens 50% uit gerecycleerd of hergebruikte textiel of kleding bestaat’. Dat was de opdracht die studenten van de voortgezette opleiding meubelontwerp (VOMO) aan Thomas More in oktober kregen van CiLAB2800 en Stad Mechelen. In de ontwerpen diende Mechelen als meubel- en textielstad duidelijk naar voren te komen....


Meer info

Mechelen
Mechelen
18-01-2021

“Ze behoren tot het geheugen van de regio”Op zoek naar een gedeeld verleden, op weg naar een gedeelde toekomst. Met die gedachte bundelen Mechelen, Sint-Katelijne-Waver en Willebroek de krachten om hun rijke migratiegeschiedenis in kaart te brengen, te tonen en te bewaren voor de volgende generaties. De drie buurgemeenten werven daarvoor samen een projectcoördinator aan, die zich...


Meer info

Mechelen
Mechelen
18-01-2021

De site Inter-Beton wordt vanaf 2022 herontwikkeld tot een woonsite met twee appartementsgebouwen en een publiek groen park van een hectare. Om hiervoor ruimte te voorzien, ging begin 2020 al een eerste loods van Interbeton tegen de grond. De komende weken maakt de stad ook werk van de sloop van het nabijgelegen entrepotgebouw.De stad Mechelen wil de Keerdoksite aan het Rode Kruisplein...


Meer info

Mechelen
Mechelen
16-01-2021

Het verhogen van het welbevinden op school en het terugdringen van vroegtijdige schooluitval. Dat zijn de twee belangrijkste doelstellingen in het onderwijsbeleid van Mechelen deze legislatuur. De coronacrisis maakte de aanpak van beide nog moeilijker, maar ook noodzakelijker. Bestaande onderwijsinitiatieven worden dan ook versterkt (Centraal Meldpunt, buddyproject, Talent krijgt zomerkans) en er...


Meer info

MechelenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het