Vastgoed Rosini schenkt 1.000 gratis bomen (dankzij lockdown)Ondanks de verstrengde coronamaatregelen van de voorbije weken besloot Vastgoed Rosini uit Bonheiden niet bij de pakken te blijven zitten. Vanaf morgen start het makelaarskantoor met een uniek project waarbij het voor elke verkochte woning 10 gratis bomen zal schenken aan de steden en gemeenten waarin het kantoor actief is. Samen met eerste schepenen Mieke Van den Brande (Bonheiden) en Patrick Princen (Mechelen) wordt morgennamiddag het startschot gegeven, na de plaatsing van de eerste bomen op de stoep voor het kantoor in Bonheiden dorp.

Met de slogan "Zoveel dromen, zoveel bomen" start Vastgoed Rosini uit Bonheiden met een uniek project dat in totaal meer dan 1.000 gratis bomen zal opleveren. 

“Reeds meer dan 10 jaar zetten wij ons in de ruime regio rond Bonheiden en Mechelen in om mensen met elkaar in contact te brengen door het verkopen en verhuren van woningen en vastgoedprojecten. Na de eerste lockdown in het voorjaar trekt ook nu iedereen opnieuw massaal de natuur in om te genieten van het groen en van de gezonde buitenlucht tijdens een stevige wandeling”, zegt makelaar Nico Verreth. 

 

“De afgelopen maanden hebben ook wij regelmatig ons wekelijks overleg laten doorgaan tijdens een wandeling door Mispeldonk, Cassenbroek en het Mechels Broek. Door samen in de buitenlucht te wandelen en even weg te zijn uit de kantooromgeving konden we niet alleen beter social distance garanderen, het bracht ons vooral ook nieuwe inzichten en heel wat ideeën”, zegt Hans Lambrechts, Sales & Marketing Manager van Vastgoed Rosini in Bonheiden.

 

 

1.000 gratis bomen, ons engagement

"Omdat we geloven dat het als organisatie belangrijk is om iets terug te geven aan de maatschappij en omdat we ervan overtuigd zijn dat ook wij als lokaal bedrijf onze bijdrage moeten leveren aan milieubewuster werken en leven, hebben we besloten de komende 365 dagen maar liefst 1.000 bomen aan te kopen en gratis te schenken aan de steden en gemeentes waar Vastgoed Rosini actief is.

Per woning die we verkopen zullen we 10 bomen ter beschikking stellen aan de lokale groendiensten van onder andere Mechelen, Bonheiden, Keerbergen, Duffel, Willebroek en Lier. Daarnaast moedigen we natuurlijk ook onze klanten aan om zich op te geven voor gratis bomen in eigen tuin”, gaat Hans Lambrechts verder.

 

Investeren in natuur

Samen met de lokale groendiensten en betrokken schepenen van ondermeer Stad Mechelen en Gemeente Bonheiden zal per seizoen bepaald worden welke bomen waar het meest geschikt zijn. Het gaat dan voornamelijk over inheemse en snelgroeiende bomen. Met deze investering in meer bomen en duurzaam bos wil Vastgoed Rosini bijdragen aan het afremmen van de klimaatveranderingen. 

 

"Op globaal vlak stellen 1.000 bomen niet veel voor, maar het is voor ons een belangrijke stap naar bewustwording en om samen verantwoordelijkheid te nemen terug meer grote bomen toe te laten in onze woon- en werkomgeving”, aldus Hans Lambrechts.

 

Ambitieus meerjarenplan

Voor Vastgoed Rosini is het uitrollen van dit ‘1.000 bomen’-project een eerste stap in een ambitieus meerjarenplan om samen met de wijken en gemeenschappen waarin het als makelaar actief is te werken aan een properdere, groenere en milieuvriendelijkere omgeving. In het voorjaar 2021 houdt het makelaarskantoor daarom ook een eerste ‘Local Cleanup’-dag waarbij het, opnieuw hand in hand met de lokale besturen, opgehaald zwerfvuil zal belonen met nog meer aan te planten bomen.

 

"Op middellange termijn werken we zo aan het duurzaam en energievriendelijk maken van onze vastgoedactiviteiten en ecologische voetafdruk", besluit Hans Lambrechts.

 

 

Ontdek alvast de start van dit mooie verhaal en 15 redenen 'waarom bomen' via duizendbomen.be

 

Berichtgever: Hans Lambrechts | Rosini Vastgoed  rosini.be 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  25-11-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over PRpress

Kortrijk
15-01-2021

De wet omtrent het verlaagde BTW-tarief op de afbraak en heropbouw van een woning werd eind 2020 gestemd door de overheid. Dit maakt het mogelijk voor klanten om een nieuwbouwappartement of -woning aan te kopen aan een verlaagd btw tarief van 6% i.p.v. de gebruikelijke 21% voor wat betreft de constructieprijs. Deze maatregel biedt kopers een interessant fiscaal voordeel.De nieuwe maatregel is van...


Meer info

PRpress
Brussel
14-01-2021

Meditatie wordt als remedie gezien, maar slechts 1 op 10 Belgen doet het De meerderheid van de Belgen (bijna 80%) heeft de voorbije maanden stress, ongerustheid, angst en slaapproblemen ervaren, zo blijkt uit onderzoek* van de grootste Europese meditatie-app Petit BamBou die vanaf vandaag ook in het Nederlands beschikbaar is. Meer dan een kwart zegt zelfs vaak tot altijd last te hebben van...


Meer info

PRpress
Gistel
14-01-2021

Gistel beslist om gratis parkeerkaarten in te voeren voor lokale vrachtwagenchauffeurs in het industrieterrein Konijnenbos. De controles zullen uitgevoerd worden door de lokale politie en dit op basis van het nieuw goedgekeurde GAS-reglement. Het bestuur kreeg regelmatig klachten en opmerkingen met betrekking tot het lang parkeren van vrachtwagens van niet-Gistelnaars waarvan de bestuurders...


Meer info

PRpress
Zonder gemeente
14-01-2021

Zij hebben 10 dagen de tijd om deel te nemen aan deze pittige crowdlending!BeeBonds biedt particuliere beleggers en rechtspersonen de mogelijkheid om te investeren in de opening van 70 Thaise Pitayarestaurants in de Benelux. Zij hebben 10 dagen de tijd om deel te nemen aan deze pittige crowdlending!Het Belgische crowdlendingplatform BeeBonds laat particuliere beleggers en rechtspersonen toe om te...


Meer info

PRpressAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het