STAD TIENEN LANCEERT DIGITALE WANDELING‘Het oorlogsleven herbeleven’

De Tiense dienst voor toerisme en evenementen gaat de digitale toer op. Tijdens de Bloesemdag op zondag 28 april ’19 wordt de digitale theaterwandeling ‘Het oorlogsleven herbeleven’ in primeur voorgesteld aan het publiek. De wandeling loodst je langs belangrijke oorlogsgedenkplaatsen en werd uitgebreid met beeldmateriaal.

“We speelden al even met het idee om onze wandelingen en fietstochten te digitaliseren”, zegt schepen van vrije tijd Wim Bergé. “Het individuele toerisme neemt almaar toe en als stad moeten we hierop kunnen inspelen. Vandaar dat we de theaterwandeling ‘Het oorlogsleven herbeleven’ uit 2014 in een digitaal jasje hebben gestoken.”

“De digitale wandeling volgt een lus van 7 km door de velden van Sint-Margriete-Houtem en Oplinter”, voegt de schepen toe. “Voor het inlezen van de teksten namen we voormalig Radio 2-presentator Wilfried Haesen onder de arm. Hij gidst de wandelaars o.a. langs de Sint-Margarethakerk, de militaire begraafplaats, het bloesemkunstwerk en de Sint-Genovevakerk. Bovendien kan men ook het beeldmateriaal bekijken dat tijdens de theaterwandeling in 2014 werd opgenomen en waarbij de inwoners van Oplinter en Sint-Margriete-Houtem en verschillende Tiense (toneel)verenigingen te zien zijn als figuranten.”


De digitale wandeling wordt nu zondag 28 april ’19 tijdens de Bloesemdag voorgesteld, maar is nu al gratis beschikbaar via de Happy Hageland app of de app izi.travel. Beide apps kunnen gratis gedownload worden via de App Store en Google Play. Het grote voordeel is dat de app de gebruiker via de gps van zijn smartphone automatisch doorheen de wandeling gidst. Op locaties met toeristische bezienswaardigheden begint de audio automatisch te spelen. Dankzij de audiogids kunnen ook slechtzienden onder begeleiding de wandeling
ontdekken. De tekst kan integraal nagelezen worden in de app. De wandeling kan ook op voorhand gedownload worden op de smartphone om minder mobiele data te verbruiken.

Nog voor de zomer wil de dienst toerisme en evenementen een tweede digitale stadswandeling lanceren langs de historische stadskern. De recente fietstocht ‘Als de klaprozen’ die alle oorlogsmonumenten aandoet en opgeluisterd wordt door gedichten van ere-stadsdichter Gui Nijs met foto’s van Eddy Verloes, wordt ook aan het lijstje toegevoegd.

Het programma van de Bloesemdag op zondag 28 april ’19 is terug te vinden op www.tienen.be/bloesemdag.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  25-04-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Tienen

Tienen
16-01-2020

Pendelaars, bezoekers en inwoners kunnen al geruime tijd aan het station in Tienen een Blue-bike ontlenen. Het initiatief wordt ondersteund door de stad Tienen en draagt bij tot een meer duurzaam Tienen.Twee jaar jaar na de lancering van de blauwe stadsfietsen, blijkt het systeem succesvol.Daarom werd het aantal deelfietsen uitgebreid.


Meer info

Tienen
Tienen
16-01-2020

De vrijetijdsdiensten voelen het kriebelen en zorgen ook deze krokusvakantie weer voor een goedgevuld programma. Sportkampen en de Heldenstieldag gaan de strijd aan met bankhangen en blauwe smartphone- en tabletschermpjes.Een vaste waarde tijdens de schoolvakanties zijn de sportkampen van de sportdienst voor kinderen vanaf 4 jaar. Van maandag 24 t/m vrijdag 28 februari ’20 vinden deze...


Meer info

Tienen
Tienen
16-01-2020

Op zondag 26 januari ’20 wordt het vernieuwde Kapucijnenplein ingehuldigd. Het plein kreeg een nieuwe aankleding en een combinatie van verschillende vaste planten die lang bloeien wat ook belangrijk is voor de biodiversiteit.De groenzone voor het vroegere weeshuis werd aangelegd met een diversiteit aan beplanting, bloempartijen en esdoorns. Buurtactiviteiten vinden voortaan plaats op een...


Meer info

Tienen
Tienen
09-01-2020

KETELMAKERSSTRAAT AFGESLOTENOp donderdag 9 januari ‘20 zal de Ketelmakersstraat t.h.v. huisnummer 10 van 07.00 tot 18.00 uur afgesloten worden voor alle verkeer voor het plaatsen van een stelling aan het nieuwbouwproject Oostermeer.BROEKSTRAAT AFGESLOTENDe Broekstraat wordt op donderdag 16 januari ‘20 afgesloten van 09.00 tot 12.00 uur o.w.v. een verhuis.


Meer info

TienenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het