Meerjarenplan stad Tienen krijgt vorm via cocreatieHet meerjarenplan 2021-2026 van de stad Tienen is in de maak. Tijdens een cocreatief proces waarin zowel het stadsbestuur als de administratieve diensten betrokken werden, zijn de beleidsthema’s en -doelstellingen vastgelegd. In een volgende fase worden deze teruggekoppeld naar de belangrijkste stakeholders en de inwoners van Tienen.

Het meerjarenplan 2021-2026 van de stad Tienen is in de maak. Volgens het decreet lokaal bestuur is 2019 een overgangsjaar, zodat er vanaf 2020 effectief met de nieuwe beleidsplannen aan de slag gegaan kan worden. Het stadsbestuur doet dit niet op eigen houtje, maar zette hiervoor een cocreatief proces op met de administratieve diensten.

“Tijdens een aantal sessies hebben een 50-tal medewerkers volop gebrainstormd”, vertelt burgemeester Katrien Partyka. “Samen met de input van het schepencollege resulteerde dit in vier beleidsthema’s, waarvoor 18 beleidsdoelstellingen vastgelegd werden: ‘Wonen en beleven’, ‘Stad van de toekomst’, ‘Kansen voor iedereen’ en ‘Wendbare organisatie’. Het zijn deze beleidsdoelstellingen die de basis zullen vormen voor concrete acties waarbij we allen gaan ‘Tienen-en’, vertrekkend van het ‘mission statement’.”

Dat mission statement luidt als volgt: “Wij willen een stad (co)creëren waar alle Tienenaars gelijkwaardig zijn en optimale kansen krijgen, waar wonen en (be)leven in Tienen bijdraagt aan het geluk van al onze inwoners.

De Tienenaar staat voor ons centraal, wij willen hem helpen waar het kan, kwaliteitsvolle diensten leveren waar het nodig is, maar bovenal willen we als gemeente omstandigheden creëren waarbinnen het onschatbare potentieel van onze Tienenaars maximaal kan worden aangeboord. We willen de zuurstof zijn voor initiatief voor het inzetten en ontplooien van talenten en dit zowel voor elke individuele Tienenaar als voor de sociale netwerken binnen Tienen.”

In een volgende fase wil het stadsbestuur de beleidsdoelstellingen terugkoppelen naar de belangrijkste stakeholders (gemeenteraadsleden, verenigingen, …), om er vervolgens mee naar de inwoners van Tienen te stappen. “Dit participatietraject zal de komende weken verder uitgewerkt worden”, licht de burgemeester toe.

“Bedoeling is af te toetsen welke thema’s of verwezenlijkingen de inwoners belangrijk vinden. We willen een zicht krijgen op datgene waar de Tienenaar van wakker ligt. Hierbij zal er uiteraard ook ruimte zijn voor ideeën en suggesties. Dit proces zal tegen half september afgerond worden, zodat we vervolgens de definitieve acties kunnen finaliseren.”
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  27-04-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Tienen

Tienen
16-01-2020

Pendelaars, bezoekers en inwoners kunnen al geruime tijd aan het station in Tienen een Blue-bike ontlenen. Het initiatief wordt ondersteund door de stad Tienen en draagt bij tot een meer duurzaam Tienen.Twee jaar jaar na de lancering van de blauwe stadsfietsen, blijkt het systeem succesvol.Daarom werd het aantal deelfietsen uitgebreid.


Meer info

Tienen
Tienen
16-01-2020

De vrijetijdsdiensten voelen het kriebelen en zorgen ook deze krokusvakantie weer voor een goedgevuld programma. Sportkampen en de Heldenstieldag gaan de strijd aan met bankhangen en blauwe smartphone- en tabletschermpjes.Een vaste waarde tijdens de schoolvakanties zijn de sportkampen van de sportdienst voor kinderen vanaf 4 jaar. Van maandag 24 t/m vrijdag 28 februari ’20 vinden deze...


Meer info

Tienen
Tienen
16-01-2020

Op zondag 26 januari ’20 wordt het vernieuwde Kapucijnenplein ingehuldigd. Het plein kreeg een nieuwe aankleding en een combinatie van verschillende vaste planten die lang bloeien wat ook belangrijk is voor de biodiversiteit.De groenzone voor het vroegere weeshuis werd aangelegd met een diversiteit aan beplanting, bloempartijen en esdoorns. Buurtactiviteiten vinden voortaan plaats op een...


Meer info

Tienen
Tienen
09-01-2020

KETELMAKERSSTRAAT AFGESLOTENOp donderdag 9 januari ‘20 zal de Ketelmakersstraat t.h.v. huisnummer 10 van 07.00 tot 18.00 uur afgesloten worden voor alle verkeer voor het plaatsen van een stelling aan het nieuwbouwproject Oostermeer.BROEKSTRAAT AFGESLOTENDe Broekstraat wordt op donderdag 16 januari ‘20 afgesloten van 09.00 tot 12.00 uur o.w.v. een verhuis.


Meer info

TienenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het