3M boekt vooruitgang op het gebied van klimaatverandering en behoud van hulpbronnenDuurzaamheid speelt een centrale rol in de bedrijfsstrategie van 3M. Daarom heeft het multitechnologieconcern ook het afgelopen jaar veel vooruitgang geboekt op het gebied van klimaatbescherming en behoud van hulpbronnen. Dat wordt bevestigd in het onlangs gepubliceerde Duurzaamheidsrapport 2019.

De focus ligt op de milieuvriendelijkheid van de producten, het voorkomen van emissies en het bevorderen van de gezondheid en veiligheid. De huidige wereldwijde duurzaamheidsdoelstellingen van de onderneming zijn vastgesteld voor het jaar 2025. De tussentijdse resultaten voor 2018 laten echter al aanzienlijke vooruitgang zien.

Deeldoelen reeds overschreden
Op het gebied van het behoud van hulpbronnen en de bescherming van het klimaat werden sommige van de ambitieuze doelstellingen vorig
jaar al overtroffen. In het 3M Duurzaamheidsverslag 2019 staat daarover onder andere het volgende:

• Vermindering van de hoeveelheid productieafval in de fabrieken met 11,7 procent sinds 2015, rekening houdend met de omzet (doelstelling voor 2025: 10 procent).
• Verhoging van het aandeel elektriciteit uit hernieuwbare bronnen in het totale energieverbruik met 26,8 procent sinds 2015 (doelstelling voor 2025: 25 procent).
• Vermindering van de absolute uitstoot van broeikasgassen met 63,7 procent sinds 2002 (doelstelling: 50 procent)
• Voorkomen van meer dan 40 miljoen ton CO2-uitstoot aan de klantzijde sinds 2015 door het gebruik van milieuvriendelijke 3M-technologieën (doelstelling tegen 2025: 250 miljoen ton).

Verantwoordelijkheid bij productontwikkeling
Op de VN-conferentie over klimaatverandering in Katowice, Polen, kondigde het bedrijf in december 2018 een vrijwillige verplichting aan: Voor elk van de ongeveer 1.000 nieuwe producten die elk jaar op de markt worden gebracht, zal 3M gedurende de volledige levenscyclus rekening houden met het principe van duurzaamheid.. Zo wordt bijvoorbeeld gecontroleerd of er hernieuwbare grondstoffen worden gebruikt, of de producten gerecycled kunnen worden en of ze bijdragen tot het besparen van energie, afval en water.

50 procent van de energie uit hernieuwbare bronnen tegen 2025
Tegen 2025 wil 3M het aandeel van energie uit hernieuwbare bronnen in zijn totale energieverbruik verhogen tot 50 procent. Een ander doel van het bedrijf is om tegen 2050 haar vestigingen in 70 landen wereldwijd, over te schakelen op hernieuwbare energie. Het hoofdkantoor van het bedrijf in St. Paul, Minnesota/Verenigde Staten zette de eerste stap. Daar is sinds maart 2019 de benodigde elektriciteit uitsluitend afkomstig van hernieuwbare bronnen.
 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  06-08-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over PRpro

Brussel
22-01-2020

Op 24 januari viert de Belgische Douane en de Werelddouaneorganisatie (WCO) de Internationale Douanedag.Voor deze gelegenheid trekt Manneken-Pis zijn douane-uniform aan.


Meer info

PRpro
Brussel
21-01-2020

Dat de relatie op de werkvloer niet altijd rozengeur en maneschijn is, blijkt uit de antwoorden van meer dan 5700 Belgische werknemers op een enquête van StepStone. De Belgische jobsite poogt zo het bewustzijn en de ondersteuning van het mentaal welzijn bij werknemers te verhogen en te ondersteunen.Maar liefst 23% van de Belgen kampt regelmatig met nachtmerries over zijn/haar...


Meer info

PRpro
Brussel
21-01-2020

Je registreren als orgaandonor redt levens. De wet van 1 maart 2018 maakt het mogelijk om de registratie als orgaandonor ook online in orde te brengen.“Maar het is nog altijd wachten op de uitvoeringsbesluiten om dit systeem effectief in werking te laten treden”, aldus CD&V Kamerlid Steven Matheï.“Daarom bevroeg ik minister De Block in de Commissie Gezondheid.” ,...


Meer info

PRpro
Brussel
21-01-2020

Je registreren als orgaandonor redt levens. De wet van 1 maart 2018 maakt het mogelijk om de registratie als orgaandonor ook online in orde te brengen.“Maar het is nog altijd wachten op de uitvoeringsbesluiten om dit systeem effectief in werking te laten treden”, aldus CD&V Kamerlid Steven Matheï.“Daarom bevroeg ik minister De Block in de Commissie Gezondheid.” ,...


Meer info

PRproAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het