Eerste fietskluis in Sint-Pieters-LeeuwOp het Stationsplein in Ruisbroek staat sinds 7 augustus een eerste fietskluis. Deze kluis, die er kwam met de steun van de provincie Vlaams Brabant, zal voortaan plaats bieden aan 5 fietsen.

Mensen die met de fiets naar het station rijden om er de trein te nemen, kunnen er hun fiets veilig in opbergen.

 

Jan Desmeth, schepen van mobiliteit: “Deze eerste afgesloten fietsbox is een test om te peilen hoe groot de interesse is of kan worden. Pendelaars, die wat verder van het station wonen en die eerste afstand enkel met een (elektrische) fiets willen of kunnen afleggen, krijgen zo een volwaardig alternatief om de combinatie trein-fiets te nemen. Het is vanzelfsprekend dat we graag extra fietsboxen plaatsen als de vraag groter is dan het aanbod.”

 

Wat moet je doen?

 

  1. Verstuur vanaf maandag 19 augustus jouw aanvraag naar fietsenmobiliteit@groepintro.be. Groep Intro is een vzw die in opdracht van de gemeente de fietskluis zal onderhouden en beheren.
  2. Na ondertekening van het contract en gebruikersreglement krijg je een standplaats toegewezen. Is de fietskluis volzet dan krijg je een plaats op de wachtlijst.
  3. De sleutel van de fietskluis haal je op in het gemeentehuis bij de dienst Mobiliteit (1e verdieping).

Je kan je fiets een jaar lang veilig opbergen in de kluis voor 75 euro. Tevens zal er een eenmalige waarborg worden gevraagd van 25 euro.

 

Je deelt de kluis met vier andere gebruikers. Je moet dus steeds je fiets beveiligen met een hangslot of een kwaliteitsvol antidiefstalsysteem, zoals een U-hangslot vastgemaakt aan het fietsrek.

Enkel gebruikers die minimaal op een afstand van 500 m van de fietskluis wonen komen in aanmerking.

 

Paul Defranc, schepen van Leefmilieu: “Fietsen kunnen voortaan veilig worden opgeborgen in de fietskluis. Hiermee hopen wij pendelaars aan te zetten om niet de auto maar de fiets te nemen naar het station. Goed voor de conditie en nog beter voor het milieu!”

 

Onlangs werd ook een publieke fietspomp geïnstalleerd aan de andere zijde van de treinsporen, nabij de fietssnelweg F20. 

Naast de fietspomp vind je de gebruiksaanwijzingen.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  15-08-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over Sint-Pieters-Leeuw

Sint Pieters Leeuw
17-01-2020

Voor leerlingen van het 2de en 3de leerjaar die het moeilijk hebben met lezen startte de bibliotheek van Sint-Pieters-Leeuw het project ‘Leeshelden’. Van oktober tot december kwamen een 20-tal kinderen tien weken lang op zondagvoormiddag samen in de bibliotheek om te lezen in kleine groepjes. Achteraf werd er geknutseld of gespeeld met de hele groep. Op die manier ontdekten de...


Meer info

Sint-Pieters-Leeuw
Sint Pieters Leeuw
19-12-2019

Vanaf 1 januari kan je in de gemeente Sint-Pieters-Leeuw eenvoudig opvang aanvragen via het Loket Kinderopvang. Dat loket is een neutraal informatie- en ondersteuningspunt voor alle ouders die op zoek zijn naar opvang. Het vereenvoudigt de zoektocht naar opvang en biedt ouders de nodige informatie. Daarenboven is het loket een netwerk van al wie met kinderopvang bezig is. Denk maar aan...


Meer info

Sint-Pieters-Leeuw
Sint Pieters Leeuw
17-12-2019

Op 20, 21 en 22 december kan je een bezoek brengen aan het gezellige kerstdorp met een zestiental houten chalets. Tal van erkende Leeuwse verenigingen en gespecialiseerde marktkramers zullen aan deze kersthappening deelnemen en kerstartikelen, feesthapjes en verrassende kerstdrankjes verkopen. Zo kom je helemaal in de kerstsfeer! Vrijdag en zaterdag van 17 tot 1 uur en op zondag ben je welkom...


Meer info

Sint-Pieters-Leeuw
Sint Pieters Leeuw
27-11-2019

De vereniging Vrouw en Maatschappij Sint-Pieters-Leeuw zamelde speelgoed in die het Sociaal Huis nu zal schenken aan kwetsbare gezinnen met jonge kinderen. De vrouwen deden naar jaarlijkse gewoonte een oproep en kregen heel wat respons. Jan Desmeth, Schepen van Welzijn en OCMW: “We bedanken van harte Vrouw en Maatschappij voor hun jaarlijkse actie. Kinderen van kwetsbare gezinnen zijn...


Meer info

Sint-Pieters-LeeuwAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het