Wanneer   :  Flowertime tovert het Brusselse Stadhuis om tot een tuin van EdenDe vierde editie van het bloemenfestival Flowertime begint vandaag! Van 14 tot 18 augustus ontdekt u de Grote Markt en het Stadhuis van Brussel zoals u ze nog nooit zag. Flowertime, een initiatief van de vzw Bloementapijt van Brussel en de Stad Brussel, brengt de fine fleur van de internationale bloemsierkunst samen. Vijf dagen lang palmen florale kunstenaars het hart van Brussel in met hun creaties boordevol geuren en kleuren, onder de artistieke leiding van de Floraliën. Een niet te missen spektakel voor bloemenliefhebbers van over de hele wereld!

 

Dit moet u weten over de editie 2019 van Flowertime:

  • Omdat mensen overal ter wereld wel eens lachen en huilen, draait deze editie rond het universeel herkenbare thema van emoties: “Een wereld van florale emoties”. De meer dan 30 kunstenaars komen deze keer uit 13 verschillende landen. Sommigen waren er eerder al bij, anderen nemen voor het eerst deel. Er zijn zowel opkomende talenten bij als gevestigde namen, uit binnen- en buitenland. 
  • Het Stadhuis van Brussel is een pareltje van de gotische architectuur en staat net als de rest van de Grote Markt op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Toch is het zelfs voor veel Brusselaars nog onbekend terrein. Tijdens het vijf dagen durende Flowertime kunnen bezoekers het Stadhuis verkennen via een prachtige bloementunnel van 500 fuchsia’s, die op de Grote Markt vertrekt. Een gedroomde gelegenheid dus om 13 van zijn mooiste zalen te (her)ontdekken, waaronder de beroemde Trouwzaal en de flamboyante Gotische Zaal, die volledig met bloemen aangekleed zullen zijn.
  • Nog tot 16 augustus doet ook Manneken-Pis, Brussels bekendste ketje, mee aan het festival. Hij zal voor de gelegenheid een op maat gemaakte salopette van bloemen aantrekken van de hand van Geoffroy Mottart. Deze Brusselse bloemenkunstenaar is gespecialiseerd in het opfleuren van standbeelden in de Brusselse parken en heeft Manneken Pis eerder al, in 2017, onder handen genomen.
  • Elke avond kunnen bezoekers genieten van concerten van het trio van Jose Luis Montiel Moreno, die speciaal voor de gelegenheid een florale playlist heeft samengesteld. Jose Montiel Moreno was eerder al te gast in Brussel tijdens de zomermaanden: in 2018 verzorgde hij de muzikale begeleiding bij het geluid- en lichtspektakel voor het Mexicaanse Bloementapijt.

Tickets verkrijgbaar aan de ingang en in voorverkoop (beperkt aantal) via www.flowertime.be

 

Praktische informatie

Alle info op: www.flowertime.be 

Openingsuren 

  • 14 augustus, van 13 tot 19‚ÄĮuur (laatste toegang om 18.30 uur) 
  • 15-18 augustus, van 10 tot 22‚ÄĮuur (laatste toegang om 21.30 uur) 

Tickets: 8 euro (gratis voor kinderen tot 10 jaar) 

  • Verkoop op de dag zelf aan de ingang van het Stadhuis 
  • Voorverkoop via www.flowertime.be en in de shops van Visit Brussels (gelegen op de Grote Markt en in de Koningsstraat 2-4, 1000 Brussel)
    • Met een ticket in voorverkoop vermijd je lange wachtrijen op de Grote Markt. Let op: deze plaatsen zijn beperkt.  Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Wil je gratis een cultuur- of vrijetijdsactiviteit plaatsen?
 Meer nieuws over Redactie inVlaanderen Media Support

Mechelen
17-10-2019

De stad Mechelen ving de werken om van de binnenstad een fietszone te maken reeds maandag aan.Dit terwijl de gemeenteraad pas komende maandag een beslissing neemt over het reglement voor die zone. “Een opmerkelijk staaltje creatief omspringen met de regelgeving bij het Mechels stadsbestuur,” meent gemeenteraadslid Freya Perdaens (N-VA).“Niet alleen toont het stadsbestuur nog...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Anzegem
15-10-2019

Op maandag 14/10 vindt een werfbezoek plaats van het 5e en 6e lager van VBS Heirweg op onze werf te Anzegem in samenwerking met opdrachtgever Provincie West-Vlaanderen. Hier wordt een buffer- en overstromingsbekken aangelegd om de blijvende waterproblematiek tegen te gaan. Omdat interesse in een carrière in de bouwsector blijft dalen, engageren wij ons graag om de kennis omtrent deze...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Leuven
15-10-2019

In het Rijksarchief van Leuven in de wettelijke passeringen voor de schepenbank van de beide Kaggevinne's is er een opmerkelijk document te voorschijn gekomen door amateur historicus en genealoog Martien Mondelaers uit Diest. De toenmalige secretaris Arnoldus Wiers heeft een nota in zijn boek neergeschreven over de vrouwe van Diest en Zichem, Anna van Loreynen de weduwe van Rene van...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media SupportAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het