Wanneer   :  Wie haalt zijn gram op Structabo CrossCup Hannuit?Na een korte winterstop is de Structabo CrossCup zondag toe aan de vierde manche in Hannuit. De manche in Hannuit, tevens het veldloopkampioenschap van de Franstalige liga LBFA, maakt deel uit van de European Athletics Cross Country Permit Meetings. Daardoor verschijnen naast de beste Belgen ook een aantal sterke buitenlandse atleten aan de start.

 

Een kleine twee maanden na de Structabo Crosscup-manche in Roeselare trekt het regelmatigheidscircuit in het veld zich zondag opnieuw op gang in Hannuit, de enige manche aan de andere kant van de taalgrens. Bij de vrouwen belooft het een spannende strijd op twee fronten te worden. Anna Gosk was vorig jaar de beste in Hannuit. De Poolse zal maar al te graag opnieuw zegevieren, al moet ze daarvoor onder meer afrekenen met Jasmijn Bakker.

 

Bakker won op het EK veldlopen met het Nederlandse vrouwenteam bij de beloften goud. Individueel werd de atlete vierde in die wedstrijd. De Duitse Vera Coutelier, die op de manche in Mol nog derde werd, is eveneens van de partij.  Ook de Roemeense Roxana Birca, die in de top 20 finishte op het EK in Lissabon, mag niet onderschat worden.

 

Langs Belgische zijde is het uitkijken naar de waardeverhoudingen tussen leidster in de Structabo CrossCup, Hanne Verbruggen en het duo Sofie Van Accom en Hanna Vandenbussche. Van Accom finishte op 31 december net voor Vebruggen in Soest, waardoor het wel eens op een secondespel kan uitdraaien. Zeker omdat de vorm van de atlete in stijgende lijn gaat. Lisa Rooms, Vanessa Scaunet en Eline Dalemans zullen eveneens proberen meebikkelen om een plaatsje voorin.

 

“Ik voel dat het week na week beter begint te draaien, zeker na mijn goede passages in Soest en Hulshout. Ik hoop dat ik me daardoor echt nog kan bewijzen tijdens de laatste crossen van het seizoen. Het zou mooi zijn om de komende weken toch uit te blinken tijdens de resterende veldlopen”, aldus Van Accom.

 

Wie grijpt de macht in afwezigheid van Kimeli?

Één ding staat vast: geen vier op een rij voor Isaac Kimeli. Kimeli was zowel met zijn club OEH op de Relays in Berlare, als individueel in Mol en Roeselare de beste. De leider in het klassement past echter zowel voor Hannuit en Rotselaar, omdat hij zich in Zuid-Afrika gaat voorbereiden op de olympische zomer. Daardoor zijn alle ogen gericht op Soufiane Bouchikhi, die samen met Kimeli het Belgische seniorenteam een zilveren medaille bezorgde op het EK, en Dame Tasama. Beide heren vochten een heerlijk duel uit in Soest om 2019 af te sluiten. Tasama was in het verleden al twee keer de beste in Hannuit en verkeert duidelijk in bloedvorm. De 32-jarige atleet droomt nog altijd van de Spelen in Tokio op de marathon. Daarvoor doet hij in het voorjaar nog een ultieme poging.

 

Zij worden uitgedaagd door de Duitser Samuel Fitwi, die op het EK in Lissabon zesde werd en daardoor net Bouchikhi en Kimeli afhield. Fitwi won in het verleden al de manche in Mol. Ook Lahsene Bouchikhi, de jongere broer van de topfavoriet, verschijnt aan de start. Hij maakt samen met Michael Somers, Steven Casteele, Dorian Boulvin en Pieter-Jan Hannes deel uit van een groepje Belgen dat ongetwijfeld zal strijden om de dichte ereplaatsen. Somers kan een gouden zaak doen in het klassement, aangezien hij voorlopig tweede staat in de tussenstand.

 

“Ik verwacht niet dat Hannuit mijn beste manche zal worden van het seizoen, aangezien ik top wil zijn op het BK. Na het EK in Lissabon heb ik een korte rustpauze ingelast, met een bijhorende vakantie, dus het zou raar zijn als ik zondag super voor de dag zou komen. Ik hoop echter wel mijn plaats in het klassement te verdedigen met het oog op de manches in Rotselaar en Brussel uiteraard”, aldus Somers.

 

www.crosscup.be
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Wil je gratis een cultuur- of vrijetijdsactiviteit plaatsen?
 Meer nieuws over Redactie inVlaanderen Media support

Antwerpen
+3
29-03-2020

Als teken van hoop en digitale dankbetuiging aan alle coronahelden wil ik onze lokale ondernemers en gemeenten/steden inVlaanderen oproepen om hun dankbaarheid ook op de hoofdpagina van hun eigen website kenbaar te maken. Idem zoal wij dit deden. Tegelijkertijd willen we een warme oproep starten, want zonder hun zal het leven er heel anders uitzien! ‘ Denk lokaal, steun onze horeca- en...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media support
Meer
02-03-2020

Fanfare ‘De Eendracht’ van Meer nodigt iedereen uit op haar jaarlijks lenteconcert op ZATERDAG 21 MAART 2020 OM 20.00 UUR in de refter van de lagere school, Terbeeksestraat 6 te Meer.Tijdens deze concertavond wordt onder leiding van dirigent Marleen Proost een aangenaam muzikaal programma vertolkt, waarin iedereen ongetwijfeld zijn gading zal kunnen vinden.Iedereen is van harte welkom...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media support
Torhout
29-02-2020

Op zondag 15 maart, vanaf 11.30u, organiseert het bestuur van Het Fonds Palliatieve Thuiszorg Torhout vzw., het jaarlijks Lentemaal in parochiezaal De Biekorf, Steenveldstraat 2, Torhout - wijk Driekoningen. Met ons Fonds geven we financiële steun aan mensen die, in een palliatief stadium van hun leven, thuis willen verzorgd worden. Het Fonds geeft ook financiële steun aan gezinnen die...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media support
Brussel
27-02-2020

Beveilig uw webtoepassingen. Alle gemakkelijk toegankelijke webapplicaties zijn een belangrijk doelwit voor derden, ze bieden een lucratief toegangspunt voor aanvallen tot uw waardevolle gegevens of volledige controle over uw server.Voorkomen is beter dan genezen, bescherm u tegen nieuwe en opkomende bedreigingen!Om aanvallen geen kans te bieden kunt u uw webapplicaties handmaig laten controlen,...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media supportAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het