G-sporters op zoek naar aangepaste sportmaterialenGraag vestig ik nog eens uw aandacht op onderstaand persbericht, vergezeld van een nieuwe teaservideo (hier te downloaden).

 

Want nog nooit namen zoveel organisaties deel aan Supporters voor G-sporters, de crowdfundingcampagne van G-sport Vlaanderen vzw. “Dat grote aantal toont aan dat de nood hoog is. De coronacrisis heeft niet alleen een rem op de sportactiviteiten van deze organisaties gezet, maar ook op hun inkomsten. Met deze campagne houden we hun hoop hoog”, zegt Nele Slabbinck, manager van G-sport Vlaanderen.

 

Geven jullie die hoop een extra stimulans? G-sport Vlaanderen doet aan iedereen een warme oproep om een gift te doen, want elk bedrag – groot of klein – is voor hen meer dan welkom.

 

Persbericht : Recordaantal deelnemers crowdfunding G-sport Vlaanderen

 

Supporters voor G-sporters, de crowdfundingcampagne van G-sport Vlaanderen vzw, is weer op gang getrapt. Voor het vierde jaar op rij gaan scholen, sportclubs, instellingen en zorgcentra op zoek naar aangepaste sportmaterialen of mobiliteitsoplossingen. Alleen is deze editie extra bijzonder, want ook bij G-sporters zorgt de coronacrisis voor een toenemende nood aan financiële middelen. Dat blijkt aan het deelnemersaantal. Nog nooit gingen zoveel organisaties op zoek naar supporters voor hun project.

 

Sinds 2017, de eerste editie van Supporters voor G-sporters, is de campagne alleen maar gegroeid. Dit jaar is er een nieuwe piek: nu jagen 39 scholen, sportclubs, instellingen en zorgcentra hun dromen na.

“Het grote aantal toont aan dat de nood hoog is, wat deze campagne des te belangrijker maakt. De coronacrisis heeft niet alleen een rem op heel wat sportactiviteiten gezet, maar de deelnemende organisaties zagen ook benefietinitiatieven aan hun neus voorbij gaan. Met deze campagne houden we hun hoop hoog”, vertelt Nele Slabbinck, manager van G-sport Vlaanderen. “Omwille van de coronacrisis, hebben wij ook besloten een groter deel bij te dragen dan voorgaande jaren.”

 

Sport voor iedereen

Elk project heeft een financieel streefdoel gesteld om aangepast sportmateriaal te kunnen kopen of mobiliteitsoplossingen uit te werken. Denk bijvoorbeeld aan basket- of golfrolstoelen, een aangepaste paardenkar of sups, maar evengoed een ligfiets die je aan een e-bike kan koppelen en kan omtoveren tot buggy of rolwagen, of een applicatie om beweging te stimuleren.

 

“Behalen deze projecten hun financiële streefdoel, dan ontvangen ze van G-sport Vlaanderen vzw een ‘verdubbelaar’. Dit jaar is het dus zelfs meer dan een verdubbeling: voor iedere euro die de projecten zelf inzamelen, leggen wij er nu €1,50 bij. Dat kunnen wij doen dankzij onze sponsors. Samen leggen we de focus op verbinden en sensibiliseren en geven we iedereen de kans om te bewegen en te sporten.”

 

Help mee dromen waarmaken

Het volledige overzicht van de 39 deelnemende projecten vind je op de website: www.supportersvoorgsporters.be/projecten

 

“Wij doen een warme oproep om de projecten te bekijken én om een gift te doen. Elk bedrag, groot of klein, is welkom. De scholen, sportclubs, instellingen en organisaties, maar vooral de G-sporters zelf zullen er erg dankbaar voor zijn.”

 

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  17-09-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Wil je gratis sportnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over PRpress

Brussel
19-10-2020

Ondanks dat de regering vrijdag de sluiting van alle cafés en restaurants heeft aangekondigd, blijft Lunch Garden haar welbekende gerechten aan haar klanten aanbieden.Vanaf deze maandag zal de Belgische keten er alles aan doen om, ondanks de omstandigheden, een bepaald activiteitsniveau te behouden dankzij de uitgebreide “Come In & Take Out” formule. De medewerkers van...


Meer info

PRpress
Ronse
19-10-2020

Op 17 oktober is het de internationale dag van het verzet tegen de armoede. Sp.a Ronse greep de gelegenheid aan om winterjassen in te zamelen. "We kregen zowel van lokale gezinnen zelf als van middenveldorganisaties het signaal dat warme kleding een probleem zou worden voor heel wat mensen" zegt voorzitter Jean-François Vanovermeire. "Daarom lanceerde de partij een oproep om...


Meer info

PRpress
Kinrooi
19-10-2020

Rust nu maar uit, je strijd isgestreden. Je hebt hetontzettend moedig gedaan.Wie kan begrijpen hoe jehebt geleden. Wie kan begrijpenwat je hebt doorstaan.​


Meer info

PRpress
Wingene
19-10-2020

Gemeente Wingene zit sinds vandaag in alarmfase 3 voor wat betreft COVID-besmettingen. In de gemeente blijft het aantal besmettingen gedurende verschillende dagen stijgen. Hierdoor legt het lokaal bestuur onder andere de verenigingen stil voor 14 dagen.Maar Vlaams Parlementslid Brecht Warnez vindt dat ook de overvolle bussen in de regio dringend aangepakt moeten worden. “In scholen hebben...


Meer info

PRpressAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het