Ontdek twee nieuwe youngstersOP ZOEK NAAR DE LIMIET

Net zoals gisteren ging de Spaanse zon vroeg op voor de RSCA-kern. De coachingstaf verwachtte iedereen om 9u al opnieuw fris en monter op het trainingsveld voor wat de meest intensieve trainingsdag zou worden tijdens deze stage.

De schade na het eerste deel van een stevig tweeluik gisteren, bleef beperkt tot enkele kleine wondjes of pijntjes, maar de hele kern arriveerde met de glimlach in de Pinatar Arena. Een goeie stretching en speelse passingoefeningen brachten de motor op toerental, waarna de groep werd opgesplitst.

Vincent Kompany en Jonas De Roeck namen de verdedigende spelers mee voor oefeningen op tactische discipline en duelkracht. Terwijl Frank Vercauteren en Pär Zetterberg met het aanvallend compartiment aan de slag gingen: voorzetten vanop de flank, doelgericht samenspel en aanscherpen van het scorend vermogen. En de coach was terecht streng. Vercauteren duldde geen verslapping tijdens de oefeningen.

Enkele spelers kregen uit voorzorg wat lichter werk in de fitness: Doku, Chadli, Vanden Borre, Bakkali, Nasri en Sardella moeten overbelasting voorkomen omdat de meeste van hen recent geblesseerd waren. De namiddagtraining was in dat opzicht veel belangrijker.

Tijdens de voormiddagsessie lieten de doelmannen zich opmerken met enkele flukse tussenkomsten. Van Crombrugge, Didillon, Roef en Rik Vercauteren toonden zich bijzonder alert.

Belofte-keeper Rik Vercauteren: “Met Hendrik, Thomas en Davy heb je drie doelmannen waar ik enorm veel kan van oppikken, door hen goed in het oog te houden. Met Max de Jong erbij maak je enorme progressie… voorbeeld over de plaatsing in je doel.  En dan die harde trappen die op je afkomen. Da’s net iets anders dan bij de U21.

Wedstrijdvormen aan hoog tempo

Om 15u, onder een aangename zon, ging het trainingsritme voor de tweede sessie nog de hoogte in. De warming-up zorgde nog voor enkele verrassende en grappige oefeningen, maar daarna werd het bikkelhard. Op de helft van een veld werd de spelvormen van gisteren herhaald door vier teams, maar nu met het accent op positie voor doel en afwerking.

Aan een hels tempo spurtten de teams van doel naar doel om voorzetten af te werken. Kwaliteit vroegen ze, kwaliteit kregen ze. Michel Vlap, Sambi Lokonga, Alexi Saelemaekers, Kemar Roofe en Vincent Kompany himself scoorden enkele pareltjes die misschien wel het dagoverzicht zullen halen.

Daarna sloot de training af met wedstrijdjes over het volledige veld, met hoge pressing, felle duels, blitse acties en een enorme gedrevenheid bij de beide teams tussen de lijnen. Gesakker om een foute pas, gejuich bij een prima afwerking. ‘Team Kompany’ -met een sterke Colassin- won van ‘Team Lokonga’ met 2-1 na goals van Doku en Vlap (die ook een assist gaf) en Lokonga, die zijn team nochtans op voorsprong had gebracht.

Morgen staat maar één training gepland, na de middag volgt een teamactiviteit in #CampMauve. Fans kunnen alles blijven volgen via FacebookTwitter en Instagram (stories & wall).

FOTO'S
 
 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  09-01-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over RSCA

Anderlecht
23-03-2020

De coronacrisis heeft een ongeziene impact op ons leven.RSC Anderlecht ontsnapt niet aan de gevolgen van de pandemie.Onze club ziet zich verplicht, door de grote onzekerheid rond haar inkomsten om, zolang de overheidsmaatregelen een normaal functioneren beperken, de uitgaven zoveel mogelijk te beperken en veel flexibiliteit en inspanningen te vragen aan al haar medewerkers.Royal Sporting Club...


Meer info

RSCA
Anderlecht
22-03-2020

Het beroepsvoetbal staat, net als de meeste andere economische activiteiten, voor een grote uitdaging na de uitbraak van het Covid 19 virus. De logische beslissingen van de overheid en de hoogste voetbalinstanties hebben een grote financiële impact op de werking van de club. Daarom spannen de directie en de medewerkers RSC Anderlecht zich elke dag weer in om de club op korte termijn te...


Meer info

RSCA
Anderlecht
>>
21-03-2020

Mis ook jij het nu al om uit te kijken naar de volgende wedstrijd van RSCA? Jammer genoeg kunnen we elkaar de komende weken niet zien in de voetbalstadions. Maar in digitale tijden wil RSC Anderlecht de supporters toch blijven verbinden. Op onze sociale media lanceren we tal van formats om onze favoriete sport en paars-wit toch niet helemaal te moeten missen. Zo proberen we deze bijzondere tijden...


Meer info

RSCA
Anderlecht
17-03-2020

CEO Karel Van Eetvelt heeft vanmorgen nieuwe sportieve organigram RSCA intern bekend gemaaktPeter Verbeke, de ex-sportieve manager van AA Gent, die vorige week op Anderlecht is begonnen wordt de nieuwe Head of sports.Hij zal samen met Vincent Kompany het sportieve beleid bepalen.Michael Verschueren, de huidige sportieve directeur, wordt CFO Sports. Hij moet het financiële kader van de...


Meer info

RSCAAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het