Stef Vanbroekhoven van Vabco Mol Atletiek sportfiguur van het jaar 2019Op 28 februari werden de jaarlijkse sporttrofeeën uitgereikt in Schouwburg Rex. 128 individuele kampioenen en negentien kampioensploegen werden in de bloemetjes gezet voor hun knappe sportprestaties. Het hoogtepunt van de avond was de bekendmaking van de sportlaureaten waarbij Stef Vanbroekhoven van Vabco Mol Atletiek werd verkozen tot sportfiguur van het jaar 2019. Het gemeentebestuur is trots op zoveel sportief talent en wenst elk van hen van harte proficiat met hun mooie resultaten.

> Sportfiguur: Stef Vanbroekhoven

Stef Vanbroekhoven werd verkozen tot sportfiguur van het jaar. De 22-jarige belofte ontpopte zich bij Vabco Mol Atletiek al vroeg in z’n carrière tot specialist op de werpnummers en behaalde afgelopen jaar vele mooie overwinningen zoals onder andere goud op het provinciaal en Belgisch kampioenschap hamerslingeren en de beste Belgische jaarprestatie gewichtwerpen. Op het Vlaams kampioenschap hamerslingeren bij de senioren behaalde hij zilver.

> Meest beloftevolle jongere: Josephine Kaers

De 13-jarige gymnaste Josephine Kaers kreeg de titel van meest beloftevolle jongere van het jaar. Naast enkele puike prestaties op internationale evenementen in het toestelturnen werd ze zowel provinciaal, Vlaams als Belgisch kampioen in deze discipline.

 

> G-sporter: Patrick Timmers

De trofee voor beste G-sporter van het jaar ging naar Patrick Timmers. Hij vertegenwoordigde ons land in het tijdrijden op de Special Olympic World Games in Abu Dhabi waar hij tegenstanders uit Libië, Pakistan en Spanje versloeg en zo een gouden medaille behaalde.

> Sportclub: Gym Mol

De titel van beste sportclub van het jaar ging naar Gym Mol. In 2019 turnden de wedstrijdgymnasten zich naar enkele mooie podiumplaatsen en ook de maatjes (G-gym) lieten zich op de Special Olympics weer van hun beste kant zien en kwamen naar huis met mooie medailles. Tot slot behaalden ze ook verschillende successen op Vlaams en nationaal vlak.

> Jeugdtrainster: Dagmar Ven

De trofee voor beste jeugdtrainster van het jaar was voor Dagmar Ven. Zij had in 2019 bij Gym Mol maar liefst drie ploegen onder haar hoede. De toegewijde gymnaste staat ondanks haar studies aan de hogeschool, wekelijks paraat om haar gymnasten wat bij te leren tijdens de trainingen. Ook bij binnen- en buitenlandse wedstrijden probeert ze haar drukke agenda vrij te maken om haar gymnasten te begeleiden.

> Jeugdsportclub: Mol Tennis Club

De titel van jeugdsportclub van het jaar ging naar Mol Tennis Club. Met bijna 300 actieve jeugdleden onder begeleiding van 37 gediplomeerde jeugdtrainers, beschikken ze over een degelijk en uitgebreid jeugdsportbeleid, waardoor de kwaliteit aan training en begeleiding van de Molse tennisjeugd gegarandeerd blijft.

> Trofee van Sportverdienste: Dymphna Smets

De trofee van sportverdienste ging dit jaar naar Dymphna Smets. Deze bekroning verdiende ze voor haar jarenlange inzet voor G-sport, senioren en personen met een beperking als bezieler van Recreas Mol.

> Publieksprijs: Marthe Daems

Ook de Publieksprijs werd voor de derde keer uitgereikt. 2.264 mensen brachten hun stem uit. Alle stemmen werden geteld en hielpen uiteindelijk Marthe Daems, mountainbikester van Trek-Bioracer, aan de overwinning. Zij behaalde de 10e plaats op het Europees kampioenschap en de 1e plaats op het Belgisch en Provinciaal kampioenschap.

Subsidies jeugdsportstages

Elke club die in 2019 een jeugdstage aanbood, kon een aanvraag indienen voor subsidies. Volgende sportclubs ontvingen elk een cheque van 600 euro: Vabco Basket Mol, Koninklijke Wezel Tennis Club, VC Moldavo, Mol Tennis, Club, Gym Mol en KFC Mol. Met dit geld kunnen ze verdere initiatieven voor de jeugdleden uitwerken.

 

> Subsidies sportmanifestaties

Ook clubs die een groot evenement of tornooi organiseerden kwamen in aanmerking voor subsidies. Gym Mol, Molvoc, Mozka, Tennis Club Field, Mol Tennis Club, Koninklijke Wezel Tennis Club en Hockey Club Inter Mol kregen elk een cheque van 715 euro.

 

Fotoreportage uitreiking sportprijzen

 

Meer info: sportdienst, 014 33 05 12, sportactiviteiten@gemeentemol.be
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  03-03-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Wil je gratis sportnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over Mol

Mol
20-04-2020

Dienst seniorenplus zoekt extra vrijwilligers voor het coronaproject TelefoonSTER. Ben jij sociaal, meelevend en heb je een luisterend oor? Wil jij mensen opbellen die in deze coronacrisis dreigen geïsoleerd te raken? Dan ben jij de geknipte persoon om als vrijwillige TelefoonSTER aan de slag te gaan. Meld je aan via de dienst seniorenplus op het nummer 014 33 16 00 of via het e-mailadres...


Meer info

Mol
Mol
20-04-2020

Het gemeentebestuur geeft tot 31 augustus 20% korting op alle aankopen bij onze getroffen Molse handelaars. Met deze online bons bewijzen we dat onze Molse handelaars tijdens deze coronacrisis op allerlei creatieve manieren - waaronder persoonlijke thuislevering - hun klanten uitstekend blijven bedienen. Om van de korting te genieten, koop je in onze webshop online kortingsbons voor je favoriete...


Meer info

Mol
Mol
20-04-2020

Afgelopen weekend verliep vrijwel probleemloos in onze supermarkten en doe-het-zelfwinkels. Deze laatste groep mocht zaterdag onder voorwaarden opnieuw de deuren openen. De betrokken winkels Hubo, Brico en Hobbyland troffen een uitstekende voorbereiding. Er was bovendien geen stormloop door klanten, waardoor er een maximale spreiding plaatsvond. Ook de supermarkten hielden zich strikt aan de...


Meer info

Mol
Mol
20-04-2020

Zwembad Vita Den Uyt blijft nog zeker tot en met 3 mei dicht. Het blijft afwachten wanneer het zwembad de deuren weer mag openen. In afwachting geeft Vita Den Uyt de abonnementhouders alvast mee dat de bestaande abonnementen, zowel jaarabonnementen als 20-beurtenkaarten, verlengd zullen worden met de duur van de verplichte sluitingsperiode. Van zodra het zwembad weer opengaat, brengen we jullie...


Meer info

MolAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het