Een strik rond je afvalzak of –container: 4de week van de afvalophaler en recyclageparkwachterAfvalophalers stappen dagelijks een 10-tal kilometer en heffen meerdere tonnen afval. Ook bij de recyclageparkwachters draait hun stappenteller op volle toeren. Ze zijn doorgaans in topvorm, maar hebben ook hun grenzen.

Om de afvalinzameling zo vlot mogelijk te laten verlopen en de ophalers fysiek niet te overbelasten, roepen de Vlaamse afvalintercommunales en Interafval burgers op om afval correct aan te bieden. Ze doen dit naar aanleiding van de Week van de afvalophaler en recyclageparkwachter die loopt van 18 tot en met 24 november.

 

Respect 

Tijdens de 4de ‘Week van de afvalophaler en –recyclageparkwachter’ wordt opnieuw respect gevraagd. En dat kan door kleine dingen zoals het correct aanbieden van afval. Deze editie kozen we om geen stickers meer te drukken. De afvalophalers en -recyclageparkwachters bedanken kan door een strik rond je afvalzak of –bak te hangen. Of door een mooie tekening mee te nemen naar het recyclagepark of achter je raam of aan je container te hangen.

Een foto van je tekening mag je ook altijd insturen via www.facebook.com/IOK 

Afvalbeheer. De mooiste tekeningen worden uitvergroot en komen op onze ophaalwagens te hangen.

 

Minder fysieke belasting door correct aangeboden afval

Iedere dag zorgen 150 afvalophalers, -chauffeurs en 76 recyclageparkwachters van IOK Afvalbeheer dat de Kempenaren op een eenvoudige manier hun afval kwijt kunnen. Dat afval wordt niet altijd op een correcte manier aangeboden. “Foutief aangeboden afval zorgt voor een extra belasting voor de ophaler en verstoort ook het vlot ophalen ervan aan huis of de doorstroming op het recyclagepark,” zegt Paul Macken, voorzitter van Interafval en directeur IOK Afvalbeheer. “Ook je afval netjes sorteren voor je naar het recyclagepark gaat, is een kleine moeite, maar vergemakkelijkt de job van een recyclageparkwachter aanzienlijk. Bovendien verloopt ook je eigen bezoek zo stukken vlotter.”, luidt het.

 

Vlamingen tevreden over huisvuilinzameling

De gemeente- en stadsmonitor van de Vlaamse overheid geeft aan dat gemiddeld 83% van de Vlamingen tevreden is over de huisvuilvoorzieningen in zijn of haar gemeente. Wat een gemeente doet rond het ophalen van afval aan huis of op het recyclagepark is een belangrijk uithangbord voor de service die een lokaal bestuur zijn inwoners te bieden heeft; mensen maken er ook veelvuldig gebruik van, meer dan dat ze naar het loket in het gemeentehuis komen. Het is dan ook fijn dat zoveel mensen er tevreden over zijn.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  09-11-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Dessel

Dessel
04-12-2019

Als je een woning gaat (ver)huren, sta je natuurlijk stil bij de huurprijs die je gaat vragen. Het bepalen van een correcte huurprijs is zeker niet eenvoudig.Je kunt een indicatie van een correcte huurprijs krijgen door op immo-sites op zoek te gaan naar gelijkaardige panden die in de buurt te huur zijn. Maar dit is niet alleen een tijdrovende bezigheid, het blijft ook vaak nattevingerwerk.Een...


Meer info

Dessel
Dessel
04-12-2019

Op maandag 9 december 2019 organiseert IOK een infoavond in Dessel over gericht verwarmen en verluchten.Zowel een woning als haar bewoners hebben veel baat bij een goed binnenklimaat. Een te hoge of te lage temperatuur zorgt voor onnodige stookkosten. Een te hoge luchtvochtigheid leidt dan weer tot schimmelvorming en gezondheidsproblemen. Bovendien zorgt een te hoge luchtvochtigheid ook voor...


Meer info

Dessel
Dessel
04-12-2019

Vanaf maandag 9 december tot 28 februari 2020 zal de gemeentelijke technische dienst bomen snoeien in de Molenheide in Dessel.De snoeiwerken in de Molenheide zijn vanaf de Vijverstraat tot aan de Turnhoutsebaan.De weg zal tijdens de werkzaamheden volledig afgesloten worden. Er wordt een omleiding voorzien: Vijverstraat-Bergenstraat-Kattenberg-Bleekstraat-Turnhoutsebaan.


Meer info

Dessel
Dessel
04-12-2019

Ook deze winter kan je in Dessel opnieuw deelnemen aan de 14de winterwandelzoektocht. De zoektocht start en eindigt aan de Sas4-Toren en is ongeveer 6 km lang. Halverwege is een tussenstop mogelijk bij café De Keeper.Het doel is de 50 kleurenfoto's in de juiste volgorde te plaatsen.De zoektocht is te koop voor 6 euro in administratief centrum "De Plaetse", Hannekestraat 1 en...


Meer info

DesselAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het