Curieus naar de ‘Schone Boeren’ in onze regio?‘Schoon Boeren’ toont hoe onze land- en tuinbouwers zorg dragen voor de bodem, hun dieren, de teelt en hun producten. De boeren gaan elk op hun manier de uitdaging aan om steeds duurzamer te werken. Ze combineren met succes de traditionele stiel en de nieuwste technologie. Ook de boeren in onze buurt zetten zich in voor een duurzame toekomst! Curieus naar de 'Schone Boeren' in onze regio? Tijdens diverse rondleidingen, fietstochten met gids en opendeurmomenten kan je met hen en de activiteiten op hun bedrijf kennismaken.

 

Zaterdag 4 mei 2019: Aardbeien Depestel
Kom de aardbeien en het korteketenverhaal van deze bijzondere landbouwers ontdekken tijdens een rondleiding. Vergeet niet om achteraf van de aardbeien te proeven. Rondleiding om 14 uur, 15 uur en 16 uur.

Zaterdag 11 mei 2019: 'T Meerschhof

Ontdek het verhaal achter de lekkere ijsjes van Sandy tijdens een fietstocht met gids (35 km) langsheen de hoeve en het ijssalon. Vertrek om 14 uur aan de kerk van Hoeke, duur volledige tocht: ongeveer 4 uur.

Zondag 19 mei 2019: Hoeve Spizele
De rondleiding op deze hoeve kan niet doorgaan omwille van de regelgeving van de varkenspest. Als alternatief voorzien we een fietstocht met gids langsheen de hoeve en loonwerker. Vertrek om 14 uur aan de achterkant van het station van Lissewege.  

Zaterdag 15 juni 2019: Hoeveslagerij Burggraeve 
Ontdek dit vleesveebedrijf met hoeveslagerij tijdens hun opendeurmoment. Geniet ook van een proevertje. Het bedrijf is toegankelijk van 12 tot 17 uur. 

Zondag 30 juni 2019: Landbouwbedrijf Dhondt 

Beleef de kuikens op hun schattigste moment tijdens dit opendeurmoment op Landbouwbedrijf Dhondt, inclusief korte rondleiding. Het bedrijf is toegankelijk van 14 tot 18 uur. 

Zaterdag 17 augustus 2019: Potplantenkwekerij Gera-Fleur 

Ontdek de start van de kerststerren en de chrysanten in volle bloei tijdens een rondleiding met wandeling tussen de twee sites van deze potplantenkwekerij. Geniet nadien van een drankje aan de bar. 
Rondleiding om 14 uur, 15 uur en 16 uur. 

 

Meer informatie over de activiteiten kan je vinden op de website van Schoon Boeren onder de rubriek 'activiteiten'

Inschrijven?

Heb je interesse in één of meerdere activiteiten bij de Schone Boeren in Brugge, Damme en Knokke-Heist? Registreer je dan via de registratielink en blijf op de hoogte van de activiteit! Na registratie ontvang je kort voor de datum van de activiteit nog een herinneringsmail met mogelijkheid om je deelname te bevestigen.

Meer info?

Voor meer informatie neem contact op met Celine Simoen, celine.simoen@inagro.be of 051 27 33 27.
 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  25-04-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Knokke-Heist

Knokke - Heist
05-12-2019

De lokale politie Damme/Knokke-Heist pakt uit met drie splinternieuwe Volvo’s voor de hondenpolitie. Bij de aankoop had het politieteam veel aandacht voor het comfort en de veiligheid van de hondengeleiders en hun trouwe viervoeters.De wagens zijn uitgerust met extra airconditionings om de honden tijdens warme dagen de nodige verkoeling te bieden. De hondenkennels zijn op maat gemaakt en...


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
05-12-2019

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist heeft op vrijdag 29 december op gepaste wijze afscheid genomen van de medewerkers die het voorbije jaar met pensioen gingen. De gepensioneerden werden letterlijk in de bloemetjes gezet en kregen ook een waardevol en stijlvol horloge overhandigd. Daarna konden ze nog gezellig napraten tijdens een mooie receptie. Het gemeentebestuur wenste de voormalige...


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
05-12-2019

Een tiental ijsberen hebben zondag de sprong gewaagd in het ijskoude Duinenwatermeer aan Lakeside Paradise. Ze zamelden tijdens 'Wake for Life' geld in voor het therapeutisch dagverblijf Het Vlot. Een ijskoude wind en een watertemperatuur van 7,4 graden waren de ingrediënten van de tweede editie 'Wake for Life'. Toch waren er enkele moedige ijsberen die na de opwarming van...


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
05-12-2019

Om proactief op te treden tegen leegstand van handelspanden zal het gemeentebestuur het belastingreglement op leegstand vanaf 1 januari 2020 bijsturen. Indien meer dan de helft van de totale vloeroppervlakte van een handelszaak gedurende een periode van ten minste 12 opeenvolgende maanden niet overeenkomstig de functie wordt gebruikt, wordt de handelszaak opgenomen in het leegstandregister...


Meer info

Knokke-HeistAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het