Pitch Please informeert, inspireert en motiveert alle student-ondernemers in studentensteden Hasselt en GenkDe steden Hasselt en Genk slaan de handen in elkaar. Samen met VLAIO en alle hoger onderwijsinstellingen in Limburg zetten ze hun schouders onder ‘Pitch Please’, een unieke samenwerking die studenten aanzet tot ondernemend denken en handelen.

 

Ondernemen tijdens het studeren groeit aan populariteit. Jaarlijks stijgt het aantal student-ondernemers waardoor een overkoepelende aanpak nodig is. Pitch Please speelt in op deze trend.

Samen met de universiteit Hasselt en de hogescholen PXL, UCLL en LUCA organiseren de steden Hasselt en Genk een breed aanbod aan activiteiten. Infosessies, lezingen, workshops … met als doel: informeren, inspireren en motiveren van student-ondernemers. Door deze unieke samenwerking bouwen ze bruggen binnen het ondernemerslandschap, zodat ook studenten kunnen proeven van de expertise binnen de provincie.

 

Rik Dehollogne (Schepen Economie Stad Hasselt) over het project:

Jongeren zijn de toekomst. Door hen te stimuleren om hun talenten te ontdekken én te tonen hoe ze hiermee het verschil kunnen maken, zorgen we voor een nieuwe generatie ambitieuze, Limburgse ondernemers. Op lange termijn betekent dit een boost voor de Limburgse economie.

 

Ondanks de huidige maatregelen, blijken ondernemers niet stil te zitten. Met hun eerste activiteit focust Pitch Please zich voornamelijk op het inspireren.

Op café tijdens Corona?!
KICK-OFF Inspiratiecafé (i.s.m. Unizo) : ‘Ondernemen?
Not your Average Job!’

 

Ondanks de huidige maatregelen, blijken ondernemers niet stil te zitten. De activiteiten van Pitch Please starten daarom officieel op woensdag 18 november met een online inspiratiecafé. Een ideaal moment voor jongeren om zich te laten inspireren door ondernemend talent van Vlaamse en Limburgse bodem.

 

Toon Vandeurzen (Schepen Economie Stad Genk): “Pitch Please sensibiliseert en stimuleert studenten tussen 18 en 25 jaar om meer ondernemend te zijn. Dat kan op verschillende manieren: van de opstart van je eigen bedrijf tot je eigen muziekgroep. Het inspiratiecafé is de ideale kennismaking met Pitch Please.”

 

Op de line-up van het inspiratiecafé staan Average Rob, Yoeri Severy (Yappa) en Caroline Rigo (Cent Pur Cent). Marnick Vandebroek zal als moderator alles in goede banen leiden. Average Rob werd bekend via zijn Instagrampagina waar hij zichzelf photoshopte in het leven van tal van beroemdheden. Als socialmediafenomeen is hij ondertussen niet meer weg te denken bij Humo en Studio Brussel. Zijn passie en ondernemingszin zijn een inspiratie voor veel jongeren.

 

 

KICK-OFF INSPIRATIECAFE

Livestream: http://www.pitchplease.be/nl/webinars (woensdag actief)

Datum: Woensdag 18 november 

Start: 20u00

Gratis 

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  16-11-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Wil je gratis een cultuur- of vrijetijdsactiviteit plaatsen?
 Meer nieuws over Hasselt

Hasselt
05-03-2021

De e-Drempelmeter, een elektronische toegankelijkheidsscan, is klaar om uitgerold te worden over heel Vlaanderen. De stad Hasselt en de hogeschool UCLL werkten twee jaar lang intensief samen aan dit project. Nu komen ze met een reeks belangrijke hulpmiddelen voor andere Vlaamse lokale besturen om hun aanbod toegankelijker te maken en zo de meest kwetsbare doelgroepen nog beter te bereiken. Daar...


Meer info

Hasselt
Hasselt
04-03-2021

Via de oproep 'burgerbudget klimaatprojecten' konden Hasselaren en Hasseltse verenigingen hun projectvoorstellen indienen die van Hasselt een meer klimaatrobuuste, circulaire en delende stad maken. Uit de inzendingen kozen de Hasselaren en een vakjury hun favorieten. ‘Alleman op Ellentrik, Bib der Dingen, De Beemdgalm en Godskesbieb’ werden uitgekozen en krijgen nu een...


Meer info

Hasselt
Hasselt
01-03-2021

Uitvoeringsdiensten van de stad Hasselt vernieuwen de komende 2 weken de beplanting in de middenberm van de Diestersteenweg in Kermt. “De beplanting verkeert in slechte staat, dus werd het tijd om ze aan te pakken”, aldus schepen Laurence Libert, bevoegd voor Openbare Werken. De stadsdiensten starten op maandag 1 maart aan de werken in de Diestersteenweg, tussen de Pelgrimlaan en de...


Meer info

Hasselt
Hasselt
24-02-2021

Hasselt is het mekka van de vegan. Maar liefst vijf Hasseltse horecazaken wonnen zopas een ‘Belgian Vegan Award’. Omdat minder vlees eten beter is voor je gezondheid en het klimaat roept de stad Hasselt haar inwoners op om in maart deel te nemen aan de VeggieChallenge. Zo kunnen ze kennismaken met de lekkere, gevarieerde en gezonde vegetarische en veganistische keuken. Misschien wint...


Meer info

HasseltAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het