Regionaal Archeologisch Museum“Een leuke cadeautip voor het eindejaar: de museumpas. Hiermee kunt u een heel jaar lang de meer dan 150 in België aangesloten musea bezoeken!

Eindelijk is het mogelijk om met één pas meer dan 150 Belgische musea te bezoeken. De pas kost €50 en geeft een jaar lang toegang tot de vaste collecties van de deelnemende musea in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Tijdelijke tentoonstellingen kan je gratis of met fikse kortingen bezichtigen.

 

Waar te koop? Je kan een museumPASSmusées kopen via museumpas.be of bij ons in het museum. Een lijst van deze musea vind je eveneens op de website.
Een museumpas aan kansentarief: museumliefhebbers met een kansenstatuut kunnen een museumpas kopen voor €10 aan de balie van de deelnemende musea.

Al in 1987 werd in Maaseik een opmerkelijk museum geopend. Op 21 augustus 2009 heropende dit totaal vernieuwde Regionaal Archeologisch Museum stilletjes haar deuren. Gedurende drie jaar werd er hard gewerkt aan een nieuw concept waarin de uitgebreide collectie meer tot zijn recht kon komen.

Wanneer de bezoeker via een originele 17e eeuwse deuromlijsting het museum binnentapt staat hij oog in oog met een unieke collectie die tot de verbeelding spreekt. Het leven van de mens in en rond Maaseik wordt er chronologisch voorgesteld vanaf de steentijd tot en met het postmiddeleeuws tijdperk.

Omdat we tijdens een archeologisch onderzoek steeds proberen terug te gaan naar de oorsprong en de evolutie van ons bestaan, werden grondstoffen, waaruit archeologische voorwerpen vervaardigd zijn, de rode draad doorheen de opstelling. Daarnaast werd deze visie verwerkt in een vloeiende opstelling die verwijst naar de Maas, die toch steeds een centrale rol heeft gespeeld in het economisch leven van de Maaseikenaar. Het verleden is er niet alleen te bekijken maar vooral te beleven.

Ook jongeren worden er niet vergeten. Tijdens hun museumbezoek worden ze geprikkeld via digitale/elektronische media en begeleidende stripfiguurtjes.  Daarnaast kunnen ze ook op interactieve wijze voorhistorische en historische activiteiten beleven en zich inleven in de prachtige sceneries. Duidelijk een museum om de handen uit de mouwen te steken!

 

Prijzen

Combikaart RAM-Apotheekmuseum-Kerkschatten:
Volwassenen: €6; groepen (+8 personen), 65+, studenten: €5; jongeren (8-18jaar): €2
Leden Gezinsbond: €2
Houders European Disability Card: €2 (noodzakelijke begeleider gratis)
MuseumPASSmuséeshouders gratis
MuseumPASSmusées: €50

De Musea Maaseik zijn steeds gratis voor inwoners van onze gemeente!
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  24-01-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Toerisme Maaseik

Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
24-01-2020

City Golf Maaseik: dat is golfen in het unieke kader van de bedrijvige en historische binnenstad van Maaseik. Sinds vandaag kan de bezoeker, de toerist en de inwoner in Maaseik terecht om er al golfend een deel van de rijke geschiedenis van Maaseik te leren kennen: kennis opdoen en sportief bewegen gaan er hand in hand.In tegenstelling tot de klassieke golfsport slaat men het balletje niet naar...


Meer info

Toerisme Maaseik
Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
24-01-2020

Iedere zondag kan je Maaseik komen ontdekken op een luchtige manier. We starten om 11 uur aan Toerisme Maaseik en sluiten af met, hoe kan het ook anders, twee heerlijke streekdrankjes als aperitief en 2 streekproducten als hapje.


Meer info

Toerisme Maaseik
Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
24-01-2020

Maak een avondwandeling langs de kroegen van 100 jaar geleden. Beleef de deftige sfeer op de markt, of van het volkse hotel 'in den reizenden man' of stap af aan café 'Neet gaw'. Aan de hand van oude foto's nemen we je elke zaterdag mee voor een gezellig uurtje nostalgie. De ideale manier om je avondje uit te beginnen. Iedere zaterdagavond van 17.30 uur tot 18.30 uur...


Meer info

Toerisme MaaseikAdvertentiesMedia Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het