Fietsen door de bomenKlaar voor een unieke fietsbeleving?

Na het intussen wereldbekende ‘Fietsen door het Water’ in Bokrijk, heeft Limburg er een nieuwe toeristische attractie bij om u tegen te zeggen: Fietsen door de Bomen!

 

Dankzij de aanleg van een fietsbrug van ongeveer 700 meter lang door de bomen van het Pijnven in Bosland, kan je nu fietsen tussen de kruinen van de bomen. De brug, een dubbele cirkel met een diameter van 100 meter, stijgt heel geleidelijk tot een hoogte van 10 meter boven de grond om dan weer te dalen met dezelfde hellingsgraad. Fietsen gebeurt in één richting om het veilig te houden. Op het fietspad kunnen twee fietsers comfortabel naast elkaar fietsen. En mocht je toch de bocht verkeerd inschatten, dan zorgt het net aan binnenkant van de steunpijlers letterlijk voor een vangnet. Kortom, een unieke fietsbeleving voor jong én oud! Fietsen door de bomen kan ter hoogte van knooppunt 272 aan het Pijnven, in Bosland, Hechtel-Eksel.

 

Haal je huurfiets af in Hechtel-Eksel of Lommel

Reserveer tijdig jouw huurfiets op www.fietsparadijslimburg.be Maak jouw keuze uit een groene stadsfiets met of zonder kinderzitje, een co-pilot fiets voor een volwassene en kind, een kinderfiets of een tandem. Om te fietsen door de bomen kan je terecht bij twee afhaalpunten: Fietscafé De Groenen Hoek in Hechtel-Eksel of De Soeverein in Lommel. Op de dag van je uitstap staat je fiets vertrekkensklaar!

Reserveer hier jouw huurfiets

 

Vier mooie fietstochten

Bosland en Tips voor Fietsers maakten voor deze nieuwe fietsbeleving een fietsspecial met daarin vier uitgestippelde fietsroutes die vertrekken vanuit vier verschillende Boslandgemeenten. Elke route leidt je door het mooie Boslandgebied met als hoogtepunt een bezoek aan 'Fietsen door de Bomen'. Je kan deze fietsgids gratis downloaden op onze website www.fietsparadijslimburg.be
 

Suggestielussen

Een leuke fietstocht door Bosland met Fietsen door de Bomen? Dat kan via deze 4 suggestielussen uit Tips voor fietsers vanuit iedere Boslandgemeente.

 

Op avontuur in Bosland

Over Hechtel-Eksel, Lommel, Pelt en Peer strekken zich eindeloze dennen- en loofbossen, helderblauwe meertjes, zandduinen, vruchtbare beekvalleien, vennen en graslanden uit. Dit gebied staat bekend als Bosland, een topbestemming voor fietsers. Speelbossen en speurtochten maken dit avonturenbos bovendien extra gezinsvriendelijk!

Meer info op www.bosland.be

 

Locatie en parking

  • Fietsen door de Bomen ligt op het Limburgse fietsroutenetwerk aan knooppunt #272.
  • Je kan de fietsbeleving eenvoudig bereiken door te parkeren in het Pijnven, Kiefhoekstraat z/n in Hechtel-Eksel. Vanaf de parking fiets je vervolgens via het fietspad naar knooppunt #272.
  • Maar je kan ook kiezen voor één van de suggestielussen (zie verder), in dat geval ligt de startplaats ergens anders in Bosland.

 

Toegankelijkheid

Fietsen door de Bomen is toegankelijk voor fietsers, wandelaars en rolstoelgebruikers van zonsopgang tot zonsondergang.

 

Veel plezier!

 

Bron: Bosland.be
 
 
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over inVlaanderen

Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
19-09-2020

iPUNT.be | TOURISTiPOINT.com ® Het iPUNT ( digitaal infopunt toerisme Vlaanderen ) wil ook voor u een digitale toeristische schakel worden, die zonder kosten inzetbaar is om uw toeristisch netwerk te vergroten.Samen met u wil ik een toeristisch samenwerkende stempel drukken zodat ook u 24/7 bereikbaar bent. www.VisitVlaanderen.be


Meer info

inVlaanderen
Alken
30-06-2020

Kom fietsen in Alken


Meer info

inVlaanderen
Gent
30-06-2020

Gent is een levendige stad. Geef niet alleen je ogen de kost, maar laat je volledig onderdompelen


Meer info

inVlaanderenAdvertentiesMedia Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het