Overzicht te reserveren activiteiten Kempen-BroekOnderstaande begeleide wandelingen kan je online boeken via www.kempenbroek.eu/nl/verkenners.

Hier vind je ook meer informatie over de activiteiten (periode, locatie, duur, ...).

 

Kempen-Broek in een notendop

Alles wat je altijd wilde weten over het GrensPark Kempen-Broek. Een wandeling over begaanbare wegen voor jong en oud. Kortom een smaakmaker voor een breed publiek.

 

Speuren naar sporen

Ontdek het verborgen leven van de bijzondere dieren in het GrensPark. De Verkenner toont je hoe de dieren leven en hoe je dierensporen herkent. Daarna ga je zelf op zoek, misschien spot je wel een bever of een ree?

 

Kempen-Broek op je tong

Een culinaire wandeling met proevertjes uit de natuur van Kempen-Broek. Ontdek de geuren, kleuren en smaken van het GrensPark.

 

De kracht van water

Water is dé bron van leven in Kempen-Broek. Tal van beken vormen de levensaders van het gebied. De Verkenner brengt je in contact met de diverse functies van water. Wie weet dompelt hij je wel letterlijk onder in de kracht ervan?

 

GrensParkSchattentocht

In dit spannende spel worden de deelnemers in groepen ingedeeld en gaan ze in competitie met elkaar. Aan de hand van GPSen leggen de groepen om het snelst trajecten met opdrachten af... Wie de beste score haalt gaat als eerste op zoek naar de schatkist. Dit is de ideale activiteit voor een teambuilding met je bedrijf of gewoon een leuk uitje met je vereniging, vriendengroep of familie.

 

Veldlessen

Aan de hand van leuke en uitdagende opdrachten maken kinderen uit het 4de, 5de of 6de leerjaar kennis met de natuur. Ze komen bijvoorbeeld te weten welke bijzondere dieren en planten er leven. Maar ook ontdekken ze dat deze natuur, net als een spons, heel veel water kan opnemen. Zo helpt de natuur ons om in regenrijke periodes overstroming van dorpen en steden te voorkomen. Nu het klimaat verandert en natter wordt, is dat extra belangrijk!

 

Van bosbad tot hangmat

Deze activiteit is voor iedereen die zijn zintuigen wil open zetten en wil genieten van de mooie natuur in Kempen~Broek. ‘Van bosbad tot hangmat’ biedt een tegenwicht voor de hedendaagse gejaagdheid en stress.

Tijdens de wandeling ontdek je de natuur met al je zintuigen, je neemt dus – figuurlijk - een bosbad. Je voelt het weldadig effect van de natuur.

En om helemaal tot rust te komen, eindig je in een hangmat op één van de mooiste plekjes van Kempen~Broek.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  24-01-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Toerisme Kinrooi

Kinrooi
24-01-2020

Klik op de afbeelding en laat je inspireren.Veel leesplezier


Meer info

Toerisme Kinrooi
Kinrooi
24-01-2020

Sinds de ontgrindingen in de uiterwaarden van de Maas is Kinrooi een echte watersportgemeente geworden. De Marec-jachthavens "De Spaanjerd" in Ophoven en "Heerenlaak" in Aldeneik bieden plaats aan 1400 boten.Zonnekloppers kunnen in de omgeving van "de Steenberg" terecht op een mooi zandstrand. Zeil- en surfliefhebbers kunnen op de Maasplassen hun hartje ophalen.Geeft...


Meer info

Toerisme Kinrooi
Kinrooi
24-01-2020

Heerlijk voor een grensoverschrijdende wandel- of fietstocht.Het veer ligt op het fietsroutenetwerk aan knooppunt 22. Het vaart van Kinrooi-Ophoven (B) naar Ohé en Laak (NL) ... en terug. Het veerpont vaart vanaf zaterdag 4 april t/m zaterdag(***) 31 oktober 2020. Openingsuren:April: alleen in het weekend tussen 10 en 18u. + Paasmaandag: tussen 10u en 18uMei: dagelijks tussen 10 en...


Meer info

Toerisme Kinrooi
Kinrooi
24-01-2020

FietsverhuurWilt u zeker zijn dat u op de gewenste dag een fiets ter beschikking heeft, dan reserveert u die het beste op voorhand.Ook aan groepen wordt gevraagd de fietsen op voorhand vast te leggen. Prijzen per dag:- dames- of herenfiets: 9,75 euro- elektrische fiets (*): 22,50 euro- tandem (*): 19,50 euro - gezinstandem (ouder-kind) (*): 20,00 euro- fietskar (*): 6,50 euro - kinderfiets (*):...


Meer info

Toerisme KinrooiAdvertentiesMedia Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het