Vijf panoramakijkers op toplocaties geven unieke ‘Kijk op Sint-Truiden en Haspengouw’Met ‘Kijk op Sint-Truiden en Haspengouw’ heeft de stad een knap nieuwtje om de vele wandelaars en fietsers te blijven verwonderen.
Op vier toplocaties langs het toeristische routenetwerk staan er vanaf nu inventieve panoramakijkers, die passanten een oneindige blik gunnen op de groene regio. 

 

Het fietstoerisme zit in de lift in de hoofdstad van Haspengouw. Vooral in het voorjaar (het bloesemseizoen) en het najaar (de oogstperiode) gaan bezoekers en inwoners massaal op verkenning langs het dicht dooraderde fietsroutenetwerk van Sint-Truiden.

 

“Op zeven jaar tijd nam het aantal fietstoeristen in onze stad met 60% toe. Dat blijkt uit cijfers van Toerisme Limburg. Waar in 2011 zowat 45.000 fietsers door onze stad passeerden, zijn ze vandaag met bijna 70.000. Fietstoeristen vinden dus duidelijk vlot de weg naar hier. Haspengouw in het algemeen en Sint-Truiden in het bijzonder zijn dan ook echte fiets- en wandelparadijzen. Hierbij kiezen wij resoluut voor beleving. Zo willen we onze inwoners en bezoekers de kans geven om op een unieke manier naar onze mooie streek te kijken”, duidt schepen van Toerisme Hilde Vautmans.

 

 

De kijkers bevinden zich op de abdijtoren (Diesterstraat 1; knooppunt 135), aan de Viersprong in Nieuwenhoven (Engelbamp; knooppunt 150), aan de Honsberg in Zepperen (Kerselaarsstraat; tussen knooppunten 171 en 149) en op het panoramabassin in Velm (Romeinseweg; tussen knooppunten 185 en 186). In september komt er aan de Galg (Romeinse Kassei; knooppunt 186) nog een vijfde panoramalocatie bij. Wie van kijker tot kijker pendelt, wordt onderweg ook doorverwezen naar de diverse streekproducenten op het fietsroutenetwerk.

 

Beleving
“Niets is er zo fijn dan er tijdens deze stralende zomerdagen op uit te trekken door onze uitgestrekte landschappen. Met de panoramakijkers en -borden hebben we een leuk nieuwtje om onze toeristen maar zeker ook onze eigen inwoners te blijven boeien”, besluit burgemeester Veerle Heeren.

 

‘Kijk op Sint-Truiden en Haspengouw’ is een initiatief van de stad Sint-Truiden. Het project werd mede mogelijk gemaakt door cofinanciering uit Platteland Plus, bestaande uit middelen van de Vlaamse overheid en de provincie Limburg.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  16-07-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Sint-Truiden

Sint Truiden
29-10-2020

De overheid heeft beslist dat bibliotheken (voorlopig) open mogen blijven. Maar kom je toch liever niet naar de bib in deze tijden? Geen probleem! Je kan vanuit je eigen veilige omgeving genieten van een e-boek of je kan een beroep doen op de service 'bib aan huis'.Vul hiervoor het online aanvraagformulier in en de gevraagde materialen worden gratis aan huis geleverd. Veilig en...


Meer info

Sint-Truiden
Sint Truiden
19-10-2018

Op vrijdag 19 oktober 2018 vierde Sint-Truiden de Dag van de Jeugdbeweging. In het stadspark verzamelden de leden van de Truiense jongerenverenigingen voor schooltijd voor een smakelijk FairTrade-ontbijtje, gezellige livemuziek en tal van andere animatie. Op de Dag van de Jeugdbeweging werd het maatschappelijke belang van jongerenverenigingen in Vlaanderen en Brussel in de kijker gezet. Ook...


Meer info

Sint-Truiden
Sint Truiden
09-10-2018

Sint-Truiden is een toeristische trekpleister rijker. In het wandelgebied van de fruitvallei, middenin de natuur, staat er een gigantische glijbaan. Een dergelijke attractie is ongezien in Europa. U kan parkeren aan de achterzijde van het station van Sint-Truiden. Vandaaruit kan u via de Fabriekstraat en de Volmolenweg te voet de fruitvallei bereiken.


Meer info

Sint-Truiden
Sint Truiden
30-09-2018

Het stadsarchief van Sint-Truiden is het collectieve geheugen van tientallen generaties Truienaren. Dat archief wordt continu aangevuld en ontsloten. Een boeiende selectie ervan staat jaarlijks in een ander kerkdorp tentoon op ‘Hallo Micro!’. Dit keer zijn Melveren en Metsteren aan de beurt. De expo is vrij te bezoeken van 29 september tot 4 oktober in de parochiezaal van Melveren. ...


Meer info

Sint-TruidenAdvertentiesMedia Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het