UNIZO Maaseik reikt dertiende Bronzen Eikenblad uit aan Slagerij HoubenHet bestuur van UNIZO Maaseik en een jury van zelfstandige ondernemers kozen voor de dertiende keer hun Ondernemer van het Jaar. Daarmee vieren zij het ondernemerschap en zetten ze Maaseiker bedrijven in de kijker. De competitie kreeg zijn beslag tijdens het ondernemersfeest op 17 januari.

 

De genomineerden voor het Bronzen Eikenblad 2019 waren: De Kiësklok, meesters in de ambachtelijke kazen in de binnenstad, Bloemen Anthos, bekende groenspecialist in geuren en kleuren in Neeroeteren (sinds kort ook in de Maaseiker winkelstraat met een pop-up en binnenkort met een nieuw bedrijfsconcept) en Slagerij Houben, de moderne ambachtelijke slager die uitblinkt in kwaliteit, service en organisatie. Deze laatste ging met de titel Maaseiker Ondernemer van het Jaar 2019 aan de haal. Bloemen Anthos nam de Publieksprijs mee naar huis.

 

Verloop van de wedstrijd

Voor de uitgave 2019 maakten de bestuursleden van UNIZO Maaseik een longlist van verdienstelijke ondernemingen. Zij hielden rekening met uitstraling, communicatie, verwezenlijkingen, investeringen, externe informatie, spontane kandidaturen & voordrachten, enz. Vervolgens kozen ze bij stemming vijf kandidaten die uitgenodigd werden een deelnamedossier in te vullen. Daarbij lieten zij zich inspireren door de Winkelhier-campagne van UNIZO: de jury kreeg een shortlist van opvallende kleinhandelaars ter beoordeling voorgelegd. Op basis van de informatie in het dossier (geschiedenis, missie, waarden, visie, doelstellingen, strategie en digitale transformatie) kozen ze drie genomineerden.

Op 14 januari vereerde de jury de genomineerden met een bezoekje, waarna de beraadslaging plaatsvond over wie het Bronzen Eikenblad 2019 in zijn prijzenkast mocht zetten. Op vrijdag 17 januari vond de proclamatie van de winnaars plaats ter gelegenheid van het jaarlijkse ondernemersfeest, dat dit jaar plaatsvond in het historische Hotel Van Eyck, dat al sinds 1872 gasten ontvangt in hartje Maaseik.

 

Samenstelling van de Jury

Frank Hungenaert, directeur Mosa-RT, voorzitter van OBM en freelance journalist, zat de jury voor en maakte rapport op. Sylvie Raedschelders, Segmentmanager Events & Awards van UNIZO Maaseik notuleerde en er waren negen stemgerechtigde juryleden: Kristel Schelfhout, Het Warredal (Bronzen Eikenblad 2018); Davy Swennen (Publieksprijs 2018); Sarah Goossens, Gopa Keukens (Bronzen Eikenblad 2013); Ellen Houben, KBC Maaseik (sponsor); Yves Locht, Voorziter INMaaseik; Dirk Dezeure, Voorziter OJM; Marc Vereecken, Schepen Lokale Economie Maaseik; Hilde Peerlings, Business Consultant (UNIZO Livia Award 2013), Cat’rina Vandersteegen (Voorzitter UNIZO Maaseik).

 

Uit het juryrapport

Citaat over Slagerij Houben: "... Sterke presentatie van professionele ondernemers met een perfectionistische aandacht voor kwaliteit. De toewijding aan het ambacht straalt er vanaf. Positieve visie op de toekomst. Verregaande digitalisering van kwaliteitscontrole, productie en personeelsbeheer. Het koppel bedrijfsleiders vormt een efficiënte tandem en ook die synergie is een echte meerwaarde voor dit staaltje van lokaal ondernemerschap ..."

 

De trofeeën

Elke jaar maakt edelsmid en metaalvormgever Stan Van Dinter het unieke kunstwerk voor de Maaseiker Ondernemer van het Jaar, het Bronzen Eikenblad. De winnaar van de Publieksprijs krijgt een keramiek van de lokale kunstenaar Jan Winkels. Dit jaar is dat 't Buimke (Beimke voor de Oeterenaars). Het is een allegorie voor hoop en verwachting, veerkracht en vitaliteit.

 

Erelijst 12 jaar Bronzen Eikenblad

Eric Deckers, toenmalig voorzitter van UNIZO Maaseik, was in 2007 de bedenker en bezieler van de Maaseiker ondernemersprijs. Begin 2015 verliet hij het bestuur, maar zat nog één keer de jury van zijn geesteskind voor. Sindsdien volgt de fiere stichter het gebeuren vanuit de coulissen. In de loop der jaren mochten zich volgende ondernemers Maaseiker Ondernemer van het Jaar noemen:

 

2007 Baeten Vinopolis

2008 Lecot-Raedschelders

2009 Zuivelfabriek Sint-Jozef; Long term achievement: ATM

2010 Studio Segers, publiek: Betonboringen Kris Langers

2011 Camping Zavelbos; publiek: Dakwerken Peters Leon

2012 Pascaud Beauty Innovations; publiek: Tuinaanleg Wout Evens

2013 Gopa Keukens; publiek: Radio LRM

2014 Revilax; starter: Boetiek Joël

2015 Interieur Vangeloven; starter: ‘t Sjoësterke

2016 House of Artistry by Ludovic Beckers; publiek: Oud Oteren

2017 JM Construct; publiek: Ma Marie

2018 De Warre; publiek: Davy Swennen

 

De Walk of Fame kreeg er na afloop van de proclamatie twee nieuwe sterren bij voor 2019: Slagerij Houben voor het Bronzen Eikenblad en Bloemen Anthos voor de Publieksprijs.

 

 

UNIZO Maaseik is de lokale ondernemersverening onder UNIZO Limburg en UNIZO Nationaal. Het bestuur is ingedeeld in segmenten voor de belangenbehartiging van zelfstandige ondernemers, de organisatie van de jaarlijkse ondernemersprijs, de bijhorende evenementen, infosessies en netwerkactiviteiten. Meer info via de voorzitter catrina.vandersteegen@unizo.be, www.unizo.be/maaseik, www.facebook.com/UNIZOMaaseik.

 

Meer informatie over winkelhieren: www.unizo.be/winkelhier

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  19-01-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over UNIZO LIMBURG

Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
13-12-2018

Op 12 december 2018 vond de Kick-off UNIZO Maaseik Award 2018 plaats. Traditiegetrouw bij de vorige winnaar: JM Construct. De bezoekers maakten kennis met het bijzondere metaalverwerkende bedrijf dat Het Bronzen Eikenblad 2017 in de kast heeft staan. In de loop van dit jaar sleepte JM Construct ook de titel van Beste Productiebedrijf van Limburg in de wacht en werd genomineerd voor de Belgian...


Meer info

UNIZO LIMBURG
Hasselt
09-04-2018

“Onze economie heeft behoefte aan ondernemende mensen. Dat zeggen we al jaren bij UNIZO Limburg. En die oproep stilaan meer gehoor. Steeds meer ‘dromers’, met plannen en ambities, worden ‘durvers’ en ‘doeners’”, aldus Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van UNIZO Limburg, naar aanleiding van de presentatie van de Startersatlas 2018. Het aantal...


Meer info

UNIZO LIMBURG
Genk
05-03-2018

Kaatje Goyens is met haar onderneming KROK in Genk uitgeroepen tot Limburgse Starter van het Jaar 2017. Dat heeft ondernemersorganisatie UNIZO Limburg maandag bekendgemaakt. Kaatje Goyens volgt Sarah Geebelen en Nathalie Bruckers van HuisRAAD Advocaten op. De vrouw achter KROK neemt het op 13 maart op tegen 4 andere kandidaten uit de andere provincies in de race naar de titel Vlaamse startende...


Meer info

UNIZO LIMBURGAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het