Laatste rechte lijn richting Eleven Sports 24 Hours of Zolder ingezetEr zijn nog drie weken te gaan tot het hoogtepunt van het Belcar Endurance Championship, de Eleven Sports 24 Hours of Zolder. Alle teams en rijders van het nationale uithoudingskampioenschap leggen de laatste hand aan hun voorbereidingen, en sommigen onder hen zullen half augustus wel één of andere nieuwigheid uit de hoge hoed toveren. Een overzicht van wat nu al vast staat.

 

Independent Motorsports keert terug naar Porsche
Independent Motorsport - dat vorig jaar met Dries Vanthoor, Christian Engelhart, Niels Lagrange, Xavier Stevens en Lieven Goegebuer de 24 uur van Zolder wist te winnen - laat zijn nieuwe Lamborghini ondanks een podiumplaats in de klasse na Spa even op stal staan. In het atelier wordt immers al een paar weken een nieuwe 991 Cup klaargestoomd. De twijfels over het uithoudingsvermogen van de remmen op de relatief zware Lamborghini zouden de balans richting de bolide uit Stuttgart hebben doen doorslaan.
 
No Speed Limit stapt over naar Norma
Met hun No Speed Limit Porsche wisten Fred Bouvy en Damien Coens in Belcar 2 de eerste drie races van het seizoen te domineren. Voor de Zolderse etmaalrace had Fred Bouvy echter een andere wagen in gedachten. Ook hij stapt over naar Norma, de succesvolle Franse prototypebouwer wiens wagens al alle Belcar-races van 2019 wisten te winnen. Bouvy deed zijn Porsche van de hand, maar omdat de nieuwe eigenaar onmiddellijk over zijn speeltje wou beschikken kon het No Speed Limit team niet aan de start komen van de Belcar-manche in Spa. Toch staan ze nog steeds zevende in de huidige algemene Belcar-stand, op 32 punten van leider Russell Racing by PK Carsport. Er even aan herinneren dat er tijdens de 24 Uur ook na 6 en 12 uur wordt gescoord en er zo tot 70 punten te verdienen vallen.
 
Krafft Racing lijft Zwitser Giorgio Maggi in
De #11 Krafft Racing Norma wist dit jaar al twee races te winnen, en bij het Franse team zijn ze vast van plan om ook in de 24 Uur vooraan mee te draaien. Bert Longin zal zich met jonge talenten omringen. Stienes Longin en Christoff Corten uiteraard - dit jaar al elk een race gewonnen - maar ook de jonge Zwitser Giorgio Maggi.
"Ik heb nog samen met Giorgio met een LMP3 in ELMS gereden, ik weet dus wel wat hij kan", aldus Longin. "Ik vind het belangrijk dat we de 24 Uur rustig kunnen aanpakken. We weten wat we kunnen, en als we het strijdplan goed volgen, dan zullen we op zondag nog bij de zegekandidaten zijn.”
 
Steve Vanbellingen naar Deldiche Racing by JTB
De #111 Deldiche Racing by JTB Norma kreeg dit seizoen al een paar keer met pech te maken en wist voorlopig ook nog niet te winnen. De wagen prijkt voorlopig op de 14de plaats in de tussenstand. Voor de Zolderse 24 uur krijgen Tim Joosen, Tim Verbergt en Luc De Cock de versterking van de ervaren Steve Vanbellingen. “Een paar jaar geleden wisten we alle wedstrijden te winnen, behalve de 24 Uur”, aldus teambaas Luc De Cock. “Misschien kunnen we dat dit jaar omkeren!”
 
Ook AR Performance kiest voor Porsche
AR Performance had een uitstekende start van het seizoen, met een Belcar 5-zege in de tweede wedstrijd van het openingsweekend voor de #88 BMW E90 WTCC, maar nadien liep het minder vlot. Twee nulscores zetten de renstal aan om voor de 24 uur – voor het eerst – met een ander merk in actie te komen. De keuze viel op een Porsche Cayman Clubsport, met de bedoeling algemeen bij de eerste tien te eindigen.
 
VDW Motorsport kiest voor andere BMW
Na vier Belcar 6-podiumplaatsen op vier races – waarbij een klassezege in de allereerste race van het seizoen – prijkt de #83 BMW M3 E30 van VDW Motorsport op de tweede plaats in de Belcar 6-tussenstand, op slechts vier eenheden van de leiders van JJ Motorsport. Voor de Eleven Sports 24 Hours of Zolder doen de troepen van Van de Water nu beroep op een iets nieuwere BMW, een E46. 
 
THEMS Racing by EMG met Bas Schouten
Ze reden al met zijn drieën naar de Belcar 2-zege in Spa, en ook voor de Eleven Sports 24 Hours of Zolder zal Bas Schouten Nicolas Vandierendonck en Filip Teunkens op de #3 Porsche van THEMS Racing by EMG vervoegen. De Porschisten mikken minstens op een klassezege, maar het is geweten dat de Limburgse etmaalrace de bolides uit Stuttgart heel goed ligt.
 
 
 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  20-07-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Wil je gratis sportnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over Circuit Zolder

Heusden - Zolder
22-12-2019

Reeds in 2017 werden de krijtlijnen uitgezet voor de verbetering van het Circuit en de renovatie van de asfaltlaag van de piste.Met de steun van Sport Vlaanderen zal het project in 2020 worden verwezenlijkt. De volledige piste is in 3D opgemeten om een optimaal resultaat te kunnen garanderen. Onder andere de staat van de ondergrond, de hellingsgraad en afwatering zijn nauwkeurig in kaart...


Meer info

Circuit Zolder
Heusden - Zolder
13-11-2019

Als prominente gasten op ‘UCI Mobility and Bike City Forum 2019’Geen enkele gemeente ter wereld kan tippen aan Heusden-Zolder en Circuit Zolder met de ontvangst en mede-organisatie van liefst 18 UCI wielerevents en 8 UEC BMX European Cups. Deze sportieve traditie leverde Heusden-Zolder al in 2017 de status op van ‘UCI Bike City’, samen met een handvol andere steden....


Meer info

Circuit Zolder
Heusden - Zolder
02-11-2019

• Terug voor meer: W Series, Porsche monomerkencups, Classics Touring Car, Lotus Cup Europe en Belcar Endurance Championship • Nieuw in 2020: DTM Trophy, DMV GTC, GT Open Russia en TCR Russia • Tickets voor zeven evenementen nu al online te koop ITR, de overkoepelende organisatie van de DTM, heeft het voorprogramma voor de tien DTM-weekends in het seizoen 2020 bekend gemaakt. Het...


Meer info

Circuit Zolder
Heusden - Zolder
>>
22-10-2019

Na afloop van de seizoensfinale op het TT Circuit van Assen mogen de troepen van Belgium Racing zich voor het eerst algemeen Belcar-kampioen noemen. Het gemengde programma – de Eleven Sports 24 Hours of Zolder met een Porsche, de andere races met een Lamborghini – heeft zijn vruchten afgeworpen. Ook in de andere Belcar-categorieën werd de regelmaat over een seizoen van zes...


Meer info

Circuit ZolderAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het