Belcar-seizoen 2020 in laatste rechte lijnVolgend weekend wordt in het kader van de tweede DTM-meeting op Circuit Zolder de voorlaatste meeting van het Belcar Endurance Championship 2020 afgewerkt. Vergis u echter niet, in de twee races van 105 minuten die zaterdag en zondag op het programma staan, zijn er samen met de seizoensafsluitende 24 uur van Zolder (op 7 november verreden over 12 uur), nog quasi evenveel punten te verdienen als in de al afgewerkte meetings van dit bijzondere seizoen. En omdat er dit jaar ook een schrapresultaat in rekening mag worden gebracht, is er in de titelstrijd – zowel algemeen als in elk van de klassen – nog één en ander mogelijk.
 
Een voorbeeld van hoe spannend het eigenlijk nog is? Regerende kampioenen Dylan Derdaele en Nicolas Saelens zijn met hun #99 Belgium Racing Lamborghini als sinds het begin van het seizoen in de voorste gelederen van de algemene tussenstand terug te vinden. Hun prestaties in Belcar 3 spelen daar uiteraard een grote rol in, maar ook drie algemene podiumplaatsen zorgden er voor dat ze na drie meetings over een voorsprong van 19 eenheden beschikken. Houden we echter nu al rekening met het schrapresultaat, dan wordt het puntentotaal van het Belgium Racing-duo herleid tot 105 eenheden. Slechts acht meer dan de tweede in die totaalstand-met-schrapresultaat, de #101 Speedlover Porsche van John De Wilde.
 
Het zal er dit weekend in Zolder dus voor rijders en teams ook op aan komen om zich een ideale uitgangspositie voor de seizoensafsluiter begin november te verwerven. In Belcar 1 krijgen we de ‘usual suspects’ aan de start, en wordt het vooral uitkijken of de T2 Racing-bolides hun uitstekende prestatie van de vorige race, in het kader van het American Festival te Zolder, kunnen bevestigen. In het Deldiche-kamp, dat toen tot twee keer toe een eerste positie wegens technische problemen moest prijsgeven, hoopt men dat de pechduivel deze keer thuis blijft.
 
In Belcar 2 krijgen de Porsche-habitués een nieuw speelvriendje over de vloer, in de vorm van de #25 Speedlover 911, die zal worden gedeeld door Jürgen Van Hover en Olivier Dons. Op de #97 Belgium Racing Porsche rijdt Kris Wauters voor het eerst sinds de seizoensopener opnieuw met broer Koen.
 
De pechvogel van de vorige meeting in Zolder, de #20 Totaalplan Racing Lamborghini Supertrofeo, die zou tijdens het DTM-weekend opnieuw aan de bak kunnen komen en zo de strijd in Belcar 3 extra kunnen kruiden. De nefaste schuiver tijdens het American Festival zou anders kunnen laten vermoeden, maar de bolide voelt zich best wel thuis op de Limburgse omloop. Getuige de pole én snelste wedstrijdronde tijdens de Belcar Race Day, de eerste meeting van het seizoen.
 
Tijdens diezelfde meeting reed Koen De Wit met zijn #64 KDW Racing BMW M4 GT4 naar een mooie achtste plaats algemeen. De Belcar 4-vertegenwoordiger is dit weekend opnieuw van de partij en hoopt minstens even goed te doen als begin augustus.
 
In Belcar 5 proberen de rijders van JJ Motorsport (#34 BMW M2 CS) en QSR Racingschool (#54 Audi RS3 LMS) het de veelwinnaars van Küpperracing (#42 BMW M3 E46) lastiger te maken, terwijl ook in Belcar 6 door een QSR-bolide strijd zou kunnen geleverd worden tegen de kampioenschapsleiders van de #70 Simtag Racing BMW. Bij het ter perse gaan was het evenwel nog niet duidelijk wie de #57 QSR Racingschool BMW 325 zou bemannen.
 
De vrije trainingen voor de voorlaatste meeting van het Belcar Endurance Championship 2020 worden op vrijdag 16 oktober om 9u15 afgewerkt, ’s namiddags (15u10) volgen dan de kwalificaties voor beide races. Zowel op zaterdag als zondag wordt dan een wedstrijd over 105 minuten afgewerkt, telkens met een start om 16u15.
 

 

Berichtgever: belcarseries.com
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  15-10-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Wil je gratis sportnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over PRpress

Pepingen
29-11-2020

Ondanks het feit dat de vergunningsprocedure voor de bouw van een waterzuiveringsinstallatie in de Kareelstraat nog lopende is, wil Aquafin een perceel landbouwgrond van 60 are aankopen. Gezien de kwalificatie openbaar nut van toepassing is en omdat men snel vooruit wil, betaalt men een royale vergoeding van 8 euro per m².Verrassend besliste de gemeenteraad op 24 november om tegelijk en aan...


Meer info

PRpress
Ieper
29-11-2020

Vrijdag werd na het nationale overlegcomité duidelijk dat lokale besturen opnieuw studieplaatsen mogen inrichten. “Het is een vraag van vele studenten die we moeten kunnen waarmaken onder strikte voorwaarden. Een goede studieomgeving is cruciaal voor goede studieresultaten maar ook voor het mentale welzijn van de studenten”, stellen Ieperse jongerenvoorzitter Jordy Dehaene en...


Meer info

PRpress
Pepingen
29-11-2020

Sluikstort is één van de zaken waar mensen zich het meest aan ergeren en de opruiming ervan kost elke inwoner van Pepingen ook behoorlijk wat geld. Recent vroeg een raadslid de cijfers van het aantal sluikstort meldingen in Pepingen op*. Uit de cijfers blijkt dat het aantal meldingen in het voorbije jaar afnamen. Merkwaardige cijfers als blijkt uit rondvraag in Pepingen dat het...


Meer info

PRpress
Leuven
28-11-2020

De coronacrisis heeft ieders leven dooreen geschud. Ook mentaal weegt de situatie door. Dat is zeker ook het geval voor mensen die in een woonzorgcentrum wonen. Afstand moeten houden, weinig of geen bezoek kunnen ontvangen en afscheid nemen van andere bewoners: emotioneel en mentaal vraagt deze situatie erg veel. Het is belangrijk om samen te kunnen verwerken wat er gebeurd is en nog gebeurt.De...


Meer info

PRpressAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het