Onze voorbereiding blijft goed lopen : 4 - 1 winst tegen Maccabi Tel Aviv.Met Maccabi Tel Aviv en KRC Genk speelden twee landskampioenen de eerste oefenwedstrijd van de zomerstage. De Israëli’s waren meteen ook de eerste tegenstander van formaat want geplaatst voor de voorrondes van de Champions League.

Zoals dat ook al in de eerste oefenwedstrijden het geval was bracht coach Mazzu twee heel verschillende elftallen op het veld.

De studieronde duurde exact elf minuten. Toen dwong Genk een hoekschop af. Benson schilderde die gemeten op het hoofd van Dewaest en dan weet je het wel. Doelman Gianniotis grabbelde nog maar kon het openingsdoelpunt niet verhinderen.

Maccabi stelde daar niet veel tegenover of je zou een zwakke kopbal van de mee opgerukte Amador als een kans moeten beschouwen. Op het halfuur zette Ndongala zich goed door over links, legde terug tot bij Stephen Odey maar die zag zijn poging nipt naast gaan. Vlak voor rusten was het opnieuw Odey die de zestien binnenglipte maar hij slaagde er niet in terug te leggen tot bij de mee opgerukte Paintsil. Meteen het laatste wapenfeit van een eerste helft die gedomineerd werd door Genk maar enkel een kopbaldoelpunt van Dewaest opleverde.

Opnieuw was het tien minuten wachten op de eerste kans na de rust. Ito, onhoudbaar met de bal aan de voet, vond Gano en die knalde op de doelman. Twee minuten later was het wel raak. Vanzeir ontfutselde de bal, lanceerde Bongonda en die scoorde via de Israëlische doelman.

In minuut 66 kwam dan eindelijk het eerste schot tussen de palen van Maccabi. Rikan vond een attente Vukovic op zijn weg. De Israëli’s drongen aan. Ofoedu wurmde zich voorbij Uronen maar zag zijn voorzet voorlangs gaan. Twee minuten later kreeg Maccabi een vrije trap op een kansrijke positie. Cohen mikte die over de muur maar ook over de kooi van Vukovic.

Na eenenzeventig minuten stopte Adewoye  Rikan foutief af in de zestien. De bal ging op de stip en Chico zette Vukovic op het verkeerde been. De aansluitingstreffer voor een na de rust veel steviger Maccabi was een feit.

Drie minuten later zette Piotrowski de puntjes op de i. Met een grondscherend schot versloeg hij Gianniotis. Toch bleef het opletten voor de Genkse verdediging. Chico dwong een schietkans af en Vukovic moest zich rekken om in hoekschop te duwen. Datzelfde moest zijn overbuur even later doen op een gekraakt schot van Fiolic. Ook met een vrije trap van Uronen wist Gianniotis raad. Na de daaruit volgende hoekschop werd Ito foutief afgestopt in de zestien. Opnieuw ging de bal op de stip. Gano zette de strafschop vastbesloten op. 4 - 1 was de eindstand, de voorbereiding bleef verder goed verlopen.

Opstelling KRC Genk (eerste helft) : Vukovic, De Norre, Dewaest, Heynen, Paintsil, Odey, Benson, Khammas, Berge, Cuesta en Ndongala.

Opstelling KRC Genk (tweede helft) : Vukovic, Nastic, Wouters, Ito, Vanzeir, Piotrowski, Fiolic, Uronen, Bongonda, Adewoye en Gano.

Doelpunten :

11’ : 1 – 0 : Dewaest
57’ : 2 – 0 : Bongonda
72’ : 2 – 1 : Chico (strafschop)
75’ : 3 – 1 : Piotrowski
91' : 4 - 1 : Gano (strafschop)
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  11-07-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over KRC Genk official

Genk
08-12-2019

Bij de vijfde poging is het gelukt, ook al was het een hele moeizame en eerder gelukkige overwinning, de 1-2 op het veld van Cercle. De laatste zege dateerde al van 26 oktober, thuis tegen Cercle.In een wel heel erg matig eerste halfuur had Cercle al twee keer noodgedwongen gewisseld. Het spel lag daardoor lang stil. De opvallendste Genkie tot dan was … Maarten Vandevoordt. Zelfs onder...


Meer info

KRC Genk official
Genk
02-12-2019

De 44ste Limburgse derby tussen KRC Genk en STVV is uitgedraaid op een bittere ontgoocheling. Ondanks een sterke start en een vroege voorsprong kon de ploeg de zo broodnodige overwinning niet pakken, wel integendeel. Het is pas de derde thuisnederlaag in 22 derby’s in Genk.Hannes Wolf had z’n elftal van tegen Salzburg op 4 posities gewijzigd. Carlos Cuesta werd weer verdediger en...


Meer info

KRC Genk official
Genk
02-12-2019

Opnieuw een voetballer uit onze jeugdacademie die een volgende stap zet in z’n ontwikkeling binnen KRC Genk! Matisse Didden, op 8 oktober 18 jaar geworden, heeft z’n eerste contract getekend.De in As geboren verdedigende middenvelder van 1m95 speelt sinds vorig seizoen voor Genk. Daarvoor debuteerde hij als 16-jarige al in het A-elftal van z’n vorige club Patro Eisden, in de...


Meer info

KRC Genk official
Genk
28-11-2019

Het Europese avontuur van KRC Genk zit erop. Ook in de vijfde poging van deze campagne is de historische eerste zege in de Champions League er niet gekomen. Het werd zelfs een stevige thuisnederlaag. Twee tegengoals op slag van rust gaven de ploeg van Hannes Wolf een tik waar ze niet meer van herstelde. Na een moeilijke start, met al binnen de minuut een knappe reflex van Gaëtan Coucke, was...


Meer info

KRC Genk officialAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het