Samen voor Kinderen – KRC Genk wil kansen voor elk kindKinderarmoede in Limburg blijft stijgen. Vijf jaar geleden werd 1 kind op 10 geboren in een kansarmgezin. Vandaag is dat al 1 op 6. Koploper in Limburg is Genk met bijna 1 op 3 (cijfers Kind & Gezin).

Unicef hanteert een lijst met 14 behoeften om na te gaan of een kind tot een arm gezin behoort. Enkele voorbeelden: Drie maaltijden per dag, beschikken over sportkledij, de kans om vriendjes uit te nodigen voor een feestje. Kinderen die geen toegang hebben tot twee of méér van die behoeften beschouwt Unicef als behorend tot een arm gezin. 

KRC Genk gelooft dat we met voetbal het beste in mensen naar boven kunnen halen. We ontginnen het potentieel ervan in al haar vormen om zo een mooiere maatschappij te creëren. Als rolmodel nemen we verantwoordelijkheid en spelen we een actieve rol bij maatschappelijke vraagstukken. We stellen onszelf steeds de vraag:  Wat kunnen we teruggeven aan de maatschappij?

KRC Genk neemt de lijst van Unicef als startpunt en uitdaging om een groot plan te lanceren tegen kinderarmoede en voor kinderrechten. Onder het motto “Samen voor Kinderen” wil KRC Genk kansen creëren voor elk kind.

KRC Genk schrijft dit plan voor de komende drie voetbalseizoenen: 2019-2022. Een plan dat het verschil wil maken voor kinderen én hun ouders en dat vorm krijgt in 10 duurzame, jaarlijkse terugkerende projecten:

  • Een boekentas voor iedereen
  • Stadionklassen – de Luminus Arena als inspirerend leslokaal
  • KRC Genk masterclass – Sensibilisering van leerkrachten
  • Voetbal in de wijken – hoogtepunt: KRC Genk buurtvoetbalcup
  • Een voetbaluitrusting voor iedereen
  • Welzijnscup – Competitie voor kinderen uit bijzondere jeugdzorg
  • KRC Genk verjaardagsfeestjes – Samen op ontdekkingstocht in het stadion
  • De warmste maand – Een grote inzamelactie van basisvoedsel
  • Tewerkstellingsproject – samen met KRC Genk terug op weg naar de arbeidsmarkt
  • Een thuiswedstrijd van KRC Genk voor iedereen


De club betrekt haar hele community bij dit plan. Zowel externe stakeholders: OCMW en Stad Genk, Rotary Genk, De Uitdaging, Vincentius, Gigos, PXL, Playing for Succes, Scholen, Jupiler Pro League; als interne stakeholders: Supporters, business partners, spelers, medewerkers en vrijwilligers.

Partners OCMW Genk, Stad Genk, Rotary Genk en de Pro League zorgen voor financiële middelen. Ook KRC Genk zelf financiert en doet aan fondsenwerving.

Zo sponsorden de business partners van KRC Genk een groot kunstwerk van Piet Stockmans dat een plaats krijgt in de inkomhal van het stadion. Tijdens het Fanweekend wandelen, lopen en fietsen supporters voor het goede doel. Samen met clubicoon Thomas Buffel organiseren we  ook een legends game waarvan de shirts geveild worden. Alle inkomsten gaan naar Samen voor Kinderen.

Samen voor Kinderen werd vanavond officieel gelanceerd, samen met de onthulling van het kunstwerk van Piet Stockmans in de Luminus Arena. Maar liefst 380 spelers speelden ooit voor KRC Genk, maar liefst 380 plaatjes kregen een plaats in de inkomhal, elk plaatje gesponsord door één van de business partners van KRC Genk.

Steentje bijdragen? Er zijn nog enkele plaatjes vrij in het kunstwerk van Piet Stockmans. Je kan morgen aan het stadion ook inschrijven voor de FRZA! run, die start om 19u. Of je kan bieden op de shirts van de Thomas Buffel legends game op zaterdag. Voor alle info surf naar krcgenk.be.

Samen willen we kansen voor elk kind. Samen zijn we Genk!
 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  19-07-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over KRC Genk official

Genk
11-12-2019

KRC Genk heeft z’n campagne in de Champions League afgesloten met een vijfde nederlaag. Napoli kende geen medelijden met onze gebrekkige efficiëntie in beide strafschopgebieden.Het grote Europese debuut van Maarten Vandevoordt – de jongste doelman ooit in de Champions League – kon niet slechter beginnen. In de eerste minuut was hij al aan een tegendoelpunt ontsnapt, na twee...


Meer info

KRC Genk official
Genk
08-12-2019

Bij de vijfde poging is het gelukt, ook al was het een hele moeizame en eerder gelukkige overwinning, de 1-2 op het veld van Cercle. De laatste zege dateerde al van 26 oktober, thuis tegen Cercle.In een wel heel erg matig eerste halfuur had Cercle al twee keer noodgedwongen gewisseld. Het spel lag daardoor lang stil. De opvallendste Genkie tot dan was … Maarten Vandevoordt. Zelfs onder...


Meer info

KRC Genk official
Genk
02-12-2019

De 44ste Limburgse derby tussen KRC Genk en STVV is uitgedraaid op een bittere ontgoocheling. Ondanks een sterke start en een vroege voorsprong kon de ploeg de zo broodnodige overwinning niet pakken, wel integendeel. Het is pas de derde thuisnederlaag in 22 derby’s in Genk.Hannes Wolf had z’n elftal van tegen Salzburg op 4 posities gewijzigd. Carlos Cuesta werd weer verdediger en...


Meer info

KRC Genk officialAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het