1.600 deelnemers aan de FRZA! Run en méér dan 6.000 bezoekers, dag 1 van ons fanweekend was FANtastisch!Vanavond gaven we samen met méér dan 6.000 supporters het startschot van het nieuwe voetbalseizoen. Voor de eerste keer werd er een heus Fanweekend georganiseerd in en rond de Luminus Arena, en dat was een ongelooflijk succes.

Om 16u werd het fandorp geopend. Springkastelen, botsauto’s, schminkstanden, drank- en eetkraampjes, standjes van onze sfeergroepen. Er was iets te beleven voor iedereen. Om 17u kwam de hele spelersgroep én trainersstaf een kijkje nemen. Gespreid over 5 tentjes deelden Dewaest en co met een brede glimlach handtekeningen uit. Iedereen die dat wou kon snel een selfie scoren met zijn favoriete held.

Daarna was het tijd voor de eerste editie van de FRZA! run. Om 19u gaven Voorzitter Peter Croonen, TD Dimitri de Condé en coach Felice Mazzu het startschot voor de eerste wave lopers. We telden maar liefst 1.600 lopers en wandelaars die genoten van een unieke tocht van 5km. Ook Algemeen Directeur Erik Gerits ging mee op pad. Langs de Jos Vaessen Talent Academy en dwars door het stadion. Tot in het heiligste der heilige, de kleedkamer én de spelerstunnel. Van daaruit ging het parcours recht naar het veld, net als de spelers op matchdag. De hymne van de Champions League vergezelde de lopers op het blauwe kunstgras van de Luminus Arena, en zorgde voor kippenvel (en nog méér selfies) in de laatste kilometer tot de finish. Het mooiste van al? Alle inkomsten van de FRZA! Run gaan naar Samen voor Kinderen, ons grote community project waarmee we met de hele KRC Genk familie kansen willen creëren voor elk kind.

 

Met de medaille van de FRZA! run op zak was het tijd voor een feestje. Op het grote podium in het fandorp zorgden de Crazy Disco show, L&M band, Double D, Joe Hardy en de gebroeders Baeten voor een afterparty die ons deed terugdenken aan een zeker feestje in de Limburghal.

Tot zover dag 1, we zijn opgewarmd! Morgen zaterdag gaat ons Fanweekend door met de FRZA! Rides, méér dan 100 fietsers die al om 8u30 op de fiets stappen. Om 10u start de grote OSV Tony Greco Cup, ons supporterstornooi, op de jeugdacademie. Ga zeker een kijkje nemen. Vanaf 17u00 gaan alle attracties van het fandorp weer open.

En dan is het tijd voor voetbal in het stadion. We warmen op met de finale van de OSV Tony Greco Cup, om 17u30. Daarna komt onze erekapitein Thomas Buffel terug thuis in de Luminus Arena. Hij brengt tientallen absolute voetballegendes mee. Luc Nilis, de gebroeders Mpenza, Pierre Van Hooijdonk, Koen Daerden en Ngcongca Anele om er maar enkelen te noemen. Op de trainersbanken: Mario Been, Alex Mcleish, Aimé Antheunis en Pierre Denier. Alle shirts worden gesigneerd en geveild voor Samen voor Kinderen. Bieden op een shirt doe je makkelijk online via www.krcgenk.be/legends.

Om 20u30 geven we de aftrap van onze eerste officiële wedstrijd van het seizoen, de Supercup tegen KV Mechelen. Samen laten we de Luminus Arena weer daveren, samen gaan we voor een tiende prijs voor KRC Genk. Zorg dat je erbij bent! Je kan nog steeds tickets kopen. Makkelijk online via krcgenk.be of morgen in de ticketshop (10u-12u en 17u-20u30).

Tot morgen!!
 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  20-07-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over KRC Genk official

Genk
11-12-2019

KRC Genk heeft z’n campagne in de Champions League afgesloten met een vijfde nederlaag. Napoli kende geen medelijden met onze gebrekkige efficiëntie in beide strafschopgebieden.Het grote Europese debuut van Maarten Vandevoordt – de jongste doelman ooit in de Champions League – kon niet slechter beginnen. In de eerste minuut was hij al aan een tegendoelpunt ontsnapt, na twee...


Meer info

KRC Genk official
Genk
08-12-2019

Bij de vijfde poging is het gelukt, ook al was het een hele moeizame en eerder gelukkige overwinning, de 1-2 op het veld van Cercle. De laatste zege dateerde al van 26 oktober, thuis tegen Cercle.In een wel heel erg matig eerste halfuur had Cercle al twee keer noodgedwongen gewisseld. Het spel lag daardoor lang stil. De opvallendste Genkie tot dan was … Maarten Vandevoordt. Zelfs onder...


Meer info

KRC Genk official
Genk
02-12-2019

De 44ste Limburgse derby tussen KRC Genk en STVV is uitgedraaid op een bittere ontgoocheling. Ondanks een sterke start en een vroege voorsprong kon de ploeg de zo broodnodige overwinning niet pakken, wel integendeel. Het is pas de derde thuisnederlaag in 22 derby’s in Genk.Hannes Wolf had z’n elftal van tegen Salzburg op 4 posities gewijzigd. Carlos Cuesta werd weer verdediger en...


Meer info

KRC Genk officialAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het