City golf maaseik - golf spelen aan de MaasCity Golf lijkt eenvoudig, maar het betekent veel meer dan “golf spelen in de stad”

 

City Golf Maaseik: dat is golfen in het unieke kader van de bedrijvige en historische binnenstad van Maaseik. Sinds vandaag kan de bezoeker, de toerist en de inwoner in Maaseik terecht om er al golfend een deel van de rijke geschiedenis van Maaseik te leren kennen: kennis opdoen en sportief bewegen gaan er hand in hand.

City Golf is een variant op de klassieke golfsport, ook wel stadsgolf genoemd. Bij de klassieke golfsport tracht men, in tegenstelling tot bij City Golf, een golfbal met golfstokken, golfclubs genaamd, in zo weinig mogelijk slagen in een hole (gaatje in de grond) te slaan. Het idee achter het concept City Golf is dat men golf speelt op locaties in de binnenstad van Maaseik in plaats van op een golfbaan.

“Deze locaties zijn de holes van het parcours en worden als “must see” locaties in Maaseik beschouwd. Deelnemers maken een mooie stadswandeling en maken tegelijkertijd kennis met City Golf! Een concept dat mede gesteund zal worden door Toerisme Maaseik”, zegt schepen van Toerisme Myriam Giebens.

 

Toeristische locaties

In tegenstelling tot de klassieke golfsport slaat men het balletje niet naar een gat in de grond, maar naar targets die zich reeds in de stad bevinden. Vb. standbeeld Jan en Hubert van Eyck, een zitbank, een vlagje, … kunnen dienen als target. De speler met het minste aantal slagen is de winnaar.

City Golf is voor iedereen toegankelijk. Toeristisch Maaseik mikt op bedrijven die een leuke teambuilding willen organiseren of vrienden, verenigingen, e.d. die een geslaagde groepsuitstap naar Maaseik willen maken.

Golfervaring of een golfvaardigheidsbewijs zijn niet nodig. De deelnemers krijgen voor aanvang een golfinitiatie. Een gebrek aan golfervaring kan het plezier alleen maar ten goede komen.

“De essentie van City Golf is om op een ludieke manier de stad Maaseik te ontdekken en te beleven. Deze beleving is bovendien een accent waar in de toekomst meer op ingezet zal worden, want we hebben reeds plannen voor nieuwe concepten in de toekomst”, besluit Vincent Hellemans van City Golf.

“Het gaat er vooral om de bezoekers iets uniek te laten doen op unieke plaatsen en tussen leuke weetjes over de stad Maaseik te weten te komen. City Golf zal met een zachtere golfbal gespeeld worden, die geen schade kan aanrichten, maar toch nog redelijk ver kan vliegen, dus de pret niet zal drukken”, vult schepen van Toerisme Myriam Giebens aan.

 

Aanbod

In Maaseik bieden we een tour aan van 6 en 9 holes, op onder andere groene of historische locaties. Deze tours zullen ongeveer 2u (6 holes) of 3u (9 holes) in beslag nemen.

City Golf is op maat en kan enkel op aanvraag gespeeld worden. City Golf kan het hele jaar door, alle dagen van de week, van ’s morgens tot ’s avonds. Informeer naar groepskortingen of studententarieven.

 

Kom naar Maaseik en beleef de stad met City Golf!

 

Praktische info

  • Vanaf 6 tot max. 280 personen.
  • Van maandag tem zondag beschikbaar, steeds op aanvraag.
  • 6 holes: 20 euro p.p. en 9 holes: 25 euro p.p.
  • Groepstarieven vanaf 10 personen.
  • Inbegrepen in de prijs: golfinitiatie, huur golfmateriaal, begeleiding gedurende het ganse parcours en een verzekering in geval van schade.

 

 

Contact

Myriam Giebens, schepen van Toerisme

myriam.giebens@maaseik.be

 

Vincent Hellemans,  Organisator City Golf

 info@city-golf.be.

Kijk zeker ook op www.city-golf.be.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  12-04-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Maaseik

Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
10-09-2019

De burgmeester van Bree Liesbeth Van der Auwera heeft de werken aan de Maaseikerbaan/Breeërweg stilgelegd tot er meer duidelijkheid is over de de geplande opslag van teerhoudende asfalt vermengd met metaalslakken in de Ziepstraat.De metaalslakken blijven dus op hun plaats. Van zodra hierover meer duidelijkheid is, word je op de hoogte gebracht via de kanalen van onze stad en via het...


Meer info

Maaseik
Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
05-09-2019

Na een nieuwe staalname en bevestiging van de potentieel toxische variant blauwalgen, nam de gouverneur vandaag een volgend besluit waardoor er nu een captatie- en recreatieverbod geldt op het kanaal Bocholt-Herentals, het kanaal naar Beverlo, het kanaal Dessel-Kwaadmechelen en de Zuid-Willemsvaart (alleen op het grondgebied Limburg):In een straal van 100m rond de drijflaagMag er geen water meer...


Meer info

Maaseik
Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
05-09-2019

Het Plantjesweekend van Kom op tegen Kanker viert dit jaar een bijzondere verjaardag. Al voor de 25ste keer zullen honderdduizenden azalea’s hun weg vinden naar mensen die de strijd tegen kanker een warm hart toedragen. Het belooft dus een extra speciale editie te worden. Kruis 13 tot en met 15 september daarom nu al aan in je agenda. Het Plantjesweekend is echt een vaste waarde. Tijdens...


Meer info

Maaseik
Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
05-09-2019

Tijdens de Historische Koetsenparade beleef je Maaseik in de nostalgische sfeer van 100 jaar geleden. Auto's maken plaats voor de mooiste paardenkoetsen en het stadhuiscarillon neemt het over van FM radiogolven. Koetsiers zijn uitgedost in historische klederdracht en prachtige hoeden en creolines. Het défilé gaat van start om 15.30 uur. Rond 14.30 uur brengen we je al in de...


Meer info

MaaseikAdvertentiesMedia Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het