EASI investeert 2 miljoen in Strategy Execution ManagementHet IT-bedrijf EASI stort zich op Strategy Execution Management markt met als doel: de data van haar klanten laten spreken. De ingrediënten voor deze nieuwe business line? 2 miljoen euro, 2 overnames én een nieuwe methodologie.

Data-driven toekomst voor strategische gegevens

Ondernemingen beschikken vaak over enorm veel data en toch worden die vaker niet dan wel gebruikt om bedrijfsdoelstellingen te behalen, zegt Ludovic Michaux, Managing Partner bij EASI. "Data kunnen bedrijfsleiders echt helpen om de implementatie van hun bedrijfsstrategie te optimaliseren, maar vandaag merken we dat te veel managers ten onrechte denken dat geavanceerde datamining enkel iets is voor start-ups of grote bedrijven. Iedereen bezit data, maar het is een kunst om te achterhalen in welke data de echte meerwaarde zit voor een organisatie. Ons doel is dan ook om anderen te helpen met de implementatie van hun strategie en die nadien te optimaliseren. Zo kunnen ze zich focussen op de meeste relevante gegevens." 

2 overnames

Om haar ambities waar te maken, nam EASI recent twee nieuwe bedrijven over. Het eerste, DInsights, gevestigd in Luxemburg, versterkt het personeel van EASI met zijn expertise op het gebied van Business Intelligence. PIT Business, gevestigd in Charleroi, staat bekend om de ontwikkeling van de SPooM-software. Deze tool met geavanceerde besluitvormingssoftware maakt nu ook deel uit het totale aanbod van oplossingen dat EASI verstrekt. Beide bedrijven hebben meer dan 10 jaar ervaring zowel op functioneel als technisch vlak. 

Jean-François Herremans, CEO van EASI, is tevreden met de overnames. “We verwelkomen twee toonaangevende bedrijven in onze steeds groter wordende EASI-familie. Continuïteit is zowel voor EASI als voor de klanten PIT Business en DInsights bijzonder belangrijk en daar zetten we vandaag volop op in. We kijken uit naar de samenwerking met PIT Business en DInsights om onze expertise uit te breiden en onze klanten te blijven bedienen met innovatieve oplossingen".

Data4Decisions

EASI en PIT Business hebben een gemeenschappelijke visie. Mathieu Pignon, oprichter van PIT Business, legt uit: "Veel bedrijven zouden de zaken op een efficiëntere manier kunnen bekijken. Ze kiezen eerst voor een Business Intelligence (BI) of dashboarding tool, wat eigenlijk slechts de laatste stap in het proces is. Ludovic Michaux voegt hieraan toe: "Daarom hebben we samen een nieuwe methodiek opgezet, Data4Decisions. We willen bedrijven in staat stellen om eerst na te denken over hun strategie vooraleer ze beslissen welke tool het meest geschikt blijkt te zijn. Op deze manier kan een bedrijf intelligent gebruik maken van zijn gegevens en de indicatoren kiezen die het verschil maken in hun strategische beslissingen.".

Ludovic Michaux besluit: "Onze methodologie helpt bedrijven om hun doelstellingen te verduidelijken, de uitvoering ervan te bevorderen, de kansen op succes van projecten beter af te bakenen en te vergroten".
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  15-10-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over Easi

Leuven
+1
29-09-2020

Data News reikt EASI de eerste prijs uit in de categorie IT Services Company of the Year (Small & Medium). Onze CEO Thomas Van Eeckhout, nam namens het hele bedrijf deel aan de online ceremonie.Mensen maken het verschil 'We zijn zeer vereerd om deze prijs te mogen ontvangen', zegt CEO Thomas Van Eeckhout. 'Als IT-bedrijf investeren we veel in de relatie met onze klanten. Maar de...


Meer info

Easi
Leuven
21-09-2020

General Manager Jacob Flik en CEO Thomas Van Eeckhout blikken terug op een succesvol eerste werkjaar in Nederland. De overname van 'van Helvoirt Automatisering B.V.' in 's-Hertogenbosch geldt als het recentste wapenfeit.Versterken marktpositieVan Helvoirt Automatisering stelt kwaliteit, persoonlijke en betrouwbare services voorop. Ze specialiseren in het automatiseren en verbeteren...


Meer info

Easi
Genk
11-09-2020

Great Place to Work®, de wereldwijde autoriteit op het gebied van werkcultuur, plaatst EASI op nummer 3 op de lijst van beste werkplekken in Europa voor 2020. Hiermee wordt EASI de Beste Belgische werkplek in heel Europa. Voor EASI is het een mooie stijging, vorig jaar behaalde het bedrijf in dezelfde lijst nog de vijfde plaats. De publicatie van de lijst komt te midden van de...


Meer info

EasiAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het