✝ 06-05-2017Motorcrosser Jef Teuwissen overledenZaterdagavond is oud-motorcrosser Jef Teuwissen op 76-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een slepende ziekte. De Kempenaar was één van de grote rivalen van de andere Belgische motorcrosslegendes Joël Robert en Roger De Coster.

Jef Teuwissen was vooral succesvol in de jaren 1960 en toonde zich een specialist op zanderige omlopen, wat hem de bijnaam “Koning van het zand” opleverde. Een andere bijnaam was “Rubberman”, omwille van de acrobatische posities die hij innam op zijn motor. Teeuwissen werd twee keer Belgisch kampioen in de 500 cc (1965 en 1967) en vier keer vicekampioen (1963, 1964, 1966 en 1970).

Het hoogtepunt in zijn carrière kende Teuwissen toen hij in 1969 de Motorcross Der Naties won in het Britse Farleigh Castle aan de zijde van Roger De Coster, Sylvain Geboers en Joël Robert.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
Belgische Motorrijdersbond
 
Op:  09-05-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Wil je gratis een in memoriam plaatsen?
 


AdvertentiesMedia Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het