CCB (Compagnie des Ciments Belges) kondigt met trots aan dat CCB Cement een zilveren CSC-certificaat heeft behaald.4 januari 2021 is een belangrijke mijlpaal in de concretisering van CCB’s visie op het bouwen aan een duurzame, veilige, bestendige en comfortabele toekomst: de cementfabriek in Gaurain-Ramecroix heeft namelijk het zilveren certificaat van de Concrete Sustainability Council (CSC) behaald. Deze erkenning is een bewijs van het verantwoordelijke en toekomstgerichte engagement van de CCB-teams voor duurzaam bouwen en sluit volledig aan op de ambitieuze duurzaamheidsroadmap van de Cementir Holding naar 2030 toe.

De Concrete Sustainability Council (CSC) is een certificeringssysteem voor verantwoorde sourcing voor beton-, cement- en granulaatbedrijven. Dit systeem geeft inzicht in de mate waarin deze bedrijven op een ecologisch, sociaal en economisch verantwoorde manier werken.

 

De certificering is gebaseerd op gecontroleerd bewijsmateriaal met betrekking tot vier hoofdcategorieën: management, milieu, sociaal aspect van duurzaamheid en economie. Ook de categorieën deontologie, naleving van de wetgeving en mensenrechten spelen een belangrijke rol.

 

De certificeringsinstantie SGS INTRON, lid van de Concrete Sustainability Council, heeft CCB begeleid tijdens het certificeringsproces.

 

Net als in Nederland, waar de CSC-certificering op grote schaal wordt gevolgd door materiaalproducenten, wint het CSC-label geleidelijk aan belang in België en is het ondertussen erkend door de Belgische overheid. Dit is een onbetwistbare kans voor CCB om beton als duurzaam bouwmateriaal te promoten en in de kijker te plaatsen.

 

“De CSC-certificering weerspiegelt ons verantwoordelijke engagement voor duurzaam bouwen en is een belangrijke mijlpaal in onze C-Evolutiestrategie, die is afgestemd op de strategie van Cementir Holding op het vlak van klimaatverandering met groene transitiedoelstellingen. Deze erkenning zal onze klanten helpen om over te stappen op groenere manieren van werken en tegelijk hun concurrentiepositie in hun respectieve bedrijfssegmenten te verbeteren”, benadrukt Eddy Fostier, algemeen directeur van CCB.

 

De toegevoegde waarde voor CCB’s klanten is zeer relevant, want CSC is voortaan als certificeringssysteem voor verantwoorde sourcing erkend in ratingsystemen voor groen bouwen. Denk hierbij maar aan de Building Research Establishment Environmental Assessment Method (BREEAM), Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) en Envision, een Amerikaanse certificering.

 

Dit zilveren certificaat betekent een stap vooruit in onze milieubenadering en strookt met de groepsroadmap van Cementir Holding voor nieuwe duurzame en innovatieve oplossingen om de klimaatverandering tegen te gaan.

 

Vermeldenswaard in deze context zijn onder meer:

  • Koolstofarm cement, mogelijk gemaakt door de gepatenteerde FUTURECEM™ technologie. Door de synergie tussen kalksteen en gecalcineerde klei te benutten, verkleint dit cement de koolstofvoetafdruk met ongeveer 30% in vergelijking met gewoon portlandcement;

 

  • Technologische innovatie en ontwikkeling van speciale producten ter aanvulling van het duurzame en innovatieve productengamma, waaronder Ultra High-Performance Concrete (UHPC) en Glass Fibre Reinforced Concrete (GFRC);

 

  • Procesverbetering: verhoging van het gebruik van alternatieve brandstoffen, gebruik van gedecarboniseerde materialen en verbetering van de procesefficiëntie;

 

  • Energieterugwinning in de cementfabriek in Aalborg, waarbij de overtollige warmte van de cementproductie wordt benut om de plaatselijke bevolking van stadsverwarming te voorzien.

 

“Ons maatschappelijk en milieubewustzijn staat centraal in onze beslissingen van vandaag en morgen. Daarom zet CCB zich zo in om de CSC-certificering te behalen voor zijn drie kernactiviteiten: cement, granulaten en stortklaar beton,” besluit Eddy Fostier, algemeen directeur van CCB.

 

 

Berichtgever: Chris Decroix  twoons.be
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  21-01-2021

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over PRpress

Eeklo
05-03-2021

Natuurpunt en Partners Meetjesland vzw heeft de publicatie ‘Verken de Meetjeslandse natuurgebieden van Natuurpunt’ uitgebracht.In deze brochure stelt de vereniging 14 toegankelijke natuurgebieden voor. Lockdown als aanleidingDe laatste jaren, en zeker sinds de eerste lockdown in maart 2020, ziet Natuurpunt een spectaculaire stijging van het aantal bezoekers in haar natuurgebieden....


Meer info

PRpress
Assenede
05-03-2021

Een overzicht van alle toegankelijke Natuurpunt-gebieden in het Meetjesland, een mooier lentecadeau voor 2021 konden we niet bedenken!Klik op de afbeelding en laat je inspireren.Veel leesplezier.


Meer info

PRpress
Hechtel - Eksel
05-03-2021

Klik op de afbeelding en laat je inspireren.Veel leesplezier.


Meer info

PRpress
Zonder gemeente
05-03-2021

De World Photography Organization heeft de finalisten en fotografen bekend gemaakt voor de Professional wedstrijd van de Sony World Photography Awards 2021. Bij de genomineerde fotografen staan twee Belgen op de shortlist. Wesley Dombrecht uit Dentergem dingt mee naar de award in de categorie Stilleven, terwijl Arvind Jayashankar uit Brussel genomineerd is in de categorie Architectuur. Ze maken...


Meer info

PRpressAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het