CM organiseert oppas op maat, dankzij geëngageerde vrijwilligersThuis zorg moeten dragen voor een ziek of bejaard familielid, een chronisch zieke persoon of een kind met een beperking, het kan iedereen overkomen en is vaak zeer belastend voor een gezin en zijn omgeving. “Als mantelzorger kun je een beroep doen op CM-oppas aan huis”, vertelt Lieve Coussens, medewerker dienst Thuiszorg CM Waas en Dender. “Wij bieden onder meer oppashulp overdag of ’s nachts met gemotiveerde vrijwilligers. Hun voornaamste taak is zorgend aanwezig zijn.”

 

“Als er een dienst is waar dagelijks heel kort op de bal wordt gespeeld, dan is het wel de dienst CM-oppas aan huis. We proberen voor iedere vraag een oplossing te vinden”, vertelt Lieve. De oppasdienst richt zich op drie doelgroepen: oppas bij chronisch zieken, bij zorgbehoevende ouderen en bij kinderen met een beperking of langdurige ziekte. We doen hiervoor een beroep op een equipe van ongeveer 100 vrijwilligers. Twee coördinatoren en een dispatcher zorgen er dagelijks voor dat alles in goede banen wordt geleid.”

 

Altijd een oplossing

Lieve: “We doen er alles aan om elke vraag te beantwoorden. Bij de oppas voor bejaarden lukt dat aardig. Deze vragen zijn niet altijd hoogdringend en vaak gaat het om een terugkerende vraag zoals een wekelijkse oppasbeurt voor enkele uren. Ook voor ‘speciale vragen’ proberen wij een oplossing te zoeken zoals de begeleiding van een bejaarde dame tijdens het trouwfeest van een kleinkind of een oproep van een schooldirecteur om mee te gaan op bosklassen om de zorg voor een gehandicapt kindje te ondersteunen. Dit zijn geen oppasvragen in de strikte zin van het woord, maar ook hier proberen we op in te spelen. Een zoekertje op onze Facebookpagina of op de CM-website kan soms onverwacht een oplossing bieden. We laten gewoon alle vragen op ons afkomen, indien nodig verwijzen we door naar andere diensten.”

 

Vrijwilligers

“We proberen onze vrijwilligers zo goed mogelijk te begeleiden door hen regelmatig uit te nodigen voor een vorming, ervaringsuitwisseling of een waarderingsmoment. Onze oppassers zijn discrete en gemotiveerde vrijwilligers. Hun voornaamste taak is zorgend aanwezig zijn en instaan voor toezicht en gezelschap. In overleg met de zorgbehoevende en de familie zorgen zij voor een aangename tijdsbesteding: voorlezen, een praatje slaan, kaarten, wandelen, … En helpen bij een aantal kleine noodzakelijke zorgtaken zoals hulp bij verplaatsingen in huis, maaltijden toedienen, hulp bij toiletbezoek, …

 

Praktisch

Het aantal uren oppashulp dat we aanbieden is afhankelijk van de beschikbaarheid van de vrijwilligers. De oppashulp kost 2,8 euro per begonnen uur. Wil je oppas aanvragen of wil je graag oppasvrijwilliger worden, neem dan contact op met onze dienst op 03 760 93 80 of mail naar thuiszorg.waasendender@cm.be.
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over inVlaanderen

Alken
30-06-2020

Kom fietsen in Alken


Meer info

inVlaanderen
Gent
30-06-2020

Gent is een levendige stad. Geef niet alleen je ogen de kost, maar laat je volledig onderdompelen


Meer info

inVlaanderen
Kortrijk
30-06-2020

CREATIEVE STAD AAN DE LEIE


Meer info

inVlaanderenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het